zdravím chtěl bych se poradit se zkušenými uživateli BMW chtěl bych koupit Bmw 525d z roku 2007 ale zajímá jestli motor vydrží to samé co 530d neřeším až tak výkon chci rodinné kombi a pak má strach ze vzduchového pérování mate někdo zkušenost kolik vyjde oprava nebo jak často se to dělá.
525d v roku 2007 197kw je totožný s 3.0d. Spolehlivost stejná. Z motoru bych strach neměl. Samozřejmě jak se dá narazit na vyjetej motor 3.0d tak se dá narazit i na vyjetou 2.5d. Měchy je potřeba prohlídnout, životnost je dost odlišná. Něktrý auto má ve 300 000 ještě originály, některý už ve 150 000 musely mněnit. Záleží na provozních podmínkách. Výměna jednoho vyjde materiálem cca na 5300kč v originále... Může ale nastat problém, že se do kompresoru dostane nečistota nebo voda a pak vnitř začne rezivět a kompresor pak není schopen dodat požadovaný tlak do měchu. BMW doporučuje zároveň i výměnu kompresoru, trubek a hadiček za cca 22 000kč
jen jedno mě zaráží borec co to prodává vozí auta dovezl borcovi jiní auto a tohle vzal jako proti hodnotu a pak žeprej zjistitil že ten první majitel tam nechal utočit kilaky o nějakých 25tis. zjistil podle cebie
Ty vstřiky si jsou podobný. V čem přesně jsou jiný ti nepovím ale poruchový nejsou. Mají běžnou životnost. Auto vypadá dobře, líbí se mi, ale podle fotek se nedá moc poznat, cena je podle mě odpovídající. Jen počítej s větší investicí na začátku...(oleje, filtry, řemeny, kladky, žhavení atd.) ,ale to je u každýho jetýho auta.
Jestli je to auto opravdu ve stavu v jakém je popsáno, pak je to hodně dobrá cena. Ale prolezl bych to osobně a důkladně.
Sice to nemá natáčecí světlomety, ale zase je tam skivak, který se může hodit. Vypadá fakt dobře.
A na Cebii moc nedej - je to byznys jako každej jinej
martas147 píše:pak jsem ještě našel tohle co je lepší přidat si peníze
když ono kolikrát auta který maji nalítáno 200tkm a víc můžou bejt paradoxně v horším stavu.. třeba to s těma 260 už může mít nový tlumiče, měchy, turbo apod.. u toho s menším nájezdem tě to může teprve čekat.. ale je to čistá spekulace.. může a nemusí to bejt..
každopádně známej koupil před lety e61 s 260 a docela si liboval.. já sám mám e61 525d před face a za posledních 60tkm taky víceméně spotřebák.. když jsem auto se 180 kupoval, dělalo se turbo, sání, hžavení a nějaký kraviny na podvozku..
No je složitý říct kolik tě bude stát první servis, ale odhadem si na servis po koupi odlož tak +- 15 000... může to být míň ale i víc. Olej motor+filtr, olej automat+filtr, vzduchový filtr a palivový fitr udělej určitě. Pak ještě doporučuju zkontrolovat žhaviče a přes diag otestovat i relé žhavení... Ale to jsou všchno jen spekulace. Přesně ti to poví mechanik kterej si to auto projde...A jak už bylo řečeno, víc kilometrů nemusí znamenat horší stav...