Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Prosím pomoc. třepe se volant ...vule...

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
podolak2

#1 Příspěvek od podolak2 »

zdravim panove, potřebuju nějake rady od stolu než se do něčeho pustim. Když jedu po startu vše je ok, ale pak až se auto zahřeje tak už nastavá problém, ktrey občas přestane.
- klepe se mi volant a zleve časti kola jde citim jakoby cele kolo hazelo.
samozřejmě kolo je vyvážene, a čep řízení je dnes nový + stabilizátory ktere byly nasračky.
-myslel jsem že bude po problemu ale nikoliv. Ale pokud zatačim doleva vule přestane i narazi do volantu ale jak jedu rovno nebo doprava tak je to katastrofa.. začne to uplně vybrovat a uplně dutě mlatit do kastle.

Jeden mechanik mi řikal že bude vůle v hřebenovem řizeni ? je to možne ?? nebo jsem pročital temata tady na foru a zminovalo se tu spodní rameno ???

prosím o rady... jak zjistit pořadně kde je ten problěm.
DaweTDS
Klubové ID: 3272

#2 Příspěvek od DaweTDS »

To vyvážené kolo je originál BMW?
Teddy

#3 Příspěvek od Teddy »

Já vůli v řízení mam (E61). Docela nebezpečně velkou. :oops:
Žádný mlácení se ale nekoná!! Prostě při jízdě po rovině kroutim volantem jako v avii, aby to jelo rovně. V zatáce vůle zmizí a jede to předpisově. Vůle v převodovce řízení se vyváří tam, kde je to nejčastějš.... takže jízda rovně.

Zaměřil bych se spíš na ramena. Jestli je v nich vůle, tak tam to kolo může lítat jak zběsilý.
Když brzdíš, tak OK?

Bude to víc věcí najednou. Tipuju ramena + kotouče, možná ložisko atd.
wehrwolf

#4 Příspěvek od wehrwolf »

podolak2 píše:zdravim panove, potřebuju nějake rady od stolu než se do něčeho pustim. Když jedu po startu vše je ok, ale pak až se auto zahřeje tak už nastavá problém, ktrey občas přestane.
- klepe se mi volant a zleve časti kola jde citim jakoby cele kolo hazelo.
samozřejmě kolo je vyvážene, a čep řízení je dnes nový + stabilizátory ktere byly nasračky.
-myslel jsem že bude po problemu ale nikoliv. Ale pokud zatačim doleva vule přestane i narazi do volantu ale jak jedu rovno nebo doprava tak je to katastrofa.. začne to uplně vybrovat a uplně dutě mlatit do kastle.

Jeden mechanik mi řikal že bude vůle v hřebenovem řizeni ? je to možne ?? nebo jsem pročital temata tady na foru a zminovalo se tu spodní rameno ???

prosím o rady... jak zjistit pořadně kde je ten problěm.
Zdar,nevyvážené kola dělají hodně,ale tohle dělává urvaný nebo vymlácený silentblok podélného ramene(to dlouhé zahnuté),silentblok je zalisovanej v hliníkovém odlitku a normálně,pokud neshodíš spodní kryt motoru,není vidět.
podolak2

#5 Příspěvek od podolak2 »

asi udělam napravu celou.... a to řizen ma vuli ... když jsem sundal kolo hybe se za kloubkem u hřebenove tyče.
Odpovědět