Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E60 530iA 190kW

Pouze vozidla BMW!
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sonny

#1 Příspěvek od Sonny »

Možná je to momentální stav (pomatení) mysli, ale zkusím nabídnout moje auto k prodeji. Vyhrazuji si ale právo prodej kdykoli zrušit:!:

Přesné typové označení vozidla: BMW 530iA E60
Druh karoserie: Limuzína
Obsah: 3000ccm
Rok výroby: 03/2006
Výkon: 190KW
Druh paliva: Benzín
Barva: Schwartz2 - černá
Počet najetých kilometrů ~233000km
Stav vozidla: Velmi dobrý
Platnost STK: 12/2013
Cena: 260000Kč

Popis výbavy: 6 rychlostních stupňů, ABS, bezklíčkové ovládání, CD/DVD přehrávač, dálkové centrální zamykání, deaktivace airbagu spolujezdce, el. ovládání oken, el. ovládání zrcátek, el. seřiditelná sedadla, ESP, imobilizér, klimatizovaná přihrádka, litá kola, mlhovky, multifunkční volant, nastavitelná sedadla, nastavitelný volant, originál autorádio, ostřikovače světlometů, palubní počítač, parkovací senzory, podélný posuv sedadel, posilovač řízení, protiprokluzový systém kol (ASR), příprava pro telefon, satelitní navigace, senzor stěračů, sportovní podvozek, tempomat, tónovaná skla, venkovní teploměr, vyhřívaná sedadla, vyhřívaná zrcátka, výsuvné opěrky hlav, výškově nastavitelná sedadla, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, bi-xenony, bluetooth

Popis provedených oprav: serviska jako taková není, už se ke mě nedostala, tak jsem si napsal svou;) Servisováno vesměs KPDesign Blažovice a jednou taky u Horyse v Bohunicích.
6/2012 - výměna mot. oleje a brzdové kapaliny
7/2012 - koupě zimních ALU original BMW Styling 116 včetně pneu, 2x přední kostice stabilizátoru, přeleštěné světla, rozleštěn lak a vyčištěch interiér mokrou cestou
8/2012 - nová baterie 80Ah + provedena diagnostika DIS - zjištěna špatná funkce komfortního přístupu - konkrétně se hlásí špatná řidičova klika. Jelikož jsem to téměř nepoužíval, neřešil jsem to.
9/2012 - gumové koberečky na zimu, oprava koplého disku
10/2012 - přezutí na zimní pneu a celková kontrola - podvozek, kapaliny vše ok
11/2012 - ukázala se kontrolka motoru, tak se jelo na diagnostiku - chyba výfukového solenoidu, na doporučení byl vyčištěn, jinak žádný jiný problém na diagnostice
12/2012 - koupena nová mlhovka na řidičově straně - stará byla uvnitř upečená a mlžila se
2/2013 - koupě nových pneu Continental SportContact 5
3/2013 - nové stěrače Bosch Aerotwin
4/2013 - kontrola po zimě, přezutí na letní alu, kontrola kapalin a podvozkových vůlí, výměna předních kostic stabilizátoru, kontrola oleje v AT včetně dolití
5/2013 - rozleštění laku, vyčištění kol + přeleštění pravé (staré) mlhovky, aby vypadala jako nová. Štvalo mě, že to bylo vidět.
6/2013 - výměna mot.oleje + 5 litru do foroty, výměna oleje v AT + filtr + o-kroužek, desinfekce klimy a doplnění, výměna pylových filtrů s akt. uhlím, znovu vyčištěny oba solenoidy. K tomu ještě adaptace automatu a nastavení pár blbostí jako US denní svícení, sklápění zrcátek při zamknutí atd.
7/2014 - auto na volnoběh jemně vibruje, kontrola silentbloků motoru, AT, výfuku - vše ok - prý je to normál (asi jsem hnidopich). Jinak preventivní kontrola na diagnostice - pořád ten solenoid :) vyměněn za sací pro kontrolu, že je to opravdu on
8/2014 - kontrola na diagnostice - problém opravdu ve výfukovém solenoidu (toho času v sacím traktu) objednán nový
9/2014 - konečně výměna solenoidu za nový, objednání olejového víčka (lehce prolínal olej), oprava 2 ALU - byly lehce koplé (následek starých RFT pneu, které jsem koupil v sadě s ALU)

Popis nutných oprav, nebo nedostatků: Komfortní přístup funguje na všech klikách vč. kufru a startování, ale pokud auto delší dobu stojí (cca 4 dny a více), I-drive zahlásí "High rate of battery discharge" což znamená, že po dobu stání auto zaznamenalo zvýšený odběr. Vždy to poté nastartovalo bez problému, takže ten odběr nebude tak hroznej. Řešení koupit novou kliku (cca 6000,-) nebo komfortní přístup odpojit vyjmutím pojistky (tak to mám prozatím). Druhý klíč má něco vadného, dálkou jde pouze odemknout/zamknout - nejde s ním nastartovat - řešení objednání nového klíče (cca 5000,-).

Poznámka: Jezdím málo, za ten rok a půl jsem s ním najel cca 20tis.km. Liju do něj jenom Vervu100, spotřebu moc neřeším, ale dle BC je dlouhodobá 11 léto, 11.5 zima při 90% času ježdění po městě. Praha - Brno to umí za 8.5L. K autu jsou dvě sady ALU Styling 116 a Styling 122. Letní pneu nové tuto sezónu, zimní mi zůstaly momentálně 2 na dojetí, nejlépe tedy koupit novou sadu 4 gum (chystal jsem se na to). Na auto se klidně zeptejte kluků v KP Design, Horyse a viděl ho i Zave a Scooter. Pokud máte svoji diag. klidně můžeme auto napíchnout. Někde ještě vyhrabu Cebii z doby, kdy jsem auto kupoval ja (dal mi ji prodávající). Jo a je to dovoz z DE (2007). Na autě nic nemlátí, diagnostika čistá, Board-inspection má vše ok, interiér čistý - nekuřák, prostě vše jak má být. Jede hezky..

Kontakt: sonnz/zavinac/volny/tecka/cz Tel: 775 / 694 664

Foto: viz níže

Kompletní výpis výbavy:
------------------------------------------------------------------------------------------------
Code Serienausstattung Standard Equipment
------------------------------------------------------------------------------------------------
S216A
Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC
S2R1A
BMW LM Rad Sternspeiche 138 BMW light alloy wheel, spider spoke 138
S4ALA
Interieurleisten titan dunkel Interior trim finishers Titanium dark
S548A
Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer
S851A
Sprachversion deutsch Language version German
Code Sonderausstattung Optional Equipment
S1CAA
Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles
S205A
Automatikgetriebe Automatic transmission
S226A
Sportliche Fahrwerksabstimmung Sports suspension settings
S322A
Komfortzugang Comfort access
S354A
Frontscheibe grün Grünkeil Green windscreen, green shade band
S423A
Fussmatten Velours Floor mats, velours
S428A
Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit
S430A
Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip
S431A
Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip
S442A
Getränkehalter Cup holder
S488A
Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger
S494A
Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger
S502A
Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system
S508A
Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)
S522A
Xenon-Licht Xenon Light
S534A
Klimaautomatik Automatic air conditioning
S540A
Geschwindigkeitsregelung Cruise control
S609A
Navigationssystem Professional Navigation system Professional
S612A
BMW Assist BMW Assist
S616A
BMW Online BMW Online
S620A
Spracheingabe Voice control
S633A
Vorbereitung Handy Business Preparation, mobile phone, Business
S698A
Area-Code 2 für DVD Area-Code 2 for DVD
S6AAA
BMW TeleServices BMW TeleServices
S761A
Individual Sonnenschutzverglasung Individual sunshade glazing
L801A
Länderausführung Deutschland National Version Germany
S850A
Zusätzl. Tankfüllung Export Additional Export tank filling
S863A
Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe
S879A
Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German
S8SAA
Freischaltung Navigation länderspez. Navigation access request,country-spec.
S8SPA
Steuerung COP Control unit COP
S964A
Navi DVD bei Auslieferung anfordern Navi DVD to be requested at shipping
S9AAA
Aussenhautschutz Outer skin protection
Sonny

#2 Příspěvek od Sonny »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Sonny

#3 Příspěvek od Sonny »

Zapomnel jsem jeste dodat z vybavy i AUX-in. Jinak k autu palubni dokumentace (+ dodam CD obsluha E60), 2x DVD mapy Evropa, 2x klasicky klic, 1x plastovy. Original naradi/hever samozrejmosti.
Sonny

#4 Příspěvek od Sonny »

UP!
Obrázek
US denni sviceni
Obrázek
Styling 116
Obrázek
Sonny

#5 Příspěvek od Sonny »

250.000CZK
Sonny

#6 Příspěvek od Sonny »

240.000CZK
DAVe_1

#7 Příspěvek od DAVe_1 »

Auto i majitele znam, muzu doporucit :wink: sonny je peclivka a vi jak se k autu ma clovek chovat tzn zadne praseni nebo kudla za studena.
Sonny

#8 Příspěvek od Sonny »

235.000CZK
Odpovědět