Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW muzeum

srazy a akce pořádané nejen BMWklubem
Odpovědět
Zpráva
Autor
teja86

#1 Příspěvek od teja86 »

Ahoj, jelikož nemůžu přispívat všude, tak dotaz položím sem - tak snad to nebude vadit Přítel je nadšenec do bmw a taky jeho majitel a vymýšlím mu dárek na narozeniny. Nikdy v bmw muzeu nebyl a já teď našla dva druhy zájezdu a nevím, co bude zajímavější. První je do BMW Welt a do muzea a druhý do výrobního závodu Werk a do muzea v Dingolfingu.
No a já pořád nevím, co bude lepší....jestli muzeum, kde jsou asi veškeré auta a nebo možnost se podívat přímo do výroby.
Nebyl tam někdo z vás?
Děkujuuu :)
BudVlad

#2 Příspěvek od BudVlad »

V Dingolfingu jsem byl. Je to zajímavé, ukazují výrobu od lisování plechů až po kompletní auto. Bylo to na celý den včetně oběda a také výroby Rolls Royce karoserií. Jel jsem tam protože to bylo zdarma od BMW když jsem kupoval auto, ale osobně bych radši zvolil muzeum.
Obrázek
alfonzo

#3 Příspěvek od alfonzo »

Já bych jela taky spíš do muzea. Člověk si to tam může i vyfotit. Na výrobu se můžu kouknout na youtube :-)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matal Moderátor »

Taky bych volil Welt a muzeum.. ve fabrice jsme byli kousek od Weltu, sice to nebylo na celý den, ale pár hodin to zabralo a člověk je furt v poklusu a na konci je vlastně rád,že odsud vypadnul. :)
Pro mě nejzajímavější z Mnichova bylo muzeum Motorsportu, kde jsou závodní stroje a prototipi, ale tam se dá jít jen po skupinách.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
KEAN

#5 Příspěvek od KEAN »

Byl jsem v obojím ale pracovně a proto se mi asi víc líbila výroba v Dingolfingu.
Je to spíš o tom zda je přítel fanda starších modelů nebo více nových.
V Dingolfingu je to jen o nových autech a to především 4, 5, 6, 7er
teja86

#6 Příspěvek od teja86 »

Díky všem za odpovědi....vypadá to, že muzeum vyhrává :)
Přítel má rád staré i nové bavoráky, takže podle toho se to rozhoduje těžko. Ale tak případně podívat se do výroby můžeme i někdy jindy
Misa Moderátor
Moderátor

#7 Příspěvek od Misa Moderátor »

Mně se třeba zase víc líbila ta výroba :-) do muzea se můžete podívat individuálně, az budete mít třeba cestu pres Mnichov. Taky záleží, v jakým jazyce je prohlídka a jak ho přítel zvládá. Každopádně krásnej darek a určité mu uděláš radost oběma variantama ;)
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
hycmo

#8 Příspěvek od hycmo »

Osobně bylo pro mě muzeum BMW velkým sklamáním. Byl jsem tam asi před 3týdny a je to sice pěkně naaranžované ale nic v tom muzeu skoro není. Pětka a sedmička tam byla vždy jen jedna jediná v celém muzeu. Jen trojky tam měli vystavenou celou výrobní historii. Až na jendu M3 žádná jiná Mka tam nebyli. Pak tam bylo pár opravdu starých BMW a to pár je tak do 5ti kusů. kdo má rád motorky tak si tam asi přijde na své protože těch tam bylo dost. Skoro polovinu celého muzea zabralo MINI které má vystavenou celou historii včetně různých modifikací.
BMW asi nemá co vystavovat.

A BMW Welt je jen velký nákupák s autama se spoustou lidma.Atmosfera neodpovídající prestiži BMW. V jakémkoliv autosalonu je atmosfera daleko lepší a výstavka nových modelů stejná.

Osobně bych tam už nejel.
Odpovědět