Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

demontáž palivové nádrže e528i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Black-Light

#1 Příspěvek od Black-Light »

Zdravím chlapíci,

máte někdo zkušenost s demontáží palivové nádrže u 528i?
Dnes jsem pod to vlezl a měl jsem za to, že je "pravá" a "levá" a celé to je propojené nějakou hadicí, kterou odpojím.. Bohužel jsem urval imbus v hlavně, jak byl zrezivělej, takže jsem si šel dát pauzu a vypátral, že nádrž je vlastně jeden mono blok vprostřed napevno spojený. Problém je, že přes něj vede výfukové potrubí :D.
Situace vypadá nějako takto:
http://homepage.ntlworld.com/richard.pa ... _2157a.jpg (až na to, toto je obrázek z m5, ne mé ubohé 528i :p ), popř. schéma nádrže: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=05

Tj. otázka je, musím sundávat nějak výfuk, abych mohl sundat nádrž? Popř. jak?

Proč to vlastně dělám? 528i mi už nějakou dobu kvete na zahradě a já se rozhodl, že ji z dlouhé chvíle vyvařím prahy, ale je to prolezlé i směrem k nádrži a tak myslím, že operovat tam s elektrickým obloukem cca 1cm vedle nádrže by nebylo úplně moudré :)
kubikula420
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kubikula420 »

cau uz uplne nevim ale mam dojem ze urcite jo a jeste kardan dolu
Black-Light

#3 Příspěvek od Black-Light »

Tak to je teda radost :D

Kardan snad odmontuju, ale co výfuk? Ten musím uříznout někde a pak znovu navařit?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A co takhle odšroubovat a pak vrátit?
Black-Light

#5 Příspěvek od Black-Light »

Fx píše:A co takhle odšroubovat a pak vrátit?
:D nj, to víš, pod autem nejsem zrovna doma, ale už jsem se stihl na yůtůbu poučit, že jsou tam příruby. Nicméně s tím, jak je tam všechno příjemně orezlé to stejně bude asi i tak dost drastický proces..

A kardan se sundává nějako rozumně či na to potřebuju nějakej speciální vercajk?
Odpovědět