Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Upravený výfuk - "drone"

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BooCzech

#1 Příspěvek od BooCzech »

Ahoj, trápí mě taková nemilá věc...

Po úpravě výfuku u 335i, tzv. Performance exhaust mod, jsem zaznamenal drnčení/dunění (v angličtině výraz "drone") a to v otáčkách od 2 do cca 3tis ot/min, u OEM ani u OEM performance výfuku toto nedělá a také nikdo z lidí kteří to takto mají upravené si na to nestěžují, taktéž lidi ze zahraničních for tento "dron" nezaznamenávají.

Může to být špatnou instalací že se výfuk někde dotýká něčeho nebo je něco špatně uděláno? Doplňuji že výfuk nebyl odřezán ale odmontován celý tzn. od svodů dozadu, takže nikde není žádný neoriginální spoj.

Setkal se s tím někdo nebo má i řešení? Díky :)
de-nitro

#2 Příspěvek od de-nitro »

me to na n54 dela taky pri techdle otackach,kdyby to mlatilo o napravu tak je to uplne jinej zvuk to bys asi poznal
BooCzech

#3 Příspěvek od BooCzech »

Je to naprosto otřesný :D o nápravu ne, spíš někde o nějakej heat-shield nebo tak něco :/
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od patras Čestný člen »

spis si myslim, ze tam bude treba neco nedovarenyho ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
xyron

#5 Příspěvek od xyron »

Taky mi to dělá... otázkou je proč.. zda to je standart nebo šikovností kluků z BT Shitingu od kterých to mám :roll:
BooCzech

#6 Příspěvek od BooCzech »

U tebe je to teda hodně zvláštní :? u origo si všichni libují že je to naprosto "drone free" jediné kdy to dělá je že se špatně nainstaluje :D To je záhada v čem to teda může bejt... Ale bylo to pečlivě kontrolováno jestli je vše pořádně dovařené...
xyron

#7 Příspěvek od xyron »

Az budu resit zadni katy tak ten vyfuk necham komplet prohlidnout a hlavne to svarit pac to mam na objimkach...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od patras Čestný člen »

pry reseni :

For anyone who installed AA or other aftermarket exhaust systems, even with straight pipe, you all should be familiar with the drone associated with 2-3k rpm. Very easy and cheap way to fix the problem, purchase dynamat/aftermatket sound deadening, and you can actually fine tune the amount of sound feedback in the cabin, but most notably, this eliminates those low frequencies that basically vibrate the cabin. I used these, and they worked like a charm, only needed 3 pieces, very easy to cut.

http://www.ebay.com/itm/251811573432?_t ... EBIDX%3AIT

forum:
http://f30.bimmerpost.com/forums/showth ... ?t=1164719
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
BooCzech

#9 Příspěvek od BooCzech »

To jsem taky našel a dnes bych si měl přebrat auto právě s touto úpravou, tak uvidíme co to bude dělat :)
Odpovědět