Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E60 545 podvozek

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
filiposvw

#1 Příspěvek od filiposvw »

Zdar odbornici,

Vcera jsem projizdel jednu 545ku a kdyz jsem tomu dal plnej knedlik tak drely vzadu gumy o podbeh. Kdyz jsem najel do mensi diry predkem tak to taky udelalo i na predku.

Jsou tam nake zimaky 18ky 245/40.

Ma to tedy od vyroby sport podvozek, ale je to normalni?

Dik za kazdou reakci.
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 900

#2 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Zdravím: Mám E60 545i asi 3 roky, jezdím na 18" kolech a ani v rychlosti 120 Km kdy auto na kopečku vylétlo skoro do vzduchu a pak dopadlo na asfalt nic neškrklo - kola OK. Ale nemám sportovní úpravy - jen standard.
filiposvw

#3 Příspěvek od filiposvw »

mobilman píše:Zdravím: Mám E60 545i asi 3 roky, jezdím na 18" kolech a ani v rychlosti 120 Km kdy auto na kopečku vylétlo skoro do vzduchu a pak dopadlo na asfalt nic neškrklo - kola OK. Ale nemám sportovní úpravy - jen standard.
Dik za reakci, tam strejchaji kola taky v rejdu kdyz s nima otacis. Je tam od vyroby sport suspension. Taky tam jsou podlozky pod kolama.
maxmin

#4 Příspěvek od maxmin »

Určitě to není normální.. když je správné ET tak nemůže nic nikde dřít. Já mám 245/35/19 předek + 275/30/19 zadek a vyjde to bez problémů při plném rejdu, zadek neškrtne ani na dorazech (zkoušel jsem přes diag. vypustit nivo abych měl jistotu)
filiposvw

#5 Příspěvek od filiposvw »

maxmin píše:Určitě to není normální.. když je správné ET tak nemůže nic nikde dřít. Já mám 245/35/19 předek + 275/30/19 zadek a vyjde to bez problémů při plném rejdu, zadek neškrtne ani na dorazech (zkoušel jsem přes diag. vypustit nivo abych měl jistotu)
A jakej mas podvozek? A jeste hloupa otazka co je nivo?
maxmin

#6 Příspěvek od maxmin »

Já mám standard s dynamic drive a aktivním řízením, ale mám kombi.
Na sedan ta kola určitě pasují taky!
Ať už sedan nebo kombi, nikde nic nesmí drhnout!
Nivo jsou vzduchové měchy na zadní nápravě, přes diagnostiku se dá nastavit výška, případně je úplně vypustit. Ani nevím jestli to sedany mají.
Co se týká velikosti podběhů a.t.d. tak jsou asi všechny pětky stejné. Možná M5 bude mít něco jinak. Tam se dává trochu vyšší profil pneu (myslím že 255/40/19 + 285/35/19). Trochu o tomhle rozměru uvažuji, pokud mi ho zapíšou do TP tak do toho možná půjdu. Ty moje už mají až moc nízký profil :-( Jo a 4x4 mají jiné ET
TANN3R
Klubové ID: 3633

#7 Příspěvek od TANN3R »

filiposvw píše:
mobilman píše:Zdravím: Mám E60 545i asi 3 roky, jezdím na 18" kolech a ani v rychlosti 120 Km kdy auto na kopečku vylétlo skoro do vzduchu a pak dopadlo na asfalt nic neškrklo - kola OK. Ale nemám sportovní úpravy - jen standard.
Dik za reakci, tam strejchaji kola taky v rejdu kdyz s nima otacis. Je tam od vyroby sport suspension. Taky tam jsou podlozky pod kolama.
Sam sis odpovedel...
filiposvw

#8 Příspěvek od filiposvw »

TANN3R píše:
filiposvw píše:
Sam sis odpovedel...
Kdyz ty podlozky sundam tak strejchaj kola o tlumice a to tam jsou original kola 18ky. ??????
TANN3R
Klubové ID: 3633

#9 Příspěvek od TANN3R »

V tom pripade to nejsou origo kola na tohle auto. Zrejme tam jsou z Xdrive (ty maji tusim vetsi ET) a podlozky jsou moc tluste. Kolik maji ty podlozky?
filiposvw

#10 Příspěvek od filiposvw »

TANN3R píše:V tom pripade to nejsou origo kola na tohle auto. Zrejme tam jsou z Xdrive (ty maji tusim vetsi ET) a podlozky jsou moc tluste. Kolik maji ty podlozky?
Přílohy
image.jpg
image.jpg (11.44 KiB) Zobrazeno 726 x
filiposvw

#11 Příspěvek od filiposvw »

TANN3R píše:V tom pripade to nejsou origo kola na tohle auto. Zrejme tam jsou z Xdrive (ty maji tusim vetsi ET) a podlozky jsou moc tluste. Kolik maji ty podlozky?
Jsou tam asi 15mm siroke a s nima to vypada takto jak je videt na obrazku.
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od xdentist »

mám přesně tato kola (na fotce určitě není kolo pro x-drive) bez podožek, a na E61 mi nic nikde neškrtá ani v extrémech. Kola jsou orig. styling 124, ale pozor, dělají se i repliky a za ty neručím, buhví jaké mají ET atd..
hadice

#13 Příspěvek od hadice »

...jak tady psali kluci..nikde nic nesmí nikdy dřít....
..dle fota z inzerátů je jasně vidět že kola jsou osazená šíř, přez ty podložky..a z toho vyplývá :...ty kola dle fellgen katalogu mohou být origo ale vždy se od daného typu kola dělají různé modifikace..jak ve velikosti tak v et...
...zajeď do toho bazaru ..domluv se s nima..a sundej třeba i dvě kola.. (přední i zadní) a hned uvidíš co je na nich za ET...a sám si už předem zjisti co má mít e60 za rozsah ET...defakto se to zjistit i v to fellgen katalogu...
..prostě ty kola na tom nemaji bejt a basta....jak tk s nima vypadá je jedna věc..a druhá a ta stěžejní je to jak tk auto s tím funguje..rozumí si při jízdě...a myslím si že toto asi uplně košér nebude...koleje to musí minimálně trochu přitahovat...nehledě na nápor ložisek a celých nápravových subjektů. ...
...vždycky mě fascinuje jak semtam někdo no nalejme si čistýho vína skoro kde kdo..sere na auta co největší..nejširší kola....za cenu komfortu a ničení auta....a pak když to de po 2 letech střelit do bazáru (jde do něčeho silnějšího :lol: )..tak z tohodle je hujda...kterou každej vobchází a špekuluje nad tím...páč taky se chce povozit,ale takovýmu autu už nevěří....ani se nedivim...
..no nicméně...omrknout tk et...osadit jinejma kolama co tam maji bejt...podložka hodit do prdele....
..vždycky se dá najít optimální řešení aby to auto i vypadalo a.hlavně dobře jezdilo...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#14 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Znám tyhle kola na E60 s M podvozkem a vzadu 15mm podložky. Řekl bych ani tak to není vzadu úplně zároveň s blatníkem. A to by tam správně měly vejít i 275/35 R18. Ve předu nejsou žádný podložky potřeba tam to není moc utopený.
Snížený v inzerátu je to pěkně, takže kromě ET kol (X drive?) bych se mrknul na zvědáku na pružiny jestli jsou origo, nebo jestli už úplně nezvadnuly tlumiče.
Odpovědět