Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e91 xDrive a m-paket podvozek (tlumiče+pružiny)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavproch

#1 Příspěvek od pavproch »

Chlopi prvotní zjištovací dotaz, na to co mi bylo před chvílí řečeno (samozřejmě se budu studiu e90post atd věnovat, ale až večer):

Prý by neměl být technický problém na e91xDrive namontovat OEM m-paket podvozek (pružiny a tlumiče) e91 RWD..... neslyšeli jste někdo o tom něco?!?!

Pamatuju si, že když sem v 2011 3er konfiguroval, tak m-paket podvozek (-15mm, tužší tlumiče a tužší stabíky) prostě na xDrive objednat nešlo....

:?:

BTW, tužší stabíky už tam mám, takže tohle neřeším.

BTW2: bylo mi zároveň řečeno, že moje aktuální snížení př. nápravy (štelovák KW V1) -25mm je dříve nebo později konečná pro xDrive rozvodovkui přední diferák, neboť tak velké snížení posulo kinumatiku př. poloos příliš mimo předpokládanou geometrii.... technicky na tym něco je, bojim bojim.

BTW3: smyslem toho je získat tužší a pevnější podvozek s "normální" životností na našich tankodromech (tlumiče KW sou po 30tis km na šrot)
pavproch

#2 Příspěvek od pavproch »

Takže mám (celkem důvěryhodný) výsledek: přední m-paket tlumiče tam nepudou, vše ostatní ano...

Btw, kde v etk.cc najdu "springs table" ? Sem asi silně natvrdlý, ne a ne to najít....
vita11 Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od vita11 Moderátor »

V etk.cc ani v jiném neofiko onlinovém ETK pružiny nejsou. Jsou pouze tu

Povolit v prohlížeči vyskakovací okna –> otevřít odkaz napravo vedle obrázku notebooku –> přihlásit (přihlašovací údaje jsou na té první stránce) –> v modrém sloupci nalevo vybrat "Vyhledávání specifických produktů" –> "Tabulka pružin" –> zadáš VIN –> naklikáš výbavu –> hotovo
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

kuju
Odpovědět