X5 2004, po výměně homokinetického kloubu s servise (levé přední kolo) hláška "Self - leveling Suspension Inactive", diody nastavování výšky jsou mrtvé. Na nápravě vše vypadá v cajku, kabely senzorů taky vypadají nacvaknuté. Nezdá se mi, že by jen tak něco odešlo, je možné, že třeba díky zvednutí auta je v diagu chybová hláška a systém je preventivně odpojen?
Takže to bylo špatně nasazené ramínko čidla polohy (ramínko mělo být vertikálně, bylo horizontálně - fór je v tom, že dokud to člověk neporovná s vedlejším kolem nebo to nezná, vypadá to ok) + vymazání chyby diagnostikou.
Během pěti minut vyřešeno maestro JaraXem.
dogeatdog píše:Takže to bylo špatně nasazené ramínko čidla polohy (ramínko mělo být vertikálně, bylo horizontálně - fór je v tom, že dokud to člověk neporovná s vedlejším kolem nebo to nezná, vypadá to ok) + vymazání chyby diagnostikou.
Během pěti minut vyřešeno maestro JaraXem.
Jojo už jsem slyšel, kdo Ti to měnil, že když neví tak se ani nepodívá na druhé kolo.
Opět napíšu jen sovjí zkušenost, cca měsíc zpět, se mě tam objevovala tato chyba Self - leveling Suspension Inactive.
Minulý týden na diag. to říkalo: špatně pravé čidlo polohy. Takže se objednalao čidlo a nyní v sobotu vyměněno.
Čidlo na pravé straně bylo totál zarezlý, takže se nepohybovalo, po výměně a smazání chyby v diagnostice, si podovzek zase vrní. Pokud jsme to správně pochopil je jedno čidlo na naklápění xenonů a nivo tento údaj bere ze stejného čidla, zajímavá kombinace.
vlastnemec píše:Jojo už jsem slyšel, kdo Ti to měnil, že když neví tak se ani nepodívá na druhé kolo.
"Bežný servisák", něco jako "běžný prací prášek".
Každopádně, teď mi pro změnu praskl přední měch, takže auto je opět v servise, už mě to začíná docela pít krev, Německá pomsta za Sudety tohleto.
Jestli se mi takhle bude sypat i sedma, skončím v Koktě fdechtu a budu tady chodit machrovat, jak jezdím za 4.899985266645721455 litru na sto.
x5 je auto který furt něco potřebuje, to je výhoda pro nás servisáky, měchy, ložiska, stahovačky, zámky, to jede jak na běžícím páse, pokud má navíc 2axle air tak je toho mnohem víc.
E65 je spolehlivější auto, ale musíš koupit v dobrém stavu.
Rano na palubce SELF LEVEL INACTIVE, kontrolka pritom sviti (!), ale auto se neda ani zvednout, ani spustit, kompresor netlaci (vcera vse slapalo bez problemu).
A to mam v plánu ten full air dodělat . Každej kdo má full a nebo v něm jel říká, že je to o dost pohodlnější auto..takže dám dopředu měchy (plus pár věcí okolo) a ten tvrdej zadek změkne? Jsem na to zvědav, jestli to teda někdy dodělám
E53 nezmekne... E70 je o hodne lepsi kor pak s DD a EDC. E53 je zkratka hodne tvrde auto - i kdyz v porovnani s konkurenci Hnoju apod. je to velice pohodlne auto