Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E61 - Nesvítí tlačítko na zavření 5ých dveří

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Asfix

#1 Příspěvek od Asfix »

Ahoj,

Pro toho kdo má elektrické zavírání 5ých dveří (u E61 rv06) jsem teď řešil že tlačítko které je umístěno na 5ých dveřích určené pro jejich zavírání mě fungovalo ale nesvítilo.

Rozebírá se dvěma západkama na pravé a levé straně. Odpojí se 3 pinový konektor a celé se dá rozebrat. Ke složení ale nutné demontovat plastový kryt kufru kde je ukryt trojuhelník, nebo alespon u kraje povolit 2 šrouby aby si člověk zevnitř přidržel rameček do kterého se z venku opět tlačítko zacvakne. Nic složitého :-)

Jelikož se prodává jako celek který stoji v origu asi cca 1500kč, tak žárovička není určena k výměně jako běžné autožárovky na výměnu. Uvnitř je el. destička na které je napájena žárovka, 2 kontakty. Ta se dá snadno odpájet a nahradit novou. Žárovička je dlouhá 1cm, s kontakty 2cm, průměr baňky 4mm. Napájení 12V. Akorát nevím kolik by měla mít ampér, na žárovce cíleně není nic uvedeno. Nikde po městě jsem nesehnal tak jsem objednal přes web, s 0,6A, až přijde vyměním a složím a dám vědět postřehy. Kdyby někdo už měl toto za sebou a poradil jaká by tam měla přijít a zda by tam mohlo být riziko že by žárovička hlásila pak jako prasklá (nebo zda je u tohoto tlačítka jedno kolik se tam dá) dejte vědět. Pokud nikdo dám vědět já moji zkušenost pro ostatní

A proč to píši. Aby jste si předem sehnali žárovičku a nemuseli pak zbytečně skládat a shánět a dovírat dveře nouzově přes tlačítko na dálce - prostě ji měl k výměně už připravenou. Možná zbytečné téma k drobné banální opravě ale myslím že může někomu pomoci.

Až budu skládat pofotím jak to vypada pro toho koho by zajímalo 8) :lol:

Foto jaká žárovička tam je: http://min.us/i/ANL7XnQA3wg3
Asfix

#2 Příspěvek od Asfix »

Takže vyřešeno, přepájena nová žárovička a vše svítí bez problémů.

Parametry nové žárovičky:
Barva čočky Čirá
Délka 41.35 mm
Jmenovité napětí 12 V
Jmenovitý proud 60 mA
Objímka žárovky Drátová svorka
Průměr 3.15mm
Svítivost 1.9 lm
Velikost žárovky T1
Životnost v hodinách 10000h

Cena za 10ks-25kč. Asi tak k celé opravě, budiž to pro někoho rada než to rozebrat aby si sehnal předem co tam je. Pokud by chtěl někdo poradit kde koupit nebo podrobný návod jak co rozdělat a jak co složit klidně napište.

8) :lol:
Odpovědět