Oboje dvoje je vedle sebe, Welt je zdarma přístupný, je to v podstatě velký showroom, kde BMW a Mini ukazují, co vyrábějí nového a muzeum je hned přes most přes ulici a oboje stojí za to. Dá se to zvládnout během jednoho odpoledne, velký to není, ale je to pěkný. Byl jsem taky už několikrát.
Taky jsem tam byl na podzim.hezke to tam maji, jen mi chyběly některe modely, nebo spíše spousta modelu zejmena od ///M bych cekal ze bude vystaveno vse.ale to asi nejde vzhledem k tomu, kolik uz toho vyrobili. Nejvic me mrzela absence prototypu M8. Nebo jsem blbě hledal...
Já tam byl i ve fabrice kde jsme měli průvodce v češtine byl to zájez je to paráda...vidět nejprve plech a pak komplet vše procházíte vidíte podvozky kotouče motory M3-M4 auta jak testují na válci ...paráda ...mě to přišlo jak když jdeš do obchodu s rohlíkama mraky aut a sem tam i docela dost M3 a M4 modelů ...docela jsem čuměl kolik jich tam bylo defakto každé 7mé auto byla M3 nebo M4 . ...
Super je že Welt je vlatsně BMW svět něco v tom podání a je tam výběr na place asi 20aut které si můžeš prolézt jako v showroomu a pak obchod s věcma BMW a nějaké věci kolem BMW od dekorů vnitřku auta a druhy dřeva a rozebrané motory V8 twinturbo tam byl atd. a hlavně Rols Roys 2x kterej taky ukazovali a měli k tomu řeč.
Pak se přejde s weltu ven a koukáš na Museum. To je alespon na pulku dne. Opravdu za 3,5hodiny co jsem měl čas jsem to musel proběhnout svižněji je toho hodně i na celej den s fotákem a stím že to chceš projít a prostudovat tak by to chtělo alespon 2dny.
Pokud máš prachy půjčují tam auta i M3 a M4. Cenu ted nevím ale v prvním patře ve weltu si lidi pujčovali auta.
v místnosti BMW M POWER jsou vzadu i motory a když si před něj stoupneš tak se rozsvítí a začně vrčet jak v reálu....pěkné to mají.