Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e65 745i - dotazy nováčka

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

#1 Příspěvek od kurevtor »

ahoj,

chtěl bych se zeptat:

1) pokud by se měnilo píchnutý kolo nebo až budu měnit na zimáky - může se auto s vypnutým motorem normálně zvednout? Auto má EDC a DD..

2) mám origo kola 19 (styling 95), nevím kolik je ET, ale zadní gumy jsou 275. Kola jsou hrozně zalezlé. Sneslo by to na zadek, myslím, minimálně tak 2cm podložky, předek neřeším... Předpokládám, že mi poradíte ať se na podložky vybodnu s ohledem na životnost zavěšení kol? Nebo je to buřt? Případně co na to EDC a DD? Nějaké názory, zkušenosti?

3) chápu to dobře, že paměti sedaček fungují tak, že 1 přepne do uložené pozice po stisktnutí, ale pozice 2 se musí podržet než se sedadlo upraví?

4) chápu to dobře, že paměti sedaček jsou spárované i s polohou zrcátek?

5) při zařazení R se má sklopit jen pravé zrcátko nebo obě zrcátka?

6) neměli byste nějaká doporučení ohledně kůže? Je perforovaná, jak se o to starat?

7) když se volant nastavuje při nástupu tak lehce vrže nějaký plast, zejména, když to zajíždí při výstupu. Řešil jste to někdo?

8) nesvítí mi jeden nápis na prahu dveří, mění se jen žárovka/dioda nebo se musí měnit celá lišta?

díky všem předem za rady
mějte se fajn :wink:
hurvajs77
Klubové ID: 2855

#2 Příspěvek od hurvajs77 »

ad 1) proč by to nemělo jít. Samozřejmě můžeš, jak chceš. Jen ho převracej na boj nebo střechu, to by asi už vadilo... :-D

ad 2) ET24, viz. http://felgenkatalog.auto-treff.com/?felge=950. Já osobně bych podložky nedával, nelíbí se mi, když lezou kola z auta.

ad 3)tohle jsem nějak nepochopil. Jak na 730, tak na FL 750 musím obě tlačítka držet, ale jen pokud mám nastartováno. Pokud je motor vypnutý, stačilo jen stisknout a pustit. Vše se seštelovalo.

ad 4) ano, do paměti se uloží pozice sedačky, volantu a vnější zrcátka. Ještě by to mělo fungovat i na klíče, jako že druhý klíč má jinou pamět. Ale to jsem jen četl, nikdy nezkoušel, nosím jen jeden klíč a jsem lenivý to zkusit... :-D

ad 5) ano, jen pravé. Podmínkou je, že máš správně přepnutý tlačítko - tuším že na pravou stranu (myslím na dveřích jak šteluješ zrcátka a stahuje okna)

ad 6) já koupil Swissvax a jsem spokojený. Byl jsem to konzultovat i v Berouně přímo ve Swissvaxu. Není to nejlevnější, ale jsem opravdu spokojený. Měl jsem sedáky poměrně špinavé a vyčištěno fakt parádně. Hlavně Leather Milk je super, kůže je pak vláčná a příjemná. Kupoval jsem tohle - http://swissvax.cz/swissvax/detail/leat ... ssvax/1175

ad 7) co vím, tak by mělo stačit promazat mechanismus. Na 730 se mi to také čas od času stávalo, ale jen pokud bylo opravdu vedro

ad 8 ) já předpokládám, že jsou to LEDky a jsou zabudované do toho plastu. Ale nevím, neměnil jsem jsem to. Určitě bych se pokusil ji vyndat, třeba to bude jen v konektoru. Nová bude stát podle mě ranec - ta normální bez individuálu stojí cca 35EUR.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
kurevtor

#3 Příspěvek od kurevtor »

díky :-)

ad 1) no raději se ptám, protože vím, že některá auta s aktivním podvozkem se nesmí jen tak zvednout... Mám na mysli zvednutí za prahy, ne zvednutí za kola. Tím zvednutím za prahy se kola maximálně prověsí a pak se musí aktivní podvozek znova kalibrovat.. Raději se ptám, protože se chci vyhnout těmto zbytečným chybám..

ad 3) nevím jestli sem sám sebe nezmátl, že jsem třeba někdy neměl nastartováno a jindy ano, ale připadalo mi, že: stačilo zmáčknout 1 a sedadlo se přenastavilo, u dvojky sem ale tlačítko musel držet jinak přestalo přenastavovat...

ad 7) čím se takové věci mažou? :-)

ad 8) zvládne tu lištu sundat nešikovný levoruký vemeno, rozumněj kurevtor? Asi se nebudu pouštět do žádných větších akcí :-D

+ dotaz č. 9) potřeboval bych dodělat další klíč... lze koupit starý z jiné sedmičky a nechat ho spárovat? Kolik tak mam počítat, že mě nový klíč bude stát?

+ dotaz č. 10) jak přesně má fungovat ten origo alarm? Když auto zamknu tak začne blikat diodka na zrcátku. Alarm začne houkat i třeba když mě někdo ťukne při parkování? Asi ne, což?

Díky za pokec
hurvajs77

#4 Příspěvek od hurvajs77 »

ad 1) tím jsi mě docela dostal. Já myslím, že to jde. Zeptám se dnes Snejka, jestli nezapomenu... :-D
Na 730 jsem měl jen EDC a když jsem ho zvedl heverem, nic se nestalo - tedy krom toho, že mi volali ze Sherlogu jestli náhodou nekradou auto...

ad 3) tak já to zkusím, ale u řidiče mi to funguje takto (alespoň tak mi to šlo, když to čistil auto):
a) není nastartováno - po stisku tl. 1 se začala se štěloval sedačka a zrcátka. Mohl jsem pustit tlačítko a štělovalo se dál. Tl. 2 jsem nezkoušel.
b) motor běží (ale ne před autem... :-D) - aby se nastavily hodnoty z pamětí musím držet tlačítko (ať 1 nebo 2) až do konce. Jakmile ho pustím, přestane se štělovat, ikdyž nemám dosaženo místo kde je uložené.

Co si pamatuji, takhle mi to fungovalo i u 730. Klidně to dnes zkusím.

ad 7) asi bych ano vzal vazelínu (ale rozumně, ne že tam plácneš kilo) nebo pak WD40. Normální ojej bych tam nedával.

ad 8 ) tak to netuším. Já měnil na 730 tu normální a musela se jakoby vysunout do strany. Jestli si to pamatuji správně směrem do zadu. Předpokládám, že podsvícené Individual / V12 budou na tom stejně, jen tam povede kablík. Určitě bude někde návod YouTube / TIS. Nejradikálnější řešení je koupit novou a původní dostat násilně ven... :-D

ad 9) netuším jestli to jde. Já kupoval nový klíč. Stál kolem 5tis. Musíš se prokázat, že jsi majitel a musíš mít k autu vydáno méně jak 10 klíčů, což je maximum. Pak se musí kupovat jiný CAS + zámky. Ale běžně 10 klíčů nevyčerpáš.

ad 10) když zamkneš a je vše v pořádku, bliká krátce s delší prodlevou. Pokud je něco špatně, třeba nedovřená haupne, tak bliká krátce ale s malou prodlevou a za chvíli by mělo začít ječet. Ťukání při parkování nevím, pokud by to tebe někdo mrdnul, tak určitě. Na to jsou čidla, stejně tak pokud by ti odtahovali auto. Jak moc velký ťukanec to musí být netuším.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
xyron
Klubové ID: 2105

#5 Příspěvek od xyron »

ad 3)tohle jsem nějak nepochopil. Jak na 730, tak na FL 750 musím obě tlačítka držet, ale jen pokud mám nastartováno. Pokud je motor vypnutý, stačilo jen stisknout a pustit. Vše se seštelovalo.

Přesně tak, při vypnutém motoru stačí zmáčknout, při zapnutém motoru se musí držet dokud se nepřenastaví..

ad 4) ano, do paměti se uloží pozice sedačky, volantu a vnější zrcátka. Ještě by to mělo fungovat i na klíče, jako že druhý klíč má jinou pamět. Ale to jsem jen četl, nikdy nezkoušel, nosím jen jeden klíč a jsem lenivý to zkusit... :-D

Ano, každý klíč si pamatuje své vlastní nastavení, čili 2 klíče mají celkem 4x různou pozici řidičovi sedačky :-)

ad 5) ano, jen pravé. Podmínkou je, že máš správně přepnutý tlačítko - tuším že na pravou stranu (myslím na dveřích jak šteluješ zrcátka a stahuje okna)

Tlačítko přepínání zrcátek musí být v pozici "nalevo" tj. jako když chceš nastavovat řidičovo zrcátko.. pak se při couvání pravé zrcátko (u spolujezdce) klopí dolů abys neodřel kola o obrubník..
hurvajs77

#6 Příspěvek od hurvajs77 »

xyron píše:Přesně tak, při vypnutém motoru stačí zmáčknout, při zapnutém motoru se musí držet dokud se nepřenastaví..
tak jsem si to myslel dobře :-)
xyron píše:Ano, každý klíč si pamatuje své vlastní nastavení, čili 2 klíče mají celkem 4x různou pozici řidičovi sedačky :-)
tak se mi to potvrdilo. Díky
xyron píše:Tlačítko přepínání zrcátek musí být v pozici "nalevo"
když jsem v autě, udělám to automaticky, ale za klávesnicí jsem si nebyl jistý jestli musím přehodit vlevo / vpravo :-D
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
kurevtor

#7 Příspěvek od kurevtor »

ad 1) kdyby ses mi zeptal snejka, abych si mohl být jistej, tak bych byl vděčnej... díkes ;-)

ad 8 ) teď jsem to googlil a asi to budu muset nechat někomu zručnějšímu... vypadá to, že se musí sundat lišta, která je už jakoby vevnitř auta a pod ní jsou nějaký úchyty tý lišty s podsvícením...

ad 9) nový klíč z aut. servisu za bůra i se spárováním? To není zas tak vysoká cena... každopádně, lze překódovat i starší klíč z jiného auta? Že bych koupil nějaký starší?
hurvajs77

#8 Příspěvek od hurvajs77 »

ad 1) ok

ad 8 ) ano, ta se musi tuším sundat. Ale na to přijdeš, není to nijak složité. Myslím, že se také vysunuje

ad 9) přesnou cenu už nevím, ale 100% to bylo do 6tis. A párovat se nemusí nic. Klíč jen prostě začneš používat.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
kurevtor

#9 Příspěvek od kurevtor »

a ještě jeden (asi blbej) dotaz do sbírky... je v Praze a okolí nějaký servis fungující i o víkendu? Stačila by sobota.. Nevíte, prosím, o někom?
100RM
Klubové ID: 675

#10 Příspěvek od 100RM »

Snejk :-)
7er. True definition of luxury. Yours.
kurevtor

#11 Příspěvek od kurevtor »

pošlete mi na něj někdo, prosím, číslo.... zkusim se mu dovolat :-D
Filozof
Klubové ID: 1044

#12 Příspěvek od Filozof »

co se stalo tak náhle ? A pomohl někdo o víkendu ?

Jaké jsou pocity z nové 745i ?
kurevtor

#13 Příspěvek od kurevtor »

zatím žádná trága naštěstí, chci nějaký základní servis po koupi auta, např. opravit tu diodu v prahu, asi nějaký kapaliny atd...

pocity jsou celkem pozitivní, auto sem viděl naposled v neděli a těšim se na pátek až ho projedu.
Docela jsem se zamiloval do softclose :-D :-D skvělej je držák pití a řadící páka za volantem. Celkově mě sedmička baví - to ovládání víka kufru, zklápění zrcátek, roletky, šíbr atd.. mám rád letecký simulátory takže mě baví ovládat tyhle nesmysly :lol:
Co mi úplně nesedlo je idrive. Asi by to nebylo tak hrozný, kdybych neznal idrive z nových bramboráků. Vadí mi tam to přepínání klimatizace, jsem zvyklej na tlačítka na přístrojovce, kde si naťukam kam to má foukat případně přepnu na auto a dám to poslepu. Ale to je asi i o zvyku no.
Don
Klubové ID: 1990

#14 Příspěvek od Don »

...letecky simulator
:smich2:
Radici paka pod volantem je skvela, vubec nechapu proc u F rady dali zpet ten klacik uprostred :?
Je to takova mala kosmicka lod ;) a az prijdes na dalsi hejblatka a udelatka :lol:
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
kurevtor

#15 Příspěvek od kurevtor »

v neděli pojedu dálku tak vyzkoušim adaptivní tempomat... ještě teda ani nevim jak to ovládat no :-D
hurvajs77

#16 Příspěvek od hurvajs77 »

Don píše:Radici paka pod volantem je skvela, vubec nechapu proc u F rady dali zpet ten klacik uprostred
tak to jsem také nepochopil. To co má E65 je naprosto geniální. Stejně drtivá většina lidí zařadí D a tím to končí. Tlačítka na volantu jsem použil jen při koupi, jinak nikdy. Podle mne u automatů je šaltrpáka na středovém panelu krok zpět.
kurevtor píše:Docela jsem se zamiloval do softclose...
ano, to je paráda, ale pak nesmíš mít auto, které je bez. Já když teď po skoro 3 letech sednu do auta bez, tak zavírám dveře tak 10x... :-D. Jinak těch skvělých věcí na 7er je více. Dej pak vědět s akt. tempomatem. Já ho nemám, původně jsem ho chtěl jako volitelnou výbavu, ale Snejk mi ukazoval že nefunguje zase tak úplně skvěle a rozmyslel jsem si to. I když na dálnici by se asi hodil.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Filozof
Klubové ID: 1044

#17 Příspěvek od Filozof »

No a co nějaké zážitky ? Třeba jak se ti líbí LOGIC 7 a DD jsi nadšenej ?
Možná až to trochu vyzkoušíš a vyjezdíš se. Soft close bych taky rád mladá zavídá dveře alespon 2x vždy nadává že to jsou dveře jak u tanku.

Máš tam couvací kameru nebo čidla ?
televizi máš zapojenou ?

E65 facelift bych jednou rád měl ideálně 750i v nadupané výbavě.
hurvajs77

#18 Příspěvek od hurvajs77 »

couvací kameru u E65 jsem ještě neviděl. Ikdyž podle ETK by měla být pro FL.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
xyron
Klubové ID: 2105

#19 Příspěvek od xyron »

hurvajs77 píše: Dej pak vědět s akt. tempomatem. Já ho nemám, původně jsem ho chtěl jako volitelnou výbavu, ale Snejk mi ukazoval že nefunguje zase tak úplně skvěle a rozmyslel jsem si to. I když na dálnici by se asi hodil.
7er bez adaptivního tempomatu ???? 8O Já ho mám v 3er a lepší věc si snad neumím představit.... zapneš ho a neděláš nic... samo to brzdí, zrychluje ... až mě šokovalo jak je to chytrý, a to mám k němu manuál takže musím řadit .. s automatem to musí být ještě věčí pohoda... po zkušenosti bych si auto bez něj už nikdy nekoupil (kor když člověk jezdí delší trasy)
hurvajs77

#20 Příspěvek od hurvajs77 »

já vím jak to funguje, jezdil jsem s ním u nové 7er, ale ne v E65. Dost 7er ho nemá.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět