Ahoj,
v mém BMW E39 sedan r.v. 2001 jsem si nechal od sobola opravit displej, konečně vidím, jaká je spotřeba.
Teď ovšem nerozumím dvěma věcem.
Mezi položkami, které si mohu na displeji zobrazit jsou dvě spotřeby. Jedna je označená CONS1 a CONS2. Kamarád mi řekl, že u jeho BMW (nějaký o generaci novější 7er) se první ukazatel spotřeby resetuje při startu motoru, tudíž indikuje spotřebu pro každou jízdu, druhá spotřeba je celková spotřeba auta, která se neresetuje.
Jenže CONS1 a CONS2 ukazují pořád stejné hodnoty. Ani jedna se po chcípnutí a nastartování motoru neresetuje.
A to se dostáváme k druhé věci - jak se to teda sakra resetuje? :D Chtěl bych si vyresetovat ukazatel spotřeby, ať už CONS1 nebo CONS2 před výletem pro 4 lidi do Norska (hodně kopců = hodně ježdění nahoru a dolů s automatem = vyšší než obvyklá spotřeba), abych mohl přesněji rozpočítat náklady za palivo.
Jenže teď mi to pořád bude ukazuje nějaký ten průměr 7.2l/100km který se sem tam změní na 7.1 nebo na 7.3 a víc už se to nehýbe...
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
CONS1 a CONS2, reset
-
- Kontaktovat uživatele:
resetuje se vzdy ten ktery mas zobrazeny, takze cons 1 si nech treba denni nebo usekovy a na cons 2 nesahej vubec a mas hned po nejakem tydnu jasno -)
Schvalne si vyresetuj jeden a dej mu chvili napit, uvidisten rozdil ihned. Pokud jsi vyresetoval oba v priblizne stejnou dobu, je jasne ze budou ukazovat priblizne stejne udaje.
Schvalne si vyresetuj jeden a dej mu chvili napit, uvidisten rozdil ihned. Pokud jsi vyresetoval oba v priblizne stejnou dobu, je jasne ze budou ukazovat priblizne stejne udaje.
Děkuji za odpověď....ale jak přesně to resetovat? Mám vypnout motor když je CONS1 zobrazený na displeji? Nebo nějak jinak?matiz píše:resetuje se vzdy ten ktery mas zobrazeny, takze cons 1 si nech treba denni nebo usekovy a na cons 2 nesahej vubec a mas hned po nejakem tydnu jasno -)