Ahoj!
Stalo se mi, že jsem odpálil spojku uplně na hadr, že to už ani nepopojelo, a od té doby se auto chvěje (jakoby bylo něco vyosené)... Kolem 1200ot/m a pak 2100-2500ot/m... říkal jsem si že to bude možná ta shořelá lamela, nebo přítlačák..jenomže jsem udělal celou spojkovou sadu... tedy kromě setrváku (dvouzkurvenáhmota samozřejmně) a dělá to furt. takže radost z toho že jsem si sám zvládl udělat spojku vystřídalo důmání a přemýšlení co je v hajzlu
mám teda podezření na setrvák...
ale ještě bych dodal že to dělá i v tahu, když pomalu akceleruju třeba na jedničku nebo na dvojku tak to chvění je cítit pořád.
DjPILLI píše:Ahoj!
Stalo se mi, že jsem odpálil spojku uplně na hadr, že to už ani nepopojelo, a od té doby se auto chvěje (jakoby bylo něco vyosené)... Kolem 1200ot/m a pak 2100-2500ot/m... říkal jsem si že to bude možná ta shořelá lamela, nebo přítlačák..jenomže jsem udělal celou spojkovou sadu... tedy kromě setrváku (dvouzkurvenáhmota samozřejmně) a dělá to furt. takže radost z toho že jsem si sám zvládl udělat spojku vystřídalo důmání a přemýšlení co je v hajzlu
mám teda podezření na setrvák...
ale ještě bych dodal že to dělá i v tahu, když pomalu akceleruju třeba na jedničku nebo na dvojku tak to chvění je cítit pořád.
Setrvák se skurvý hrozně rychle tím,že jezdíš s klouzací lamelou. Jesti jsi ju takhle dodělal,tak bude na 99,9% křivej = nevyváženej a dřív nebo později ta spojka začne zase při kudle klouzat a to vybrování se nezlepší.
Já mám zase zvýšené vibrace když někde stojím na volnoběh + dunivý zvuk do interiéru. Není to nic tragického ale odhaduji to taky na tu spojku - nebo na silentbloky motoru...
Měl jsem ten stejnej problem, v NDR vyměnili spojku ale nechali starej setrvačník a kolem cca 1500ot/m vybrace, ať už na místě nebo za jízdy hlavně na jedničku nebo dvojku. Při vyšších rychlostech se to srovnalo.
Teď mám pro sichr celou spojku novou a je to o 98% lepší. Ještě by to něco chtělo. Máme podezření na prasklou klikovou hřídel .
Kdyby jste někdo chtěli dvouhmotný setrvák na svoje BMW, tak mám docela zajímavou cenu!
Např na E39 530d facelift 142KW, stojí v AutoKelly dvouhmoťák LUK 21.076,- Kč. včetně DPH... Já ho ale dovedu sehnat za 13.999,- včetně DPH a pošty