Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
plusový kabel baterie
Ahoj, prosím o radu, dnes mi málem zhořelo auto 530 xd, po zaparkovaní cca po 5min. se z kufru valili plameny... v místě kde plusový kabel procházi z prostoru kolem rezervy dole pod auto, chci se zeptat zda došlo ke skratu v místě požáru zda se mohla prošoupat nějaká průchodka a nastal skrat, nebo mám se poohlížet po nějaké jiné závadě? Děkuji.
- Přílohy
-
- 20140330_163243.jpg (134.9 KiB) Zobrazeno 1219 x
Právě že se to týká jen E60/61 a řady 6mi00wa píše:může se to stát aji v e60ce ?
Tady je o tom i téma: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ac%ED+akce
Pochybuju, že to vymění na svoje náklady. Na svolávačku obesílali věechny první majitele, pokud někdo nepředal tuhle informaci dál, není to problém BMW.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Tak jedná se pořád o tu výměnu. Servisu je jedno, jestli tam s tim přijede první majitel, nebo padesátej. Já jsem taky x-tej majitel a výměnu mi rádi udělali.
Pořád jsou to pro ně peníze! Ta výměna neni zdarma. Platí jí automobilka.
Určitě neváhej a do servisu si zavolej. Myslim si, že výměnu by provést měli. Odstranění ostatních škod už si ale buď zaplatíš, nebo uděláš sám. Tam bych už na svolávací akci nevsázel.... i když jeden nikdy neví. Za dotaz v autorizáku nic nedáš.
Pořád jsou to pro ně peníze! Ta výměna neni zdarma. Platí jí automobilka.
Určitě neváhej a do servisu si zavolej. Myslim si, že výměnu by provést měli. Odstranění ostatních škod už si ale buď zaplatíš, nebo uděláš sám. Tam bych už na svolávací akci nevsázel.... i když jeden nikdy neví. Za dotaz v autorizáku nic nedáš.
To jo, tady to ale bude dojebaný teplem i za tou průchodkou.Teddy píše:Tak jedná se pořád o tu výměnu.
Já samozřejmě nevim co všechno obnáší ta výměna ze svolávačky. Trvalo jim to na mym autě asi 3 hodiny.
Spíš jsem měl na mysli, že jednak za dotaz se nic nedá a jednak ten autorizák bude za práci rád.
Takže by to třeba mohlo skončit tak, že namontujou novej kabel, daji průchodku atd. No a jestli tam bude nějaká další práce způsobená tim hořením, tak se buď zaplatí extra, nebo si to opraví sám.
Dej sem pak pejo info, jak jsi dopadnul.
Já jsem si takhle řekl o nový pátý dveře, který chytaly korozi ve spoji. Teď si zřejmě budu muset říct i o novou haubnu. Začíná reznout zevnitř. To už je ale mimo téma.
Spíš jsem měl na mysli, že jednak za dotaz se nic nedá a jednak ten autorizák bude za práci rád.
Takže by to třeba mohlo skončit tak, že namontujou novej kabel, daji průchodku atd. No a jestli tam bude nějaká další práce způsobená tim hořením, tak se buď zaplatí extra, nebo si to opraví sám.
Dej sem pak pejo info, jak jsi dopadnul.
Já jsem si takhle řekl o nový pátý dveře, který chytaly korozi ve spoji. Teď si zřejmě budu muset říct i o novou haubnu. Začíná reznout zevnitř. To už je ale mimo téma.
Já to měl za hoďku hotový, mám dojem, že se měnila právě jen ta bílá plastová průchodka kastlí
Já jsem koupil E61/530xd od prvního majitele dávno po záruce (jako bezmála šestileté), byl jsem jako čerstvý druhý majitel kupovat nějaké díly v autorizáku, při té příležitosti mi sami nabídli projetí klíče k ověření nájezdu a zjistili, že auto ještě neprošlo touhle svolávačkou, tak mi sami nabídli její absolvování a udělali jí. Je to pro ně výdělek placený automobilkou. Takže určitě taky doporučuju využít této možnosti. V mém případě to prý pod deklem bylo vše OK. Nevím, jestli něco měnili.
tak obymka kabelu byla vyměněna, nevím jestli se nemněla měnit i průchodka kastle, nic nemění na věci že problem to nevyřešilo a požár vzniknul nejspíš špatně dotažený šroub tzv. studený spoj co mnělo za následek přehřátí, soudruzi v Plzeňském Inveltu se staví k věci zády jsou jsi "jistí" že udělali vše správně...
Já jsem tady nepsal, že to x-týmu majiteli zadarmo nevymění, ale to, že x-týho majitele většinou neobešlou na svolávací akci dopisem, protože na něj nemají kontakt nebo netuší, že má auto novýho vlastníka. Kdo potom nejezdí do autorizáku nebo se o svolávačce nedoví jinak, třeba tady na klubu, tak o svolávačce ani neví
A není na faktuře číslo dílu? Jedná se opravdu o tu průchodku, nebo jen kryt toho kontaktu (matice)?
Vlasto a co teda píšeš?
Vlasto a co teda píšeš?
Vlasta píše:Pochybuju, že to vymění na svoje náklady. Na svolávačku obesílali věechny první majitele, pokud někdo nepředal tuhle informaci dál, není to problém BMW.
Vlasta píše:Já jsem tady nepsal, že to x-týmu majiteli zadarmo nevymění....
Já myslel, že to tam má tím ohněm víc dojebaný, i za tím dílem, co se má měnit na svolávačkuchip píše:A není na faktuře číslo dílu? Jedná se opravdu o tu průchodku, nebo jen kryt toho kontaktu (matice)?
Vlasto a co teda píšeš?
Vlasta píše:Pochybuju, že to vymění na svoje náklady. Na svolávačku obesílali věechny první majitele, pokud někdo nepředal tuhle informaci dál, není to problém BMW.Vlasta píše:Já jsem tady nepsal, že to x-týmu majiteli zadarmo nevymění....