chtěl bych poprosit o radu, jsem čerstvým majitelem E61 a mám následující problém...
Při prvním startu zastudena je běh motoru dost nepravidelný, otáčky poskakujou, občas padnou až na 500rpm a motor jakoby to chtěl zabalit, auto celé vibruje. Po zahřátí (pár minut jízdy) je vše OK, auto šlape jak hodinky. Co jsem tak googlil, zřejmě nejsem ani zdaleka první s tímhle problémem u N53, většinou to prý končí u výměny všech vstřiků.

Dneska se k tomu ale hned po nastartování přidala rozsvícená kontrolka "chyba motoru":

V manuálu píšou:
Kontrolka už svítí pořád, zkontrolovat to určitě nechám (budu rád i za tip, kam s tim v ČB jít - Autoimport Mach nebo ACR?), ale zajímalo by mě, jestli někdo podle těchto symptomů dokážete říct, kde by problém mohl být.Varovná kontrolka svítí: porucha motoru se zvýšeným obsahem škodlivin. Vůz nechte co nejdříve zkontrolovat.
Navíc pozoruju vyšší spotřebu, jel jsem dneska vysloveně klobouka trasu Praha -> ČB (tempomatových 120kmh na dálnici, jinak 100kmh) a BC mi naměřil 10l/100km. I podle příspěvků tady no fóru bych to čekal nižší.
No a na závěr cesty po zhasnutí motoru mi iDrive zahlásil, že mam dolít olej do motoru. A to jsem to ráno kontroloval a množství oleje bylo podle iDrive v normě. Ideální by bylo, aby tohle všechno teda vyřešila výměna oleje, ale tomu samozřejmě nevěřím.

Chjo, auto jsem před 14 dny dovezl z Rakouska, kde bylo všechno v pohodě, i první jízda po dovozu byla bez problémů, ale hned další den ráno (nevím, jestli to má souvislost s natankováním Shell95) začaly problémy při studeném startu.
Neměl jste někdo podobné problémy?