E61, 530d, rv 2006, automat
Popis kdy se projevi vibrace s jistotou: Jizda do tahleho kopce, jizda normalni klidna a plynula, v urcitem bode rychlost nekde mezi 40-60km, otacky 1200-1500 zacne vibrovat ,,asi motor,, a prenasi razantni a neprijemne vibrace na cely vuz. Jakmile udrzuji v tomto vuz stale vibruje ale staci pridat nebo ubrat a vibrace okamzite prestanou. Pokud jedu stejnou trasu razantnejsim a nebo agresivnejsim stylem neprojevi se vubec. Musi se jet opravdu pohodovym pozvolnym tempem. Pri jizde po rovine mozna lehky naznak pri stejnych okolnostech, z kopce nic. Nedela pri prerazeni, ani nepadaji otacky. Jinak s razenim a jizdou v jakychkoliv rychlostech neni problem, a vse jak ma. Pouze to co jsem popsal. Zdsa je zahrate nebo studene nema na zavadu vliv..
Ted babo rad. Je me jasne ze prvotne urcite asi dia co ukaze. Jde me predbezne o to zda nekdo nemel podobny problem, zda problem bude motor, prevodovka, ulozeni napravy ci silentbloky?
Diky za rady..
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61, 530d - Vibrace
Jeste se na to poradne zamerim. Ale co jsem to sledoval tak ne, neklesnou. Spis mam podezreni silentbloky motoru a nebo neco s napravpu treba. Ale auto zas sedi, nic neklepe zadne vule. Prave si to spojuji se silentblokama, jelikoz se me zda ze i pri startovani a zhasnuti motoru to zaklepe s autem vice nez by melo. Ale nevim, nemohu porovnat..
Ahoj, mám podobný problém (e61, 525d), ale v rychlosti cca 90km/h a 120km/h. Pod tuto rychlost nic, ale když jedu 90km/h nebo 120, vibruje to, jako kdyby mi zvonil mobil pod celou sedačkou. Řízení nijak necuká, prostě to jen vibruje. Myslel jsem, že je problém s gumama nebo mám ťuklé kolo, ale v pondělí jsem měnil gumy a vyvážili mi to. Vibruje ale pořád.
Tak u me teda jedno zda zahrate nebo studene, a otacky nepadaji a neni pri prerazeni. Proste pri tahu auta (hlavne do kopce) mezi 40-50km/hvibruje, pokud uberu prestane, pokud pridam prestane. Jak tu bylo psano podezreni na kola ale take zkontrolovano a v poradku. Zamerim se na tu řemenici..uvidime. Až zjistim co dam report.. 

Přes víkend jsem pozoroval, kdy mi to hlavně vibruje, tak je to při cca 1800-1900 otáčkách. Při stálé rychlosti. Tak nevím, na co se zaměřit.
A ještě jsem zjistil, že když zatáčím doleva - co největší natočení kol, tak mi od levé strany vychází taky vibrace a drcání, jako když na dálnici najedete na dělící pruh s těmi výčnělky. Není to silné. Dělá mi to v malých rychlostech. Tak nevím.
A ještě jsem zjistil, že když zatáčím doleva - co největší natočení kol, tak mi od levé strany vychází taky vibrace a drcání, jako když na dálnici najedete na dělící pruh s těmi výčnělky. Není to silné. Dělá mi to v malých rychlostech. Tak nevím.