Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
oleje Millers Oils
chystám se na výměnu, mátě nějaké reference k těmto olejům? já mám zájem konkrétně o tenhle http://www.auto-ksport.cz/cz3093--ee-longlife-5w30.html
a před výměnou bych chtěl použít tohle na vyčištění motoru http://www.auto-ksport.cz/cz143--engine-flush.html
co jsem koukal tak Millers Oils dost lidi chválí... a je to do 530D e39
a pomohlo by mi kdyby někdo poradil jakej olej se dává do manual převodovky. díky
a před výměnou bych chtěl použít tohle na vyčištění motoru http://www.auto-ksport.cz/cz143--engine-flush.html
co jsem koukal tak Millers Oils dost lidi chválí... a je to do 530D e39
a pomohlo by mi kdyby někdo poradil jakej olej se dává do manual převodovky. díky
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Stejnou službu pro rozpuštění kalů udělá terpentýnový olej, 2 dcl na jednu výměnu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Tento olej ve viskozitě 5w40 mám od víkendu v autě a oproti Castrolu 5w40 jsem v podstatě nepoznal rozdíl. Možná je motor na volnoběh lehce tišší. Xyron ho má v 335i a o něco míň se mu zahřívá než Castrol, takže špatný ten olej asi nebude 

V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Terpentýn použiješ stejně jako každou jinou přísadu - aplikuješ před výměnou, necháš promíchat na volnoběh, projedeš zlehka 10-15 km, necháš reagovat hodinu-dvě-tři, projedeš 10-15 km na ohřátí a vypustíš i s olejem.
Dělám to jednou za čas, na motoru s M52B25 s najetými 423k km není nadměrné opotřebení a nejsou úsady uvnitř motoru, nepoškodilo to gufera. Motor je venku z auta, protože jsem jej nahradil M52B28.
Dělám to jednou za čas, na motoru s M52B25 s najetými 423k km není nadměrné opotřebení a nejsou úsady uvnitř motoru, nepoškodilo to gufera. Motor je venku z auta, protože jsem jej nahradil M52B28.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Do své 335d liji toto: http://www.auto-ksport.cz/cz3095--ee-longlife-5w40.html
Dal jsem jej hned po koupi auta, takže přímé srovnání s jinými oleji bohužel nemám, ale každopádně to pěkně jezdí, výkon tam je dle brzdy a spotřeba překvapivě dobrá.
Dal jsem jej hned po koupi auta, takže přímé srovnání s jinými oleji bohužel nemám, ale každopádně to pěkně jezdí, výkon tam je dle brzdy a spotřeba překvapivě dobrá.
- pavproch
Engine flush sem použil (N53B30 200kW, najeto 136tis km)... a motor funguje i po jeho použití... tož asitak...
Odpověď pana Millerse na otázku, co dát do diffů a převodovky 3er:
Odpověď pana Millerse na otázku, co dát do diffů a převodovky 3er:
Millers Oils na AF.cz píše:Dobrý den,
EE Transmission 75w90 jako ekvivalent odpovídá Castrolu Syntrax 75w90.
Jako přímou náhradu za MTF LT-3 máme u vozů BMW osvědčen i TRX Synth 75w80, který má lepší viskozitní charakteristiky pro chování za studena.
dobrá, koupím tedy ten 5w40.
a ještě ohledně brzdové kapaliny, byl by problém dát tam DOT 5.1? normálně tam má být DOT 4.0
konkrétně mám na mysli http://www.millersoils.cz/performance-b ... t-11?c=411
a ještě ohledně brzdové kapaliny, byl by problém dát tam DOT 5.1? normálně tam má být DOT 4.0
konkrétně mám na mysli http://www.millersoils.cz/performance-b ... t-11?c=411
Dobrý večer,Vlasta píše:To jo, ale BMW předepisuje Low-Saps a tady píšou Mid-Saps
dovolím si upřesnit na vysvětlenou.
LOW SAPS oleje jsou ACEA C1 a ACEA C4, pro BMW nevhodné!
BMW vyžaduje v normě LL-04 typ MID SAPS s vysokou (klasickou, nesníženou) HTHS viskozitou, tedy ACEA C3. Všechny oleje ACEA C3 jsou již několik let správně označovány jako MID SAPS!!!
nebyla, ale byla řeč o MID SAPS olejích, takže pokud se mylně domníváte, že pro BMW s DPF je třeba LOW SAPS olej, chtěl jsem jen v dobré víře vysvětlit, že ani to, co tam skutečně patří - tedy MID SAPS olej - není úplně jednoznačná věc a třeba to mohlo někoho vyvarovat špatné volbě typu oleje. Nic víc, nic míň. PEACE 

- pavproch
jo, sem zapoměl napsat že tu odpověd sem následně hned i zrealizoval, takže 3er má v současnosti v sobě (skoro) výhradně oleje Millers:pavproch píše: Odpověď pana Millerse na otázku, co dát do diffů a převodovky 3er:
Millers Oils na AF.cz píše:Dobrý den,
EE Transmission 75w90 jako ekvivalent odpovídá Castrolu Syntrax 75w90.
Jako přímou náhradu za MTF LT-3 máme u vozů BMW osvědčen i TRX Synth 75w80, který má lepší viskozitní charakteristiky pro chování za studena.
motorový olej : nano EE 5w-40 (a měním po 15kkm i když je to longlife)
převodový olej (6MT): TRX Synt 75w-80
oba diffy: EE Transmission 75w-90
pouze v xDrive má OEM BMW xD-getriebe oel
a spokojenost, čili myslím že už tam asi ani nikdy nic jiného nenaliju...
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem poridil origo, neni to nezaplatitelne, vickrat to delat stejne nebudu, na puvodni naplne protoze pochybuju ze to nekdo prede mnou menil to nahrkalo temer 200k a bez jakehokoliv problemu. Pouze motorovy mam od castrolu a menim po 12k - nakodovany snizeny interval vymeny oleje, takze to ani nehlidam, auto si rekne samo kdy co chce.
Ja se bal hlavne toho ze jakykoliv vyrobce bude hajit to svoje a bude rikat neni problem, neni problem, jenze on nastat muze a to ve snizene zivotnosti dilu a to proste prdim. Ne ze bych chtel MO pochcat, ale proste nemam koule tam nalit jen tak neco a treba castrol adekvatni nahradu za mtf lt3 nema... Je jasne za kdyz tam naliju jakykoliv prevodovy olej ze to nejak pobezi, a muze i velmi dlouho, ale toho se proste bojim. Znam lidi co lijou nejaky fujtajxl i do rozvodovek, samo ze uctujou origo. A taky jeste neco najedou...
Ja se bal hlavne toho ze jakykoliv vyrobce bude hajit to svoje a bude rikat neni problem, neni problem, jenze on nastat muze a to ve snizene zivotnosti dilu a to proste prdim. Ne ze bych chtel MO pochcat, ale proste nemam koule tam nalit jen tak neco a treba castrol adekvatni nahradu za mtf lt3 nema... Je jasne za kdyz tam naliju jakykoliv prevodovy olej ze to nejak pobezi, a muze i velmi dlouho, ale toho se proste bojim. Znam lidi co lijou nejaky fujtajxl i do rozvodovek, samo ze uctujou origo. A taky jeste neco najedou...