vyndal jsem sání z auta (530D 142kw), a chtěl bych ho nějak vyčistit, zkoušel jsem tech. benzín ale moc to tím nejde.
A taky nevím co všechno tam můžu nalít když je to sání plastové.
Poradí někdo? předem díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
čištění sání
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Napečenej bordel v plastovým sání si moc nedovedu představit, jsou to prostě jen mastné usazeniny z odvětrání klikovky a případně EGR, napečený to může být až hodně blízko hlavě, kde je taplota vyšší. IC je plný většinou olejové mlhy, takže technickej benzin a vymývat a vymývat foukat vzduchem atd.
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
už jsem to vyčistil, auto už jezdí, tu vrstvu sem opatrně mechanicky oškrábal, a zbytek vyčistil tech. benzín a petrolej. Napečená vrstva byla jen u vstupu do sání, nebo napečená asi ne, ale prostě vrstva sraček, stejně jako v egr ventilu.
A mám ještě jednu otázku... egr ventil je před sáním jako samotná hliníková 'kostka', a v něm je ten otvírací mechanismus co pouští spaliny do saní... ale EGR je odpojenej a zaslepenej... říkal sem si že kdyby tam byla jen kulatá 'trubka', kde by nic neomezovalo proudění vzduchu, že by to bylo třeba lepší ne? nebo je to nesmysl?
A mám ještě jednu otázku... egr ventil je před sáním jako samotná hliníková 'kostka', a v něm je ten otvírací mechanismus co pouští spaliny do saní... ale EGR je odpojenej a zaslepenej... říkal sem si že kdyby tam byla jen kulatá 'trubka', kde by nic neomezovalo proudění vzduchu, že by to bylo třeba lepší ne? nebo je to nesmysl?

- Přílohy
-
- egr
- 057.JPG (182.87 KiB) Zobrazeno 1355 x