Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E70 klimatizace

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
pedroargent

#1 Příspěvek od pedroargent »

Resim ted problem s klimou mam dvouzonovou a chladi mi jen pul auta leva strana prava jakoby chladila bez klimi. Nevi nekdo co s tim? Menil jsem chladivo pred 4 roky.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Ten systém není absolutně těsný, zpravidla to lehce uniká. Já to nechal naplnit před 2 lety a v pátek jsem čištění a naplnění opakoval. Z původně naplněných 810 gramů tam po 2 letech zbylo asi 430 gramů. Více najdeš zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=145128 . Množství najdeš na štítku v motorovém prostoru, u starších je takový zelený u chladiče chladící kapaliny, u E60 nahoře na kapotě u háku, u E70 nevím. Ale tady máš tabulku pro množství chladiva a oleje pro všechna auta, BMW je od strany 19 https://www.hella.com/hella-tech-world- ... 016_DE.pdf . A k naplnění stačí zajet do servisu Škoda, protože koncovky jsou stejné a cena poloviční.
pedroargent

#3 Příspěvek od pedroargent »

No mas pravdu ja si to nechal naplnit na 710 ale po ctyrech letech tam zustalo 400 myslis ze je tam nekde netesnost nebo za tu dobu to proste ujde samo. Zkousel i tesnost chladice na bubliny nic zkousel pri natlakovani na 710 pul hodiny a taky nic. Jeste by to asi chtelo projet barvou a lampou ze?
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Tak to jsi na tom ještě lépe než já, když Ti tam po 4 letech zůstalo 56%. ANO - existuje možnost přidat do systému barvu, která se objeví pod UV lampou. Jestli to bude na nějakém snadno přístupném místě a výměna dílu jednoduchá, tak proč ne. Podle zákona schválnosti to ale bude přesně naopak. Ta barva, práce s hledáním a netěsný díl (nebo netěsný spoj) taky něco stojí. Pokud mi to vydrží ty dva roky, tak radši zaplatím doplnění, než nejisté hledání. U předchozí e39 to bylo podobné.

Po tom doplnění Ti to už chladí na obou stranách?
pedroargent

#5 Příspěvek od pedroargent »

Po doplneni to jeste nechladi na obou stranach stejne je pry pokazeny nejaky ventil ktery rozvadi vzduch do dualni klimi zitra jdu na servis nebo nakodovani lopatek nevim dam vedet
pedroargent

#6 Příspěvek od pedroargent »

[quote="pedroargent"]Po doplneni to jeste nechladi na obou stranach stejne je pry pokazeny nejaky ventil ktery rozvadi vzduch do dualni klimi zitra jdu na servis nebo nakodovani lopatek nevim dam vedet
Tak vymena ventilu elektromagnetickeho cena 5000
Odpovědět