Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Comfort sitze - uchází bederní dofuk

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Quido

#1 Příspěvek od Quido »

Ahojte ve spolek! :-)
Řešil jste už někdo ucházení bederního dofuku? Dofouknu tak, jak mně to vyhovuje, ale za chvíli se vyfoukne.
Jestli si to myslím dobře, tak tam zřejmě budou tři nezávislé měchy, které se dofukují šipkou dolů, dopředu a nahoru. Šipkou dozadu se pak všechny současně vyfukují. Pokud je to jinak a někdo víte jak, tak mě opravte, prosím.

Bude to měchem nebo třeba nětěsností nějakého ventilu? Je to opravitelné? Vůbec netuším, na co se připravit, kdybych ji vycuknul ven..

Předem díky za rady nebo připomínky! :-)
sonyk02

#2 Příspěvek od sonyk02 »

šipkou nahoru a dolu pouze přesouváš ten polštář nafouknutý nahoru nebo dolu v opěradle, dopředu-dozadu, nafukuješ vyfukuješ to máš správně. já bych to viděl na nějakou netěsnost toho polštářku, at už nějaká hadička, ventil nebo kompresor.
Přílohy
schéma bederní opěrky
schéma bederní opěrky
BMW bederní opěrka.jpg (172.9 KiB) Zobrazeno 370 x
Foldas

#3 Příspěvek od Foldas »

nevím jak e60, ale e39 má dva polštáře velký je víc vzadu a přes něj jde asi poloviční. Šipkou dozadu vyfukuješ oba dolů nafukuješ velký nahoru malý. Sundej zadní kryt ze sedačky a uvidíš elmg ventil který to přepíná
Quido

#4 Příspěvek od Quido »

Tak teď už je mně to jasné, jak to myslí v příručce s celkovým zakřivením a se zakřivení vrchnu a spodku. Děkuji za objasnění!

Se sedačkou jsem zatím vždy pracoval jako s celkem a proto se ještě zeptám, jak na demontáž zadního krytu?
Foldas

#5 Příspěvek od Foldas »

je tam jenom nacvaklý. myslím že stačilo dole trochu odehnout a šroubovákem odjistit nějaký plech na obou krajích
Quido

#6 Příspěvek od Quido »

Díky, o víkendu mrknu a pak dám vědět ;-)
Odpovědět