Koupil jsem 520i r.v. 2001 a mám dotaz na klimu, zapnu jí, chladí ale netočí se větrák u chladiče. Roztočí se později a nebo se má točit hned?. Další je dotaz na teploměr, ukazuje rozdílně kolem půlky podle toho jak jedu. Je to také v pořádku protože při 316tds mě teploměr ukazoval pořád stejně to znamená že byl pořád na stejném místě.
Možná špatně napsáno, při nastartování teplota v modrém poli, po několika kilometrech teplota stoupne zhruba něco přes půlku a při mírnější jízdě například z kopce nebo výrazně při pomalé jízdě teplota klesne něco před půlku. Prostě trochu kolísá a to mě u 316tds nedělalo.
1) K tomu větráku - u předFl se má točit ihned po zapnutí klimy. U tebe už je elektronicky řízenej a je možný že nemusí, pro jistotu to zejtra zkusim, jestli si vzpomenu.
2) Kolísání teploty je špatně, po ohřátí má bejt přesně na půlce, tak jak ti to chodilo u 318tds, tak je to správně => začni výměnou termostatu
Já myslel teploměr vzduchu ne kapaliny, ten má být vždy ve stejné poloze. Jinak termostat špatný. Jinak k té klimě - on se ti vůbec nespustí? Beru že teď je zima, tak se mi taky nespouští, ale nikoliv na místě - to i tak se mi pochvilce pustí.
Tak jsem koukal na termostaty co se prodávají. Musí se koupit celý díl i s tim plastem za 2000Kč a nebo se prodává také jen samotný termostat který se vymění v tom plastu?.
Tak jsem si našel že se musí koupit celý díl s plastem opatřený konektorem. Když někdo z vás měnil tento termostat, od jakého výrobce byl?. Na netu jsou například Vernet, Magneti, Wahler, Behr a možná ještě jiné. Co dává například BMW invelt to nevím. Má někdo nějaký tip na tento díl a nebo to mám dát do BMW za 5300Kč?. Díky za radu.
Tak jsem objednal termostat Behr. Ještě dotaz na tu tičku která leze z vyrovnávací nádržky, když je motor studený tak naleju kapalinu aby byla ta kulička zároveň s horním krytem. Když otevřu nádobu při teplé vodě tak je vystrčená na doraz až na vrchol. Je to správně?.
merit se ma pri studene (KALT) aspon tak je to nakresleny na chladici u vicka.tycinka by mela sahat +- k zacatku hrdla, je tam nakresleny urcity rozmezi.