Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zaseklá pojistka v nádrži
ahoj, nedaří se mi najít vlákno s tímto tématem, tak zakládám nové.
včera jsem přijel na benzinku a nemohl jsem strčit hadici do nádrže. ta plechová pojistka se nějak sekla, takže jsem nemohl tankovat. musel jsem ji pak malým šroubovákem odháknout, abych mohl natankovat. po natankování zapadla zase zpět, takže to jde jen šroubovákem vyháknout. prej je to na výměnu celého dílu - víko atd., máte někdo zkušenosti? oprava údajně není možná...kdyby se ta pojistka vyndala ven, bude to něčemu vadit?
včera jsem přijel na benzinku a nemohl jsem strčit hadici do nádrže. ta plechová pojistka se nějak sekla, takže jsem nemohl tankovat. musel jsem ji pak malým šroubovákem odháknout, abych mohl natankovat. po natankování zapadla zase zpět, takže to jde jen šroubovákem vyháknout. prej je to na výměnu celého dílu - víko atd., máte někdo zkušenosti? oprava údajně není možná...kdyby se ta pojistka vyndala ven, bude to něčemu vadit?
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Nerozčiluj se, že nikdo nereaguje, ale možná, že se chechtají. Takže co myslíš tou plechovou pojistkou?
Na prvním obrázku je znázorněna funkce pojistky, která má zabránit natankování nesprávného paliva. Tankovací pistole menšího průměru tu pojistku neotevře a tlustější pistoli do užšího nezasuneš. Možná je to první případ poruchy této pojistky, o které čtu. Zaměnit tankovací pistoli na naftu a benzín si totiž žádná čerpací stanice nelajzne. A Ty jsi tankoval jaké palivo a do jakého auta?

Nebo Ti nejde otevřít ta klapka (zde modrá), která zakrývá tankovací uzávěr?

Na prvním obrázku je znázorněna funkce pojistky, která má zabránit natankování nesprávného paliva. Tankovací pistole menšího průměru tu pojistku neotevře a tlustější pistoli do užšího nezasuneš. Možná je to první případ poruchy této pojistky, o které čtu. Zaměnit tankovací pistoli na naftu a benzín si totiž žádná čerpací stanice nelajzne. A Ty jsi tankoval jaké palivo a do jakého auta?
Nebo Ti nejde otevřít ta klapka (zde modrá), která zakrývá tankovací uzávěr?

já jsem se nerozčiloval
akorát jsem byl udivený, že nejsou reakce...toť vše..tankoval jsem diesel samozřejmě do dieselového motoru asi jako po milionté...prostě tam ta hadice nejde dát...takže jsem již podruhé dnes tankoval tak, že jsem musel malým šroubovákem uvolnit pojistku, abych víčko 3 otevřel a mohl tam dát hadici...

mcconrad udelal jsi mi radost, dnes jsem si koupil sve prvni BMW (530xd, 2010) a hned prvni navsteva benzinky to same, na pojistku jsem tlacil pistoli docela silou a vubec nic.
Tak jsem si pripadal jak nejvetsi ocas a sel se zeptat obsluhy, manik to zkusil se stejnym vysledkem, tak jsem volal do bazaru, kde jsem ho kupoval jestli je v tom nejaky figl nebo problem a mezitim prisla zenska z obsluhy, vrazila tam tu pistoli o 90% otocenou a teprve vevnitr otocila normalne vertikalne a bylo
.
Teda skoro bylo.. pistole stale vypinala jako kdyz se to zavzdusnuje, i kdyz jsem to tam poustel co nejpomaleji to slo, nakonec jsem po 10 minutach natankoval za 150, abych dojel alespon na dalsi benzinku, protoze i na tuhle (nejblizsi otevrena) MOL (https://molcesko.cz) jsem prijel s dojezdem podle pocitace asi -2 km.
Zitra nebo o vikendu zkusim jinou benzinku, ale zajimavej figl, kdyz to nejde predem vem ji zboku.
Tak jsem si pripadal jak nejvetsi ocas a sel se zeptat obsluhy, manik to zkusil se stejnym vysledkem, tak jsem volal do bazaru, kde jsem ho kupoval jestli je v tom nejaky figl nebo problem a mezitim prisla zenska z obsluhy, vrazila tam tu pistoli o 90% otocenou a teprve vevnitr otocila normalne vertikalne a bylo

Teda skoro bylo.. pistole stale vypinala jako kdyz se to zavzdusnuje, i kdyz jsem to tam poustel co nejpomaleji to slo, nakonec jsem po 10 minutach natankoval za 150, abych dojel alespon na dalsi benzinku, protoze i na tuhle (nejblizsi otevrena) MOL (https://molcesko.cz) jsem prijel s dojezdem podle pocitace asi -2 km.
Zitra nebo o vikendu zkusim jinou benzinku, ale zajimavej figl, kdyz to nejde predem vem ji zboku.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
U "fšech" BMW a dalších aut, které jsou vybaveny pojistkou proti nesprávnému natankování jiného paliva musíš plnící pistoli zasunout tak, aby hadice směřovala dozadu, jako k PZ světlu - potom to funguje OK. Jen na několika čerpačkách jsem měl problém, že automat přeplnění nádrže vypnul dříve, než byla nádrž plná. Tj. vystojíš si frontu u dobré a laciné pumpy, nevíš kolik asi bude do plné a ono Ti to i opakovaně vypne. Říkáš si OK, zaplatíš, nastartuješ a v nádrži je 3/4 místo plné. Obsluhu u kasy jsem už 2x informoval, ale asi na to kašlou, mají tam "výtoč" za milóny denně, tak je nějakých 15-20 litrů nezabije. 

Mně jde ta pistole u BMW zasunout cca jen do třetiny a bez problémů tankuju. U Transita ji tam strčím "až po kule"
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Re: zaseklá pojistka v nádrži
Tak mé druhé takovnání (tentokrát OMV), všechno bez problémů.
Takze jsem mel zrovna na prvni tankovani BMW smulu na nejblizsi benzinku/pistoli.
Souhlas, ale u zadneho auta a pumpy jsem ji predtim nemusel otacet tolik - vzdy stacilo jemne stouchnout do strany s pistoli klidne normalne kolmo a pojistka se uvolnila (stejne jako vcera u OMV).U "fšech" BMW a dalších aut, které jsou vybaveny pojistkou proti nesprávnému natankování jiného paliva musíš plnící pistoli zasunout tak, aby hadice směřovala dozadu, jako k PZ světlu - potom to funguje OK.
Na tom MOLu me vypinal i pri uplne prazdne nadrzi (byl jsem rad, ze jsem tam vubec dojel a to byla nejblizsi otevrena benzinka od prodejce kde jsem to auto koupil) a vypinal i pri nejmensim moznem prutoku hadici - vcera zase zadny problem u OMV, i kdyz jsem tankoval pres pul nadrze a plnym prutokem.Jen na několika čerpačkách jsem měl problém, že automat přeplnění nádrže vypnul dříve, než byla nádrž plná.
Takze jsem mel zrovna na prvni tankovani BMW smulu na nejblizsi benzinku/pistoli.
Re: zaseklá pojistka v nádrži
Tak ja dnes stejny problem, otevru viko, chci tam vrazit pistoli a ono to neslo. Tak jsem do toho porad stouchal az ta pojistka snad po minute povolila a zacal jsem tankovat. Samozrejme to porad vypinalo, tak jsem pistoli jakoby tlacil hadici dolu a pak to slo. Stokrat jsem cumel jestli drzim pistoli na diesel nebo ne, nikdy se mi to nestalo, mozna uz je ta pistole otriskana, netusim. Kazdopadne me to vubec netesi...