Zdary vsem,
uz 2 roky co jsem koupil auto resim obcasne mazani pameti. Sedacky, volant, radio, atd.
Postupem casu jsem vypozoroval celkem presne chovani chyb:
Pamet sedacek
uklada nastaveni 3 veci:
- Zrcatka
Poloha zrcatek se mi nikdy nevymaze, jejich nastaveni si auto pamatuje vzdy.
- Sedacka
Zezacatku kdyz jsem auto koupil, tak se celkem pravidelne stavalo, ze se nastaveni sedacky obcasne a celkem casto samo od sebe mazalo. Stacilo nechat dyl otevrene dvere nebo tak neco. Postupem casu se tohle samo vyresilo, a uz se nemaze (nebo teda uz se mi to tak pul roku nestalo).
- Volant
Polohu volantu si auto pamatuje, a bez problemu po nasednuti stizdi do nastavene polohy, ale jen do te doby dokud dodrzuju presny postup, a to: Nasednou, strcit klic do zamku, otocit do polohy 1, a MUSIM POCKAT az volant sjede do nastaveny polohy, a zastavi se. Potom nastartuju a vsechno je OK. Pokud ale sednu, a zacnu startovat hned, kdyz volant jeste jede, tak se v te poloze kde zrovna je zastavi a z pameti se vymaze. Musim pak znovu nastavit polohy pro 1, 2, 3.
DSP
Vypina se mi samo od sebe DSP. Postupem casu jsem zase vypozoroval, ze kdyz ho zapnu, tak funguje po celou dobu. Dojedu na misto, zamnu porad jede. Druhy den prijdu, sednu do auta, dal klic do polohy 1 a radio hraje DPS porad zapnute. Jakmile ale nastartuju, tak v tu chvili kdy jede starter se radio vypne. Motor naskoci, radio zacne zase hral, ale DPS uz nefunguje. V nastaveni je zapnute, ale nefunguje. Musim ho vypnou a znovu zapnout a zase jede az do dalsiho startu.
A ted proc to cele pisu. Tohle chovani me privedlo k myslence, jestli v tom aute nekde neni 1, nebo vice baterek, ktere drzi tohle nastaveni. Nemaji ridici jednotky nejake svoje baterky, o kterych se clovek nikde nedocte, protoze jsou "lifetime", ale za tech 15 a vice let uz jsou proste vybite?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 vymazavani pameti
Chci jen po case ozivit tohle tema - jak zacla zima auto mi prestalo startovat. Resp. jakmile jsem si zatopil nezavyslim topenim tak uz jsem neodjel. Koupil jsem teda novou baterku a vsechny problemy s elektrikou vyresene, DSP, pameti sedacky a volantu, vsechno funguje 100%.
Takze se chci potvrdit ze na stavu baterky opravdu zalezi
Takze se chci potvrdit ze na stavu baterky opravdu zalezi