Za posledních několik týdnů se mi několikrát stalo, že jsem jel, většinou ve městě takže cca 40-55 km/h a zobrazila se mi chyba na iDrive - Active Steering - Active steering inactive. Steering behaviour altered. Steering wheel maay be at an angle...a dál řeči o tom, že jízda dál je možná, ale mám dávat větší pozor...jenže společně se zobrazením téhle chyby mi vypne motor

Nevím, jestli to s tím má souvislost, ale o víkendu se mi navíc stalo, že po příjezdu na červenou mi motor zakuckal, spadl z 800 otáček na 600, znovu se zatřepal, na 200 a chcípnul...opět znovu nastartovat a v pohodě...
Diagnostika vypsala nějaké chyby, ale nenašel jsem žádnou, která by se projevila v tom konkrétním počtu km, ve kterých se mi to stalo. Respektive DME/DDE zobrazila chyby 4501 (což by měla být recirkulace výfukových plynů Negative Deviation / Air Mass too High) a 4A47 (IBS - ale jsou načteny cca 200km před tím, co se to stalo...to stejné AFS - 6142 (eco valve in sgm), 614A (motor position angle not initialization ), CEA0 (status power assisted steering)...když jsem do toho vložil trošku selského rozumu napadlo mě, jestli není IBS v háji a díky tomu pak vyskakují další chyby...neznámý úhel natočení apod...ale nedává mi smysl proč by vypínal motor za jízdy...
e60 rv2004 535d
Za rady děkuji
Zdeněk