Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Škubání E60 525 XD

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Iren

#1 Příspěvek od Iren »

Dobrý den,
prosím radu kolegové. Mám E60 525 XD r. výr. 10/2007 - je to už facelift, nejeto 200000 poctivých a před asi měsícem se začalo objevovat cukání, spíše doslova trhání při akceleraci. Nědělá to pořád, ikdyž teď už v podstatě jo,ale občas to má světlou chvíli a jede to v pohodě. První věc co jsme udělali ,když jsem přijel k mechanikovi, tak se vyměnil PDF filtr, jelikož byl už po smrti a dostal jsem nový při koupi a zdálo se mi jeden den,že to bylo ok...Asi opravdu náhoda. Dnes jsem jel k mechanikovi znovu, napíchl to a závada žádná...něco tam ještě přenastavil,ale nic nepomohlo. Jeli jsme to projet a žádná závada,ale cukalo to jak blázen - tedy patrně mechanická závada. On si myslí a volal i asi třem kolegům, že to dělá redukční převodovka x drivu.
Nemáte někdo podobnou zkušennost????
Nejde o to sehnat převodovku, to se mi během 5 minut na netu podařilo za nějakých 16000,- což bych do toho i dal, ale jde mi o to , abych něco nevyměnil a ono to nebylo tím. Mám s tímto hodně špatné zkušennosti. Před tím jsem měl E60 530d a vyměnil jsem půl auta zbytečně kvůli jednomu mechanikovi, který nedokázal přijít na to že cvakání v motoru dělá jeden jím servaný šroubek na vzpěře nad motorem.....
Nemáte prosím někdo s x drivem podobné zkušennosti. ???
Případně neznáte někoho,kdo by těm převodovkám rozuměl a dokázal třeba nějakou kravinku v ní opravit??? Udajně to tam dělá jen nějaký servomotorek.....
Díky moc za názory...
knedlifek

#2 Příspěvek od knedlifek »

Live data ukazujou co? Auto cuká v celém spektru otáček? Za studena i za tepla? Na místě i se zátěží?
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

Nech si nekde seriozne vycist auto, nikdo ti nic nenapise a jestli jo, jsou to jenom dohady co kdyby jak a mozna. Cesta pokus omyl je nestesti. A resit to tady nema smysl, protoze ten kdo se tim zivi az na vyjimky neodpovi.
Iren

#4 Příspěvek od Iren »

Clapci dík za zpravy....Jezdím teď myslím k dobrému mechanikovi, na kterého jsem zatím neslyšel špatný ohlas, takže mu celkem i teď věřím. Ikdyž, důvěřuj,ale prověřuj..Spíše mi šlo o to,jestli měl někdo s x drivem podobnou zkušennost. On tvrdí, že tuto převodovku měnil už na několika autech a , že při 250 tis. byvají témeř vždy po smrti, a že to nikdo moc nikde neopravuje....Na druhou stranu, ani tady ani na slovenském foru nemůžu najít, že by měl někdo podobný problém.....Tohle auto jsem koupil od majitele vrakáče a ptal jsem se ho, jak to s tím je, zda se to prodává , či nikoliv a taky mi řekl, že se mu tam nikdy dlouho neohřeje....
A to skubaní dělá už ted v jakem koliv rezimu. Teple , studene, pri plynulé i prudke akceleraci...pravě že furt. Co je mi divné, je to, proč diagnostika neukáže žádnou závadu....
Iren

#5 Příspěvek od Iren »

knedlifek píše:Live data ukazujou co? Auto cuká v celém spektru otáček? Za studena i za tepla? Na místě i se zátěží?
Ještě upřesním : Ano, auto cuká v celém spektru otáček, za studena i za tepla....Někdy to má takové světlé chvilky, jako že se zdá že nic. Otáčkoměr při těch záškubech nic nedělá, motor jakoby vůbec neztrácí tah. Dle zvuku motoru to prostě na motor nevypadá...Ale to může být jen zdání.
Ještě když se rozjiždím třeba na šterku, tak to v tom taky tak divně zacuká..Jakdyž tam opravdu je nějaký problém s rozdělením toho momentu....
A ještě jeden poznatek...když popojiždím třeba v koloně tak tesně před uplnym zastavením to v tom taky cukne...Ale automat to snad nedělá, protože ten už má podřazeno na první stupeň dávno a jinak řadí úplně sametově.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matiz »

Ono je to tezko. Prijelo ke mne auto, problem, na diagnostice to bylo u jinych mistru uplne ciste, bez zavad. No a ja jich vycetl 46, mam to schovane a nejspis si to necham zaramovat. Nicmene ty xka fakt vydrzi o mnoho min.
knedlifek

#7 Příspěvek od knedlifek »

Počkat, ty máš AT. To by mohl být problém i v něm s tím cukáním. Ale ten cuk s dojezdem na křižovatku se chová jako by měl málo oleje, ake nesouhlasí, že už má zařazenou konečnou rychlost.
knedlifek

#8 Příspěvek od knedlifek »

Jinak Matiz, to je přesně špatně. Proto že ten kdo rozumí tak by to měl říct - potom získá jméno a nemá o zákazníky nouzi.

Tohle jsem přesně poznal na Audi forum. jsou tam ze středočeského kraje dva borci, kteří radili a to 100%, případně hned řekli doraž a vyřešíme.

Když jsem navštívil servis s 2,5TDI 4BH, tak každej jak tomu rozumí, ale bylo to tak že 10servisů udělalo obrovské škody. Následně jsem psal na forum, okamžitě reakce a už jsem byl u nich na servise, práce neskutečně rychlá a to opakovaně a hlavně co mě překvapilo, že jezdí lidi pravidelně i z okolních států a narvané parkoviště zájemců. Tak tím chci říct, že když neporadíš, tak toho člověka na 90% nezískáš, jen tím že se ví, že ten to dělá (nevidíš jeho kvality veřejně, na každý servis někdo chválí, jinak by tam nikdo nejezdil a už by byl zavřenej), Když budeš psát na forum a bude o tobě vidu a slechu, tak tomu se říká něco jako Blogs marketing a věř nebo ne, funguje úplně zdarma a v obrovském měřítku.
Pavel525

#9 Příspěvek od Pavel525 »

knedlifek píše:Jinak Matiz, to je přesně špatně. Proto že ten kdo rozumí tak by to měl říct - potom získá jméno a nemá o zákazníky nouzi.

Tohle jsem přesně poznal na Audi forum. jsou tam ze středočeského kraje dva borci, kteří radili a to 100%, případně hned řekli doraž a vyřešíme.

Když jsem navštívil servis s 2,5TDI 4BH, tak každej jak tomu rozumí, ale bylo to tak že 10servisů udělalo obrovské škody. Následně jsem psal na forum, okamžitě reakce a už jsem byl u nich na servise, práce neskutečně rychlá a to opakovaně a hlavně co mě překvapilo, že jezdí lidi pravidelně i z okolních států a narvané parkoviště zájemců. Tak tím chci říct, že když neporadíš, tak toho člověka na 90% nezískáš, jen tím že se ví, že ten to dělá (nevidíš jeho kvality veřejně, na každý servis někdo chválí, jinak by tam nikdo nejezdil a už by byl zavřenej), Když budeš psát na forum a bude o tobě vidu a slechu, tak tomu se říká něco jako Blogs marketing a věř nebo ne, funguje úplně zdarma a v obrovském měřítku.
Tak s tím musím jen naprosto souhlasit. Také jsem na Audi foru. Řekl bych, že tam machři opravdu poradí to pravé a ještě tě pozvou na opravu k nim do servisu za pěknou cenu pro členy klubu. :wink:
Iren

#10 Příspěvek od Iren »

Tak já Vám pánove děkuji za poznatky....Mechanik ke kterému momentálně jezdím staví celkem úspěšně závodáky, čipuje auta atd...Myslím, že by snad měl vyčíst vše co v tom autě je nebo není za problém... Samozřejmě možné je cokoliv..Mě docela zajímalo,zda má někdo s tím podobnou zkušennost a nebo neznáte někoho, ke komu mohu zajet, aby se na to podíval a aspon trochu s jistotou mi řekl co to je. Těd jsem ještě dostal tip na nějakého pražáka, který údajně s tím má zkušennosti a jen snad tám mění nějakou přužinu a je po cukání...Zítra ho zkusím a uvidíme...
knedlifek

#11 Příspěvek od knedlifek »

Koukni pro klid duše na mnžství oleje v automatu!
Iren

#12 Příspěvek od Iren »

Ok. Nechám to zkontrolovat....Ikdyž si říkám, že je to dost nepravděpodobné,jelikož z toho nekápne ani kapka a jak říkám, jinak řadí naprosto luxusně.
knedlifek

#13 Příspěvek od knedlifek »

může to téct skrz přírubu, jistě motor nemášjako každá e60 čistej. Ale převodovka umí pěkně hýbat s autem, mě u minulého auta chybělo 0,5L A to byl masakr, hlavně na křižovatkách a dokopce. Když mu to povezeš, tak to bude mít za 3minuty zkontrolované...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matiz »

Litomyšl ?
Iren

#15 Příspěvek od Iren »

Tak jasně, za to nic nedám...zkontrolovat se to může, ať je jistota...
A ano Litomyšl....
matiz
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matiz »

Tak tam bych se nejakeho "nevycteni" neobaval, tezko rict...
Iren

#17 Příspěvek od Iren »

uote="matiz"]Tak tam bych se nejakeho "nevycteni" neobaval, tezko rict...[/quote]
Také si myslím a v to i doufám :) Pravdou ale je, že mi na rovinu řekl, že by rád pomohl,ale že na převodovky odborník není, byť se ale na 90% přiklání k tomu, že ten problém je v té rozdělovací převodovce. Taky povídal, že už jich pár měnil,ale nikdy neopravoval,protože je celkem problém do toho něco sehnat. Ovšem vždy mu to tam dotáhli,když už bylo pozdě a byly vysypaný ložiska,který samozřejmě odporoučely celou převodovku. V tu chvíli to už hlásilo i závadu...Tady zatím nic nehlasí a tedy to asi zatím nebude tak hrozné a možná by se tam dalo něco opravit-vyměnit a převodovku zachránit. Dal mi dnes kontakt na nějakého pana Luxika z od Prahy a ten údajně umí s tím něco udělat. Shodou okolností jsem ho včera kontaktoval mailem a před chvíli mi napsal,že repas ATC 300 je 36000. Což je fakt dost...Za 16000 mám sehnanou v Liberci se 100tis a na slovensku jsem dokonce objevil za nějakých 16500 z E90 s najetýma 40000. Muže to být pravda, nemusí. Ale kdyby každá z nich 100000 vydržela, tak mě to přežije....
Ted bych jen potřeboval tu jistotu, že to dělá ono:)
Iren

#18 Příspěvek od Iren »

Díky všem za názory a jak se zdá opravdu to byla ta rozdělovací převodovka...Včera mi ji namontovali a je zdá se po problému. Takže doufám, že tento příspěvek pomůže aspoň někomu dalšímu až se mu takovýto problém vyskytne. Za převodovku ATC 300 z E90 - je stejná z E|60 jsem dal 17000. Udajně pochází z angličana, který sem byl dotažen na rozebrání a měl najeto pouhých 25000. Přehození a naprogramování stálo 2000 a auto jezdí jako drak. A snad bude dále:)
Odpovědět