Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 přední xenony druhovýroba
druhovýroba např depo či FK automotive je čína, takže to nebude nic moc extra kvalitního... Já bych do toho nešel už z důvodu, že to není originál a vzhledově to vypadá taky hrozně...diamant píše:Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti se světly z druhovýroby, Koukal jsem na internetu že za bazarová světla chtějí stejně jako za nová z druhovýroby. Vozidlo je po faceliftu. Díky za rady.
sežeň staré facelift lampy, ale pozor abys nekoupil halogenové (mají taky čočku jak xenonové), poznáš to zezadu, jestli je tam v čočce místo pro výbojku nebo žárovku a taky na plexiskle podle nápisu...
nicméně většina, snad 80% tady těch bazarových face lamp má ulámané štelovací tyčky a světla ti pak svítí do země, cca 15m před auto, takže na dálnici v noci nevidíš vůbec nic...
Měl jsem ten samý problém, tak jsem světla zavezl na kompletní renovaci do Prahy za členama bmw klubu (Daudgen, Falcon, Caknakis) - měnili mi plexiskla za nové, vyčistili mi komplet celé světla od prachu, pavouků, much atd co tam za ty roky napadalo, dali mi nové bixenonové čočky, co používá např E60 nebo F10 (to záleží na tobě, kolik investuješ peněz), pak mi i zabudovali do světel UHP V3 kroužky a nastavili mi to na denní svícení a večer mi to pohasíná abych neoslňoval a dokonce když odemknu auto, pozdraví mě kroužkama....
Jak říká caknakis, je to přímá úměra... čím více peněz investuješ, tím více lumenů (světla) máš na silnici.... Já být tebou tak rozhodně nešetřím, světla a brzdy jsou základ...
tady mrkni do mého alba... světla jsou tam nafocené jak mi to kluci nádherně zrepasovali... mrkni
http://edyboys.rajce.idnes.cz/BMW_E39_530d/
-
- Kontaktovat uživatele:
Není problém udělat bixenon, není to ani moc drahé.
Staré plexi se dá vyleštit, a máš je jako nové (když nejsou total KO).
Tyčky vyměníš taky sám pokud jsi trošku zručný a nejsou drahý.
Je zima, vyndej si světla a hraj si. Za jedno krátké odpoledne uděláš repas světel a budeš mít zase na dlouhou dobu klid.
Repase světel se podle mě dá udělat komplet (pokud nepočítám jiné kroužky a necháš orig.) za cca 4000,- , když si to budeš dělat sám. Když nebudeš kupovat nové projektory, tak odečti 3 tis.
Návod na montáž bixenonu :
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... -DIY-Guide
PS: Plexi už nějakou dobu leštím, výsledek skoro vždy 100%, pokud by jsi měl zájem tak SZ. Štelovací (seřizovací) tyčky mám také skladem.
Staré plexi se dá vyleštit, a máš je jako nové (když nejsou total KO).
Tyčky vyměníš taky sám pokud jsi trošku zručný a nejsou drahý.
Je zima, vyndej si světla a hraj si. Za jedno krátké odpoledne uděláš repas světel a budeš mít zase na dlouhou dobu klid.
Repase světel se podle mě dá udělat komplet (pokud nepočítám jiné kroužky a necháš orig.) za cca 4000,- , když si to budeš dělat sám. Když nebudeš kupovat nové projektory, tak odečti 3 tis.

Návod na montáž bixenonu :
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... -DIY-Guide
PS: Plexi už nějakou dobu leštím, výsledek skoro vždy 100%, pokud by jsi měl zájem tak SZ. Štelovací (seřizovací) tyčky mám také skladem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Předělával jsem do E39 face všechny možné aftermarketové světla. Tak napiš SZ, zkusíme něco vymyslet.
Jak píše EdyBoys: ak říká caknakis, je to přímá úměra... čím více peněz investuješ, tím více světla máš na silnici...
do E39 jsem momentálně schopný namontovat 5 různých projektorů. Různé šířky, výkonější dálkové, výkonější tlumené. Co si budeš přát.
Sám si teď na svém autě testuji už asi 4 projektory a každé mají něco do sebe.
Jak říkám, napiš a můžeme se o tom dál pobavit.
Jak píše EdyBoys: ak říká caknakis, je to přímá úměra... čím více peněz investuješ, tím více světla máš na silnici...
do E39 jsem momentálně schopný namontovat 5 různých projektorů. Různé šířky, výkonější dálkové, výkonější tlumené. Co si budeš přát.
Sám si teď na svém autě testuji už asi 4 projektory a každé mají něco do sebe.
Jak říkám, napiš a můžeme se o tom dál pobavit.
Btw když srovnám e39 s origo face xenonama co jsou v k.o. Stavu, jako jsem měl já, tak i se zapnutými dálky svítí méně, jak mě potkávací.. Když zapnu dálky, tsk to je záře jak reflektory na fotbalovém stadionu... 
Když jedu v noci lesem a zapnu dálky, svítí to brutálně do výšky i do šířky... Prostě masakr!
Mohu kluky fakt doporučit

Když jedu v noci lesem a zapnu dálky, svítí to brutálně do výšky i do šířky... Prostě masakr!
Mohu kluky fakt doporučit
aha, rozvinul bych trochu tohle téma, jestli nevadí...
Nemám ani tak problém s tím, že by to špatně svítilo jako s tím, že teď v zimě občas jedno světlo nerozsvítí (pravý i levý), takže musím zapalovat napodruhý, ale až třeba po 20s, jakoby se v tom trafu mezitím něco nabilo. výbojky tam mám starý už skoro 5 let, kupoval jsem tehdy nějakou levnou čínu na netu. Myslíte, že dražší osram mi bude rozsvěcovat bez problému?
Nějak se mi tehdy taky uškvařil konektor co jde na žárovku, takže jsem na jedné straně měnil trafo, bohužel s jinou koncovkou, takže jsem to ustřihnul a spájel. Člen ALL mi na to dal nějaký izolační trubičky, protože když to nerozsvítilo, tak to jiskřilo v tom spoji skrz izolační pásku, ale mám dojem, že to moc nepomohlo:)
A poslední věc: prozradí někdo z expertů svoje knowhow kódování pozdravu při odemčení na e39?
občas když si nemůžu vzpomenout kde jsem přesně zaparkoval by to mohlo usnadnit hledání?
teda jestli to umí rozsvítit třeba i mlhovky (sorry za OT).
Nemám ani tak problém s tím, že by to špatně svítilo jako s tím, že teď v zimě občas jedno světlo nerozsvítí (pravý i levý), takže musím zapalovat napodruhý, ale až třeba po 20s, jakoby se v tom trafu mezitím něco nabilo. výbojky tam mám starý už skoro 5 let, kupoval jsem tehdy nějakou levnou čínu na netu. Myslíte, že dražší osram mi bude rozsvěcovat bez problému?
Nějak se mi tehdy taky uškvařil konektor co jde na žárovku, takže jsem na jedné straně měnil trafo, bohužel s jinou koncovkou, takže jsem to ustřihnul a spájel. Člen ALL mi na to dal nějaký izolační trubičky, protože když to nerozsvítilo, tak to jiskřilo v tom spoji skrz izolační pásku, ale mám dojem, že to moc nepomohlo:)
A poslední věc: prozradí někdo z expertů svoje knowhow kódování pozdravu při odemčení na e39?