Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

523i bouchání od zadu při řazení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
basspatrick

#1 Příspěvek od basspatrick »

Zdravím, témat na tohle plná prdel, ale nikde sem nenarazil na totožný problém, při stání řadím 1 a cukne auto dopředu, při jízdě např. pod zátahem když zmáčknu spojku bouchne to někde od středu směrem do zadu, to samé při přeřazení na 2-ku pustím spojku a bouchnutí při trojce mín a 4 až 5 skoro nic, všiml sem si že když v zadu nikdo nesedí skoro to nedělá, ale dva lidi v zadu a hodně rozdíl bouchání mnohem silnější, zní to jako nějaká vůle bud v kardanu nebo v diferáku, při tom řazení jakoby auto cukne dopředu a dozadu než se spojí hnací síla a pak to drží bez problému. Auto sem měl s mechanikem na zvedáku a uložení zadku veškeré silentbloky v poho žádná vůle, ale jakmile sme přešli na kardan tak problém, když ho chytím a chci s ním pootočit tak vůle asi 3 cm pootočím s ním doprava či doleva prostě s ním mužu hýbat ikdyž mám rychlost zařazenou, může být chyba čistě v diferáku ? nebo jen v kardanu třeba středové uložení s ložiskem že by bylo špatné. Pokud měl někdo podobný problém info sem Díky moc
Honzek525
Klubové ID: 3389

#2 Příspěvek od Honzek525 »

3cm vůle je už si myslím až dost, trošku by vůli mít měl, když je zařazená rychlost, ale jen maličko. Zajeď za někým zkušeným.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#3 Příspěvek od Lucifer »

Může to být víceméně všechno od převodovky až po kola, to jest vůle na převodovce, ale to by dělalo třeba jen na pár kvalitech, potom kardan, diferák, uložení diferáku a homokineťáky na poloosách to chce vše projít a zkouknout
knedlifek

#4 Příspěvek od knedlifek »

Jsem taky zastánce kardanu,měl jsem to u e36, která měla najeto 300tis. Vůle jak říkáš. ale vůle budou už i na více místech. Ale mě se to zdálo podemnou.
Odpovědět