Čaute,
včera jsem si všiml, že mi ke vnitřnímu zpětnému zrcátku v e36 vede nějaký káblik, nevíte někdo, k čemu má sloužit? Jinak mam na zrcátku ve spodní části klasickou manuální páčku na naklopení. Řeším to spíše ze zajímavosti
Joy píše:Je to stmívání. Pokud vím, tak jednotky centrálu u 36tek jsou pod kastlíkem spolujezdce, ne v zrcátku, tam se přijímač dával až v novějších řadách.
O jednotkách se tu nikdo nebavil ty jsou jak píšeš za kastlíkem ale přijímač na dálku je v zrcátku v návodu je dokonce psaný že při takzvanym iniciování klíče má bejt klíč blízko zrcátka protože je tam ten přijímač. A to ovladání je infračervený.
Joy píše:Je to stmívání. Pokud vím, tak jednotky centrálu u 36tek jsou pod kastlíkem spolujezdce, ne v zrcátku, tam se přijímač dával až v novějších řadách.
O jednotkách se tu nikdo nebavil ty jsou jak píšeš za kastlíkem ale přijímač na dálku je v zrcátku v návodu je dokonce psaný že při takzvanym iniciování klíče má bejt klíč blízko zrcátka protože je tam ten přijímač. A to ovladání je infračervený.
Ta jednotka má svojí anténu, proto jsem jí zmiňoval. Zbytek viz EDIT.
to mas nejaky divny spatak...ake je jeho cislo? na konektore toho kabla by malo byt nalepene cislo
keby si mal infra asi by malo zospodu cervenu diodu, ine som infra nevidel..
keby si mal radio dialkove tak by si mal zospodu koliecku na sklapanie spataku......mozno ze ho pred tebou niekto vymienal, skus to cislo kuknut...
Do vnitřního zpětného zrcátka se dával přijímač DO jak rádiového, tak infra, i u E36 . DO bylo od 9/96 ve standardu, stmívání bylo za příplatek vždycky.
Přijímač DO nebyl jen v kombinaci s kolečkem na překlápění.
Tak to schválně rozeberu, to mě zajímá, kde to tam je. Logicky by to smysl dávalo i vzhledem k objemu drátů, ale vzhledem k tomu, jak mi to fungovalo se slabou baterkou v klíči jsem o tom dost pochyboval.
Stačí se podívat, kolik ti tam vede drátů. Děvět drátů = stmívání a dálka, samotná dálka (z hlavy nevím) a samotné stmívání (4 dráty) má drátů logicky míň. Případně podle čísla dílu mrknout do ETK