Zdravím všechny,
prosím o radu s autem E39 530dA rv. 2003, najeto 210tis km.
Auto brzdí normálně bez vibrací při jakékoliv rychlosti. Pouze v případě, když během brždění najedu na větší nerovnost (např. díra), tak se roztřepe celý předek auta a třepe se dokud, auto úplně nezastaví nebo nepřestanu brzdit. Řeším to tak, že přeruším brždění a hned v něm pokračuji. V kritické situaci to může být problém.
Předem děkuji za rady
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 - vibrace při brždění při najetí na nerovnost
To jsem si nevsiml. Stava se to malo, ale o to je to nebezpecnejsi.
Mozna to bude souviset i s ABS. Nezda se mi ze by sam vadny tlumic udelal takove pravidelne poskakovani. Kdyz se k tomu prida ABS tak by se perovani s vadnym tlumicem mohlo dostat do rezonance s ABS.
(jen teorie, vymenime tlumice a uvidim).
Mozna to bude souviset i s ABS. Nezda se mi ze by sam vadny tlumic udelal takove pravidelne poskakovani. Kdyz se k tomu prida ABS tak by se perovani s vadnym tlumicem mohlo dostat do rezonance s ABS.
(jen teorie, vymenime tlumice a uvidim).
no já byl taky překvapenej,poprvé se mi to stalo na rozbitý cestě mezi domy,rychlost 00nic,brzdím a taková cukatůra ve volantu,hrozný!!myslel sem že upadlo kolo! pak se to stalo ještě asi dvakrát.Vždy při pomalé jízdě do cca 30 km'h,tlumiče se tvářili že jsou v cajku,dorazy ale v čoudu.dělalo to jen na 17" kolech,na 15" nic.výmněna tlumičů a dorazů a je pokoj,zatím,než se vysere něco jinýho