Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 varovné kontrolky

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
jizi

#1 Příspěvek od jizi »

Dobrý den. Měl bych na Vás dotaz. Dnes jsem vyměnil baterii ve svém voze a po nastartování se mi u budíků rozsvítilo několik varovných kontrolek, jedná se o vykřičník v klečku a hned vedle je v kolečku ABS, vše svítí žlutě.Když tak pošlu foto. Dále bych potřeboval poradit jak opravit osvětlení SPZ, dnes jsem zjistil že na levé straně není vůbec nic a po vložení žárovičky na pravou stranu, nic nesvítilo. A poslední věc, dá se prosím nějakým způsobem napnout lanko ruční brzdy? Na STK mi řekli že je neúčinná. Mockrát Vám děkuji za odpověď
loyd-krismas

#2 Příspěvek od loyd-krismas »

pokud je slabá baterka tak nějaké systémy se odpojí a ABS bývá jako první. Po ujetí kousku cesty by to mělo zhasnout.
wylson

#3 Příspěvek od wylson »

loyd-krismas píše:pokud je slabá baterka tak nějaké systémy se odpojí
potvrzuji, odešel mi alternátor (e53 3.0D) a protože jsem nemohl auto ihned odstavit, řešil sem to nabíječkou, po nabití auto dokázalo ujet cca 70km, potom nešlo přidávat plyn, přičemž startér + světla apod. ještě fungovaly.

nechci zakládat nové téma, při.eru se sem s dotazem:

X5 e53 3.0d vyměnil jsem olej v motoru, dokážu sám resetovat indikátor intervalu výměny? Např. zkratováním nějakého pinu v zásuvce? Kde je ta zásuvka?
Nemám vůbec žádný HW ani SW pro takovou akci, můj automechanik (který má diagnostiku) mě nas.al a rád bych to udělal sám. Díky!
Odpovědět