Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jakou doporucite baterku - X5 4.4 2003 - vyreseno
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyhni se Vartě ve všech jejích variantách a kup Exide AGM
http://autobaterie.heureka.cz/exide-mic ... 50a-ek950/
http://autobaterie.heureka.cz/exide-mic ... 50a-ek950/
Tak mi ted volal mechos, ze snad baterku muzou menit jen v servise, protoze se pak musi auto znovu nakodovat / registrovat baterii.
Ma s tim pls nekdo zkusenosti?
Z jisteho threadu:
Ma s tim pls nekdo zkusenosti?
Z jisteho threadu:
Pokud prohodim AGM za AGM - chapu spravne, ze nic nemusim registrovat?**** If you have a NON-AGM battery (white housing) and switch to an AGM (Black Housing) if MUST be PROGRAMMED AND REGISTERED.
****If you are going from a non-AGM battery to another OEM non-AGM battery but it is a different CCA rating then it MUST be REGISTERED
****If you are going from an OEM NON-AGM to the exact spec'd OEM NON AGM then it needs to be REGISTERED
Já řešil baterku do chrochta zhruba před měsícem, měl jsem tam stříbrnou Vartu 100Ah, vydržela něco málo přes 6 let. Teď jsem dal Boschku S5 100Ah. Aby se nemuselo kódovat, tak je dobrý tam dát to samý, co tam bylo, registraci zvládne i INPA. Ale mám dojem, že E53 nemá IBS, takže není třeba ani registrace ani baterka AGM
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Ja to vidim podobne, protoze co jsem hledal, tak registrace by mela byt nutna az u e70 od 2007 nahoru.
Ja chci dat presne ten stejny typ (udajne by mela byt AGM), ale potrebuju mit jistotu, ze vymenou neco neposeru.
Muze mi nekdo prosim potvrdit, ze staci vymenit baterii za stejny typ a vsechno je v cajku?
(INPA mam, kdyby bylo potreba se v tom pohrabat.)
Ja chci dat presne ten stejny typ (udajne by mela byt AGM), ale potrebuju mit jistotu, ze vymenou neco neposeru.
Muze mi nekdo prosim potvrdit, ze staci vymenit baterii za stejny typ a vsechno je v cajku?
(INPA mam, kdyby bylo potreba se v tom pohrabat.)
V roce 2003 AGM baterky začínaly, pochybuju, že se do E53 dávaly, bez IBS nevyužiješ její potenciál a bude skoro dvakrát tak drahá, než olověnka a dvakrát tolik rozhodně nevydrží
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
- kodovani baterky nemá s IBS nic společného, E65 taky nemá IBS a nakodovat baterku je nutnost.
ale E53 má starou elektriku a baterka kodovat a registrovat nejde
- dej AGM, funguje to líp i ve starých autech, mam ji v E53 i v e46, ty AGM baterky sou všeobecně lepší,
- AGM baterky BMW davalo už od roku 2001 u E65, žadnej rok 2003, některé modely prostě AGM nemaj z duvodu ceny.
ale E53 má starou elektriku a baterka kodovat a registrovat nejde
- dej AGM, funguje to líp i ve starých autech, mam ji v E53 i v e46, ty AGM baterky sou všeobecně lepší,
- AGM baterky BMW davalo už od roku 2001 u E65, žadnej rok 2003, některé modely prostě AGM nemaj z duvodu ceny.