Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Asuka, Xcarlink, Dension ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
WITT
Klubové ID: 3315
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od WITT »

Zdravím

Předem se omlouvám za založení tématu, ke kterému toho bylo napsáno už dost, ale mě to prostě moc jasné není. Myslím si, že to pak pomůže i někomu jinému, kdo řeší to co já..
Auto: E39 , Navi - 16:9

K věci

Chci do auta digi TV (mám pouze analog) - asi nejlepším řešením, co jsem vyčetl je ASUKA. Těch ASUK je plno, nevím kterou koupit, jestli nějakou bez antén, s anténama , jaký model atp..
K tomu se váže další věc - na chalupu jsem koupil nějakej lepší set top box, běží tam v pohodě USB flash, kde se nahraje film a v TV, která je stará XX let můžete v pohodě koukat na film z Flešky.. proč to takhle nějak nejde pořešit i u E39? Nebo existuje nějaké řešení vůbec? Jde mi o to, že DIGI TV chci určitě, ale možnost pustit si někde klip, nebo film z flashky mě prostě taky láká, tak abych nekoupil ASUKU, a pak nezjistil, že jsem mohl koupit něco jiného, co přehrává i USB..

Nechci do toho investovat desítky tisíc, a ani nechci řešení jako je DYNAVIN apod..

Další věc, kterou chci pořešit je samozřejmě přehrávání hudby z Flešky, protože CD sice makají bez problému, ale v dnešní době to pálení není úplně to pravý ořechový..
Vyčetl jsem, že řešením je Xcarlink, Dension, nebo nějaký aux in..

Nechci na tom zas úplně šetřit, hudbu chci kvalitní, a nevím co vybrat.. Nevím, jaké výhody mají mezi ssebou, a proč volit ten a nebo ten, kdyby mi k tomu někdo něco napsal, bylo by to super.. každopádně názvy skladeb jsou nutností..

No snad je to vše, ve shrnutí je to tak , že prostě chci mít ve staré E39 DIGI TV, Hudbu přes USB, a nejlépe i filmy přes USB..

Uvítám cokoliv mi k tomu kdo napíše, určitě to pomůže i dalším lidem, když to budou mít vše pohromadě.. až se zde dopracuji k tomu , co vše nakoupit a zprovoznit, tak tu pak napíši nějakou recenzi..

Ještě dodatek: Chceme to instalovat do dvou aut, jedno auto má navi 16:9 , a druhé 4:3 - tak jestli se na to musí brát při výběru nějaký ohled, nebo je to jedno ...
cmelak
Klubové ID: 2687

#2 Příspěvek od cmelak »

Já to taky chci řešit, digi-tv jen s asukou http://e-hifi.cz/865-dvb-t-asuka/

Hudbu jsem ještě neřešil, ale ten DVB-T co máš na chalupě má určitě jiný napětí, nějak by to asi šlo ale nepovím ti jak, nejsem elektrikář:) Zeptej se na tu TV uživatele meda ten to v autě myslim má.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Filozof
Klubové ID: 1044

#3 Příspěvek od Filozof »

asi nejlepší řešení co jsem vysledoval do 5er a 7er e39, e38 je asuka.
Všichni co mají jsou spokojení.
http://www.revilohifi.cz/multimedia/dig ... asuka.html

já budu taky brzy řešit. + LCD dozadu a hudbu at to krásně čistě a dynamicky hraje :D
cmelak
Klubové ID: 2687

#4 Příspěvek od cmelak »

Jen mi trochu vadí, že k tomu musí být externí dálk. ovladač, ale jinak to vymyslet asi nejde.

Navíc jak se tam ta asuka vůbec zapojuje? Přes nějakou redukci na AUX?
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
tomaskraltk
Klubové ID: 3362

#5 Příspěvek od tomaskraltk »

To zapojení by mně také zajimalo a zda to zvládnu sám? Stejně k tomu budu muset ještě dopojit odblokaci obrazu během jízdy. :)
sedyvlk6

#6 Příspěvek od sedyvlk6 »

Kdyby někdo věděl jak tenhle tuner zapojit a rozběhat na E61 2005 tak budu vděčný za každou radu.
Filozof
Klubové ID: 1044

#7 Příspěvek od Filozof »

Koupil jsem asuku jak to pujde zkusím se do toho pustit.¨

tady je návod jak to dělal snejk před pár lety. Všechny tunery budou stejné v zapojení.

http://www.7er.cz/forum/viewtopic.php?f ... dvbt#p7895

tady jsem si dovolil zkopírovat text od snejka at to nehledáte na konci.

citace snejk:
http://www.bimmerboard.com/members/james/ATSC.doc
mám MKI, tohle zapojení je pro MKII a vejš kde přes bílý konektor vedou tři složky (R,G,B) od navigace, u mě to vede přes coax (arc net). ale AV vstupy jsou pořád stejné
pin 6 a pin 15 -video vstup na bílém konektoru
pin 4 a 5 - audio vstup na bílém konektoru

kdyžž si bílý konektor každý prohlédnete tak tam ten AV vstup budete mít...stačí se na něj bud chytitt paralelně(pokud ho mate i v autě vzadu) a pokud ne.tak vytahnout, ustřihnout, cokoli... a napojit klasický cinch av kabel.. dodavaji k tomu.
Odpovědět