Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tlačítko iDrive na středovém panelu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hazelnut

#1 Příspěvek od Hazelnut »

Ahoj,
zlobí mi ovládací tlačítko navigace. Je to model E91 a navigace Business. Mám jenom kolečko bez těch dalších tlačítek kolem. Konkrétně zlobí to potvrzení při zmáčknutí, do stran to funguje. Někdy to chodí v pohodě, ale většinou to prostě nereaguje. Někdypomůže až když do něj silně třísknu :evil: Ale i tak se chytne třeba až po několikátý. Někdy se zase zmáčkne z ničeho nic (naskočí třeba dialog voleb u rádiový stanice apod., podle toho, co tam zrovna mám na obrazovce), ale to spíš jde o opožděnou reakci z předchozích pokusů o zmáčknutí.
Možná na to má nějakej vliv i teplota, to ale nemůžu potvrdit.

Setkal jste se s tim už někdo? Co radíte?
Hazelnut

#2 Příspěvek od Hazelnut »

Co sem zjistil... Prej se ty tlačítka často zalepí vylitím něčeho v interiéru a pak se jakoby nevrací a podobně zlobí. Ale to nevypadá na můj případ. Pocitově se hýbe jak má. Navíc to začalo zlobit samo, dřív to fungovalo a sem si jistej, že sem ho nepolil.
Pak prej by se mělo zkusit ho nejdřív znova přeprogramovat a jestli to nepomůže, tak teprv otevřít a podívat se dovnitř. To se mi zdá rozumný. Mohl by to bejt možná jenom nějakej špatnej kontakt třeba...? Netuším, jak je to vevnitř udělaný. V nejhorším vyměnit tlačítko za jiný, mělo by bejt stejný jako v BMW řady 1. Ale 8 tisíc se mi zdá za takový tlačítko hodně.
Snad se tu najde někdo, kdo by k tomu mohl něco říct.
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ROBi »

Podle me by se to dalo najit podstatne levneji jako pouzite treba z bouracky.

Na netu je navod, kde se tlacitko vydela z listy a komplet rozebere a pak procisti "kontakty", kde se to ma dotykat a nasledne reagovat. Bohuzel ho nemuzu najit, ale jelikoz je to kolecko trochu jako lego, tak to neni nic obtizneho. Jakmile bys to mel v ruce, myslim, ze bys to pochopil. Tim bych zkusil zacit a pak uvidis dale - pokud to nemuze, vymenil bych to za jiny ovladac a hotovo.
Odpovědět