vyndal jsem sání z auta (530D 142kw), a chtěl bych ho nějak vyčistit, zkoušel jsem tech. benzín ale moc to tím nejde.
A taky nevím co všechno tam můžu nalít když je to sání plastové.
Poradí někdo? předem díky
čištění sání
-
pragdejf
-
Weismann
- Klubové ID: 2368
-
MattyX
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
Napečenej bordel v plastovým sání si moc nedovedu představit, jsou to prostě jen mastné usazeniny z odvětrání klikovky a případně EGR, napečený to může být až hodně blízko hlavě, kde je taplota vyšší. IC je plný většinou olejové mlhy, takže technickej benzin a vymývat a vymývat foukat vzduchem atd.
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
Weismann
- Klubové ID: 2368
už jsem to vyčistil, auto už jezdí, tu vrstvu sem opatrně mechanicky oškrábal, a zbytek vyčistil tech. benzín a petrolej. Napečená vrstva byla jen u vstupu do sání, nebo napečená asi ne, ale prostě vrstva sraček, stejně jako v egr ventilu.
A mám ještě jednu otázku... egr ventil je před sáním jako samotná hliníková 'kostka', a v něm je ten otvírací mechanismus co pouští spaliny do saní... ale EGR je odpojenej a zaslepenej... říkal sem si že kdyby tam byla jen kulatá 'trubka', kde by nic neomezovalo proudění vzduchu, že by to bylo třeba lepší ne? nebo je to nesmysl?
A mám ještě jednu otázku... egr ventil je před sáním jako samotná hliníková 'kostka', a v něm je ten otvírací mechanismus co pouští spaliny do saní... ale EGR je odpojenej a zaslepenej... říkal sem si že kdyby tam byla jen kulatá 'trubka', kde by nic neomezovalo proudění vzduchu, že by to bylo třeba lepší ne? nebo je to nesmysl?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Foldas