ptát se na LR foru je trochu mimo, jelikož v jejich očích to auto nemá chybu, tak se zeptám tady jeslti má někdo zkušenosti s Range Roverem předposlední generace, tzn L322 s motorem M62TUB44, zvažuju vyměnit e53 za něco podstivějšího a luxusnějšího,
zajímá mě jelsti má někdo přímé porovnání s E53, postřehy k výbavě atd.
Měl jsem asi měsíc k dispozici. Ovšem 4,4 biturbo diesel, ale verzi Autobiography, takže co se týče výbavy, tak nesrovnatelné s čímkoliv. Svezení mnohem luxusnější oproti tvrdé X5 (vzduchový podvozek) a výhled luxus. Chvilku mi trvalo než jsem si zvyknul na kolečko místo klacku, ale je to o zvyku. Jinak spoustu čudlíků stejných jak v BMW, takže ... Ale kalhoty jsem měl stejně zajebané od prahů jako u X5
Nachylne na ramena, tycky, mechy. Na diffy byla svolavacka. Motor znas i jeho bolesti... vice tomu praska chladic. Jinak je Range Rover a pak jekde hluboko za nim jsou SUV. Skvele auto, jen neni tak spolehlive. Mozna bych rekl ze je i lepsi motor 4,2 od Jaguaru - zivejsi. 4,4 mi na to auto prijde celkem slaba. RR je o nejakych 300-400kg tezsi. Prostor, komfort a svezeni neskutecne. FL od 07 maji L7 a ventilovane zidle.
na ten s jaguar motorem nemam, X5 taky není vubec spolehliva, takže to maj ty auta stejnyho, stejně jako každy SUV,
žádný dálkový cesty se s tím jezdit nebudou, je to spíš do 100km trasy a na zimní ježdění, jinak vše odjezdím s E66
Je to celo-mech, takze vis sam jaky tro je se servise X5, ktera je komplet na vzduchu. Hlavne z toho nesmi moc tect olej prsa, vykoupany svicky byvaji dost casto. Kdyz jsem ji kdysi malem koupil tak mi majitel rikal, ze meni tesneni pod ventildeklem kazde dva roky.
tak servis pro mě problem není,
typicky špatně přetěsněny ventidekl, 90 procent mechaniku to neumí udělat.
s X5 na celovzduchu jsem vždycky jel s ISem a to mi teda pohodlny nepřišlo ani trošku, vždycky to strašně drncalo, nikdy jsem nejel s X5 co ma celovzduch a nema sportpaket
Mimo jine tenkrat jsem se rozhodoval mezi RR a E66. RR mi prodali o den pred nosem, ale asi bych spis koupil tu. Jedina nevyhoda v komfortu je hluk od zadnich kol. Jak to neni oddelene
Prostor vepredu je proti jakemukoliv SUV uplne neskutecny. Doporucuji posedet a projet se. Proto tebe asi idelal, protoze je to skoro vse BMW. A hledej vybavu Vogue (DSP apod. veci to ma)... HSE je docela holota.
musím si to někde projet a vyzkoušet,
určitě bych bral Vogue, zatím nemužu ani seznam nějaké výbavy, vím že od nějakych let to už má i Logica a dynamic drive, ale na to nemam, ale spíš mi jde o to abych si nekoupil social Vogue a nezjistil že mi tam chybí to to to to.
Vím že jsem byl unešený z té obrazovky 2v1, kdy z pozice řidiče vidím stanice a z pozice spolujezdce hraje televize Když se to auto zvedlo uplně nahoru, tak už má člověk pocit jak v náklaďáku. Přijeď do Praglu a můžeš se svézt, ale počítám že Autobiography asi kupovat nebudeš.
můžu poradit RR je pohodlnější taková lod oproti X5 prostornější větší kufr na mně je ten vzduchovej podvozek moc velká houpačka a X5 je svižnější a má větší maximálku nedávno porovnáno L322 4,4 2003 proti X5is 2003
Chtel bych se zeptat, kdyz uz tu resite RR... Ten logic u RR dava stejny vykon? Nekde jsem narazil na informaci, ze soundsystemy u RR umi az 1400w?
A druha vec - ten podvozkovy ram, neni to nevyhoda?
Vyborna tema, JaraX mi cita myslienky. V poslednej dobe sa po tejto kare obzeram viac a viac ... Tiez som rozmyslal nad 4,4 do plynu ... U mna to neni uplne aktualne, ale tak mozno do roka-dvoch by som si to vedel predstavit ... A samozrejme Vogue alebo Bio ... Aj ked, najviac sa mi paci Sport, ale to je zas cena niekde inde ...
koukám že je ted moderní kupovat podle toho jak auto vypadá,
offroadové schopnosti neřeším, taky s tím snad do terenu jezdit nebudu, to stojí moc penez
jen si porovnej ty interiery, ten sport je takovy plastak, vše ošizené, všude plast, co ma L322 kožené má sport plastové, ten hnusný volant,
ovladač světěl, střední panel, vše vypadá u sportu huř
Jj, to je pravda. Sport je krajsi z vonku. Thats all. Ale jelikoz jazdim vnutri, tak Vogue je jasna volba. Da sa najst aj nejaky kusok s Autobiography, ale tak jeden z 1000 ...