co se stane, když odstraním koncový tlumič na E39 530d facelift??
změní to nějak zvuk, nebo začne to nějak kouřit?? nebo nezhorší se / nezlepší se výkon či průběh motoru??
chci dát dozadu 4 trubky jako má M5 E39, ale problém je v tom, že 530d má tak obrovskej tlumič, že by se nevešel na obě strany... takže budu muset na pravou stranu natáhnout jen holé turbky... a nebo rovnou uřežu i levej tlumič a natáhnu holé trubky na obě strany...
mám na mysli něco takového:
jakej na to máte názor??
nebo co koupit nějakou laděnou koncovku dělanou na benzínovej motor??
máte s tim někdo nějaky zkušenosti, jak se to chová?? díky za rady
rassty píše:mám stejný auto a taky bych rád vyměnil tlumič za něco hezčího než co tam je z originálu... jsem zvědavej na názory co lze a nelze udělat...
uplně nejlevnější a nejméně pracné řešení je, koupit ci pouze koncovku, uřezat vývod z tlumiče a navařit na něj... ale to neřeší zvuk, ani kanony na obě strany
horan píše:A nemyslis si doufam ze z ty 3.0d dostanes zvuk jako z benzinovy v8, ze ne?
A uz si z tech temat co tu mas neco dodelal?
neboj, zvuk V8 nečekám, jen chci aby to vypadalo líp
jojo, spoustu věcí... a před chvilkou jsem si spravoval nesvítící pravej modul SPZtky... byl K.O. drát v té gumové bužírce...
Čidlo teploty tady vyměněné teď se chystám zapojovat ten výhřev sedaček
Víš co, raději se na věci zeptám a udělám si to sám, než abych auto někam vozil a platil za to... od toho to fórum přece je
Ja nemam nic proti otazkam, jen ze ta tva temata tak nejak konci bez konce .
To je divny slovni spojeni.
Jen to prosim te neprezen, at z toho neni mensinovy cirkus.
Dle me u 530D zbytecnost. Prijde mo to jako tuzing hrat si s naftou na M5, u 540i uz by to bylo neco jineho. Dal bych jen nejakou peknou dvojtou koncovku. Ale sto lidi sto chuti
u xxxx 3,0d jsem mel kuchlý vyfuky a za jizdy je to jak benzinak , samozřejmě to neni uřvany ... chce to slyšet , a nebat se toho .. spotřeba kouřivost a podobny bachorky vše zustane stejne
no vidíte,a já tady v inzerci prodávám nerez laděný koncový tlumič od G power na 530d za pár šušní a nikdo ho nechce.Koukám že radši kucháte orig.tlumiče
Sweden píše:no vidíte,a já tady v inzerci prodávám nerez laděný koncový tlumič od G power na 530d za pár šušní a nikdo ho nechce.Koukám že radši kucháte orig.tlumiče
jo dival jsem se na něj.. ale kuchnout oriigo je pořad levnější... napíše se sportovní vložka vyfuku a je to
_milan_ píše:u xxxx 3,0d jsem mel kuchlý vyfuky a za jizdy je to jak benzinak , samozřejmě to neni uřvany ... chce to slyšet , a nebat se toho .. spotřeba kouřivost a podobny bachorky vše zustane stejne
No nejrači bych fakt koncovej tlumič odmontoval pryč a hodil tam holou trubku, ale mám strach aby to pak na volnoběh nerezonovalo nebo nemělo ztráty výkonu... Nevim jak je u nafty řešenej koncovej díl, jestli má jen tlumit hluk nebo i nějak brzdit průchod spalin ven
hele žadna dira ani ztrata vykonu ... alespon u těch aut co sem zrovna měl já ale aj kamoši co maji 3,0d kuchlý nic špatneho nepozoruji.. v praxi už nekolik roku .. to aj ty zběsilý tdi leon nebo vw gti tdi tady litaji jen s jednou nerez trubkou.. naftaku to neškodí... u benzina by to bylo na hovno