Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
MK IV nečte DVD
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
prosím o radu. známé na X3 nechce číst jednotka navigace DVDčka ale CD čte normálně a funguje.
Zkoušel jsem i originál DVD .. prostě nic (v mé e46 DVD funguje takže mediem to není). Když vložím CD (vypalované), tak funguje bez problémů.
Předchozí majitel "první" tvrdí že navigaci moc nepoužíval a při prodeji zjistil že nemaká. ... věřím že do toho "nerýpal" protože vše co řekl tak na autě byla pravda (i špatné věci neskrýval)
Žil jsem v domnění, že pokud odejde laser tak nepřečte nic, ale toto jsem nečekal.
Poradí někdo co s tím?
Zkoušel jsem i originál DVD .. prostě nic (v mé e46 DVD funguje takže mediem to není). Když vložím CD (vypalované), tak funguje bez problémů.
Předchozí majitel "první" tvrdí že navigaci moc nepoužíval a při prodeji zjistil že nemaká. ... věřím že do toho "nerýpal" protože vše co řekl tak na autě byla pravda (i špatné věci neskrýval)
Žil jsem v domnění, že pokud odejde laser tak nepřečte nic, ale toto jsem nečekal.
Poradí někdo co s tím?

První bych zkontroloval, jakej je tam firmware, starší verze neumí číst dvouvrstvý DVD, na kterejch poslední mapy jsou. Pokud navigaci nepoužíval, může být i zaprášená čočka laseru, čtení CD to ještě nevadí, ale DVD už nepřečte, takže rozebrat a zkusit vyčistit. Pokud ani toto nepomůže, vyměnit optickou jednotku
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
čištění z mých zkušeností moc nepomůže. POkud je v prdeli laser, jako že fakt být může, je lepší vyměnit celou čtecí mechaniku a tím se vyhnout tak na dalších 5 let problémům se čtením DVD. Dat je v navigacích stále více a více. Sice existují ořezané verze na DVD SL, ale ne vždy se dají sehnat a ne vždy fungují.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Ještě tu je jedna možnost, u laseru v mechanikách bývá potenciometr na nastavení (omezení) intenzity laseru. Z výroby bývá nastavený na poměrně nízkou hodnotu, pootočením se dá výkon zvýšit a ještě mu dopřát trochu aktivního života. Někde na netu se válí návod, jak na to, a jaký odpor je ještě vyhovující.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady .. prvně zkusím to vyčistění ... auto bylo hodně zasviněné (stavěl dům a sem tam v tom vozil stavební materiál).
Firmware předpokládám bude z roku 2004 .. protože borec tvrdí, že s tím od koupě nic nedělal jen jednou koupil novější DVD (tuším rok 2008 .. prostě to originál které v tom nejede).
Firmware předpokládám bude z roku 2004 .. protože borec tvrdí, že s tím od koupě nic nedělal jen jednou koupil novější DVD (tuším rok 2008 .. prostě to originál které v tom nejede).

Začal bych s tím softem, mrkni jakou tam má verzi. Mám dojem, že dvouvrstvý uměla až poslední verze 4-1/00
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
ale ono tam nefunguje ani to originální DVD, které dříve fungovalo.Vlasta píše:Začal bych s tím softem, mrkni jakou tam má verzi. Mám dojem, že dvouvrstvý uměla až poslední verze 4-1/00

- vlastnemec
Mrkni na firmavare v nastavení jak psal Vlasta poslední 4.1.00 - to Ti umožní číst DL.
Pokud Ti nečte DVD které dříve četlo a bere jen CD, tak je v prdeli laser - jak je tu zmiňované kup celou mechaniku, jestli se Ti chce měnit laser hurá do toho taky pomůže, ale mě třeba v mechanice odešel plastovej šnek, tak aby to nebyly vyhozené peníze. Jinak že se louči laser jsi musel poznat podle toho že to to DVD četlo čím dál pomaleji.
Jo číslo dílu je 9273194 cenu na krabici mám napsanou 2050,-Kč
Pokud Ti nečte DVD které dříve četlo a bere jen CD, tak je v prdeli laser - jak je tu zmiňované kup celou mechaniku, jestli se Ti chce měnit laser hurá do toho taky pomůže, ale mě třeba v mechanice odešel plastovej šnek, tak aby to nebyly vyhozené peníze. Jinak že se louči laser jsi musel poznat podle toho že to to DVD četlo čím dál pomaleji.
Jo číslo dílu je 9273194 cenu na krabici mám napsanou 2050,-Kč
- vlastnemec
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady, ale očividně jsi nečetl celý článek. Auto jsme koupili a historii mám zprostředkovanou od původního majitele. Nejprve nechám jednotku vyčistit a nahrát nejnovější soft a teprve pokud to nepomůže se bude uvažovat o opravě. S CD to funguje normálně.vlastnemec píše:Jo ještě doplním, pokud Tě nesere že nemáš perspektivu a jezdíš jen ČR tak si vysmahni cd mapu a bude fungovat mnoho let (cd má lepší odrazivost jak dvd) pokud jezdíš evropu tak budeš jak DJ což je dost na hovno. Jinak lítam polsko a mám poslední dvd a stejně jedu 90% po poli teda dle navigace.

- vlastnemec
Ale četl, prostě a jednoduše pokud je to MKIV musí číst DVD (jestli máš origo DVD tak se vylučuje možnost špatného vypálení a předpokládám že ses mrknul že origo není už třeba DL a ty nemáš nejnovější soft) upgrade softu potřebuješ až na DL DVD, z toho plyne že pokud nečte DVD ale jen CD je v píči laser. Co se týče softu dělal jsem to cca na šesti autech a všichni kolem mě ten laser měnili, nebo celou mechaniku až na jednoho, ale ten je případ sám pro sebe. Prvně než začneš s upgradem podívej se co tam opravdu máš, klidně tam může být mkIII a akorát to dokurvíš. Doporučuji vypálit na CD - kvůli té lepší odrazivosti jak jsem psal, jinak nic na tom není pokud dodržíš postup.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Tak mechanika vyčištěná a žádná změna - podle čísla je původní. Soft je poslední 4-1/00 (mluvil jsem i s klukem co tam kdysi nahrával češtinu a říkal že vše fungovalo (cca 3- roky zpět). Takže to vypadá na špatný laser.
Po dohodě se známou bude používat jen CD .. nechce kupovat "novou" jednotku... až se narazí na jednotku za rozumné peníze.
Po dohodě se známou bude používat jen CD .. nechce kupovat "novou" jednotku... až se narazí na jednotku za rozumné peníze.