Druh karoserie: Sallon (sedan)
Obsah: 2494 ccm
Rok výroby: 6/1997
Výkon: 125 kW / 170 PS
Druh paliva: Benzín a LPG
Barva: Arktická stříbrná
Počet najetých kilometrů: 257000 km
Stav vozidla: Velmi dobrý
Platnost STK: 2011
Cena: 129 000 Kč (dohoda) 119 000,-Kč bez kol OZ Racing
Popis výbavy: 2x airbag, ASC+T, velké BC, licht paket, sedačky s výhřevem a pneumatickým dofukem bederní opěrky, loketní opěrka, automatická digi dvou zónová klima, 4x okna plus zrcátka v elektrice, vyhřívané zrcátka, sluneční clona za zadníma opěrkama, kuřácký paket (v autě se nekouřilo), originální zámek zpátečky (pokud je zamknuto, auto nelze nastartovat)
Popis auta:
Karoserie: Momentálně koroze na různých místech karoserie. Do cca.2 týdnů půjde auto do lakovny, kde bude vše napraveno. Pokud se někdo ozve dříve než bude hotovo, tak po domluvě možno převzít i nenalakováno ….. Po kompletním dořešení kosmetických vad, bych si cenu představoval ??? ???,-kč
Motor+LPG: Seriový M52B25, přes léto žije v oleji Valvoline 10W60 VR1, na zimu dostává řidčí Valvoline 5W50 VR1.
Na motor je na implantován alternativní pohon na LPG od ElpiGas. Jde samozřejmě o 6ti bodový sekvenční systém. Místo rezervy mám toroidní nádrž o kapacitě 53litru, takže s bezpečnostní rezervou do ní natlačím až 44litrů. V interiéru je ovladač s ukazatelem akt. stavu (4ledky) a stavu na jaký pohon akt.jedete (2ledky). Systém tam mám cca. přes 2 roky a jsem velice spokojen pač za 550kč najedu cca přes 400km. Taky záleží jak je systém nastaven…mělo by se cca co půl roku jezdit na kalibrace, ale pokud není třeba tak nemusí…Výkonově není poznat, na jaký pohon jedete….
Převodovka: seriová.... spojka SACHS PERFORMANCE (cca.7000,-) spojka je nezmar, se seriovou se nedá srovnat co se týka přenosu výkonu při vyších teplotách.... hardyspojka měněna nedávno...
Podvozek: Základ tvoří HR pružiny se snížením 30/15 s tím že zadní pružiny mám dodatečně vypodložené asi 3mm gumou, tlumení obstarávají tuhostně štelovací tlumiče KONI. Náklonu zabraňujou stabilizátory z M-tech podvozku, s individuálně dodělávanou kostí stabilizátoru uchycenou na tlumiči (zvyšuje učinost stabilizátoru) a POWERFLEX silentblokama. Přední ramena jsou osazena čepama MAYLE HD (havy duty) a M3 silentblokem. Zadní ramena mají M3 čepy ale silentbloky jsou obyčejné (před 3měsíci vše měněno za nové) Mám nachystaný zadní POWERFLEX silentbloky, už jsem je měl namontované, ale je potřeba udělat nějakou distanční podložky pro vymezení vůle. Na podvozku vůbec nic nemlátí, všechny díly, jsou pravidelně měněny…. K autu dodám 4ks silentbloku nápravnice, z důvodu že při řazení, jak je u E36 zvykem vzadu něco klepne. Dávám to k autu, protože zadní náprava je komplet nová a stejnak to trošku ťuká a to je jediná věc která se neměnila. Já jsem jí naposledy měnil v době kdy jsem to auto koupil cca 4 roky…..
Kola: OZ Racing, 8palcové ET41 pneu 225/45/17
Brzdy: Sériové, v pořádku. Vzadu desky měněny před, 4měsíci vepředu cca půl roku. Všechny jsou chlazené……
Interier: Bez jakých koli mechanických nedostatků až na přetrženou nitku pod řidičovou prdelí. Je tam origo. 3 ramenný volant, Mková hlavice řadící páky, loketní opěrka….
Celkově: Auto je krom laku v perfektním stavu. V době kdy jsem ho koupil, tak bylo v horším technickém stavu, ale zase bylo pěkné. Teď je to přesně naopak:-) Co se podvozku týče, tak jsem zatím lepší nepoznal, co se týče stabilitou na nerovném povrchu tak i při nejtvrdším nastavení na okruhu. V mostě jsem v zatáčkách všem ujížděl, zučastnil jsem se s ním jednoho závodu Czech Drift Series v Kopřivnici 2008 kde jsem nad očekávání skončil na 10.místě z cca 17 aut… Nechci ho jen vychvalovat ale já na něj nic negativního nemám… Je to auto které jsem si postavil podle svých představ a to že jezdím za minimální peníze(LPG) ale když chcu tak přes 200 to jede a na okrskách konkurenci nemám (pokud se nebojíš) v zatáčkovitých úsecích ani motorky nestíhají

Popis nutných oprav, nebo nedostatků: viz karoserie a konec povídání o podvozku….
Poznámka: K vidění v okolí Nového Jičína, Olomoucka, Mohelnicka
Kontakt: +420737602003, SZ, fikop@email.cz
Foto: zatím jen starší fotky…..