Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 530d obcas nouzovej rezim prevodovky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
matej525
Klubové ID: 1947

#1 Příspěvek od matej525 »

cau, za posledni cca mesic mi uz potreti naskocil nouzovej rezim prevodovky - na BC se napsalo getriebenotprogramm a rozsvitila se kontrolka prokluzu kol. stalo se to zatim jen 3x z asi 50 jizd a jedine po ranu kdyz bylo auto uplne studeny ihned po startu a pokud jsem to po 2 minutach chcipnul a znova nastartoval tak uz to tuhle chybu nehlasilo ani se nic neobvyklyho pri jizde neprojevuje.

zacalo to delat po vymene baterky - nasel jsem tohle tema tak me napada jestli by to nemohlo mit nakou souvislost - http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... otprogramm

jinak prevodovka radi uplne v pohode, kdyz to treba po 2 minutach chcipnu a znova nastartuju, notprogramm uz to nehlasi a jede to normalne. pri tom notprogrammu to jakoby divne kope pri dojizdeni-prerazeni z dvojky na jednicku nebo kdovi co to dela...

mate nekdo nakej napad? ma cenu na tyhle prevodovky delat olej a filtr a muze to vubec nejak souviset?

dik moc :)

je to vrak z 1998/9
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Buď pořádně dobij baterii nebo ji konečně vyměň. Pokud při startu poklesne palubní napětí pod určitou úroveň (??méně než 10V??=>prohledej si moje příspěvky cca rok 2010), tak u automatické převodovky vázne komunikace po K-Line a ŘJ převodovky není schopna zjistit, co má zařazeno a vyhodí chybu Notprogram = ozubené kolečko. K tomu se rozsvítí i kontrolka ABS a tím říká, že při tomto napětí by ani ABS nefungovalo. Kromě jiného také nepracuje posilovač řízení, který opět dává řidiči najevo, že s autem není vše OK.

Je to z vlastní zkušenosti, kdy už baterie dost neochotně točila motorem a občas vyskočila chyba Notprogram. Při vyčtení diagnostikou byla zapsána chyba komunikace po K-Line, která se již po výměně baterie neobjevila. :D
matej525

#3 Příspěvek od matej525 »

jasne, nactu si nejdriv diagnostiku, to je dobrej napad :D sorry

jinak BATERIE JE PRAVE UPLNE NOVA!:) mozna tam je naopak o tolik vyssi napeti nez na ktery to bylo doted zvykly... ale to je blbost ne :) kazdopadne s tou starou vyjebanou baterkou (s kterou jsem nenastartoval po tejdnu kdyz jsem nechal auto stat) to nedelalo....

dik
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

- přečíst chyby diagnostikou - určitě ANO
- očistit svorky baterky, hlavně zevnitř a dobře dotáhnout
- očistit a znova dobře dotáhnout kostřící kabel na kostře vozu
matej525

#5 Příspěvek od matej525 »

cau, tak vec se nakonec vyjasnila

delaj to svetla! :D resp jeden xenon se nerozsviti a misto toho to udela zkrat, obcas to i chcipne auto. kdyz nastartuju tak automaticky rozsvitim, takze jsem si toho doted nevsim.

mel jsem poskozenej konektor u vybojky tak jsem ho vymenil (za novej konektor s kusem dratu co jsem koupil na netu), spajel ty draty dohromady a odizoloval to docela silnou vrstvou elektropasky ale stejne to mezi tema dvema dratama kde jsem to spojil obcas udela jiskru a svetlo v tu chvili jenom jakoby zamrka misto aby se rozsvitilo. neni na tyhle vysoky napeti naka specialni paska nebo neco? zeptam se v GESu... ale jestli mate nekdo zkusenost tak sem s ni :)
Teddy

#6 Příspěvek od Teddy »

http://www.g3.cz/katalog/elektrotechnic ... oke-napeti

Tyhle jsou dobrý. Jinak vložit kus pertinaxu, ale to je proti pásce čuňárna. :)
matej525

#7 Příspěvek od matej525 »

aha - dík za tip! zkusím to teda omotat normální vulkanizačkou kterou si vozim v autě, ta je podobná :)
Odpovědět