Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 doplnění oleje do automatu
Zdravim a prosim o radu. začal mi hůř řadit automat u 730d e65. Zjistil sem prosakování oleje přes těsnění vany. Šrouby šly dotáhnout asi o půl otáčky a vypadá to že už to neteče. Jak ale doplnit chybějící olej? Na převodovce sem objevil jenom kontrolní šroub a přes ten se mi hadičkou nepovedlo nic natlačit. Zkoušel sem to i při nastartovaným motoru a naopak mi ještě trochu oleje vystříkalo ven, takže problém s řazením se ještě zhoršil.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
radši bych to dal někomu kdo tomu rozumí, mužeš to udělat sám, ale riskuješ že si odděláš převodovku,
pokud to chceš řešit sám
- použij olej pouze originál BMW nebo ZF Lifeguard 6,
- olej dopln v zadní častí převodovky z boku, imbusový šroub,
- olej se doplnuje ve studeném stavu při teplotě převodovky 35 stupnu, pokud bude převodovka teplejší, vleze se ho tam méně
- nejdříve se doplní olej do plna ve vyplém stavu,až je to povrch, nastartuje se motor, člověk v autě prořádí kvalty, pokud je to jen doplnění a ne výměna, tak stačí mít zařezené D a stát na brzdě,
- vana ti nepřestane téct utažením, chce to novou vanu
pokud to chceš řešit sám
- použij olej pouze originál BMW nebo ZF Lifeguard 6,
- olej dopln v zadní častí převodovky z boku, imbusový šroub,
- olej se doplnuje ve studeném stavu při teplotě převodovky 35 stupnu, pokud bude převodovka teplejší, vleze se ho tam méně
- nejdříve se doplní olej do plna ve vyplém stavu,až je to povrch, nastartuje se motor, člověk v autě prořádí kvalty, pokud je to jen doplnění a ne výměna, tak stačí mít zařezené D a stát na brzdě,
- vana ti nepřestane téct utažením, chce to novou vanu