Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kompostér

Ostatní značky aut a OT
Odpovědět
Zpráva
Autor
globusman
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od globusman »

Neleží vám někomu doma ladem nějaký kompostér? Chtěli bychom to vyzkoušet, ale nechce se nám zatím kupovat, když nevíme, jestli to k něčemu bude.
globusman
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od globusman »

To tu opravdu nikdo nemá nepoužívaný kompostér? Tak to jsem teda zklamaný. Jsem vždycky tvrdil, že na BMWklubu se dá sehnat všechno :-)
elgroso

#3 Příspěvek od elgroso »

.. zkus se prosím informovat ve své obci nebo na magistrátu, odboru životního prostředí, jestli nemají možnost Ti kompostér půjčit. Většinou to nyní hodně na radnicích propagují.

.. taky doporučuji obrátit se na místní nebo blízké ekologické hnutí, mají zájem na rozšíření kompostování, umí poradit a jsou vstřícní..

.. pokud bys měl zájem o zakoupení kompostéru, patrně bych uměl sehnat za rozumnou cenu
globusman
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od globusman »

Díky, ale...

... u nás na radnici prý kompostér půjčovali, leč letos zavedli BIO popelnice a kompostéry zrušili.

... ekologické hnutí mě nenapadlo, ale zkusím

... uvidím, jak dopadnu, když tak se ozvu.
ajfel

#5 Příspěvek od ajfel »

jak nevis,k cemu to bude dobre? :) ke kompostvani ..
funguje to ...
mam od jara, posekal jsem asi 4x zahradu, sypu tam domovni zbytky (co tam patri) ... pro zacatek jsem tam parkrat naspypal neco na zahajeni kompostovani .. (nejake granule) a ted porad smutne koukam, jak se vyprazdnuje a trava roste pomalu :) :)
kdy do nej sahnu dospoda, rozlozene to uplne neni (je to kratce, zejo) .. ale voni to hlinou a barva taky tmava ...
komposter nesmrdi, nic kolem toho nelita, proste zatim ok ...

po par sezonach budu jeste chytrejsi :)

mam tenhle:
http://www.namir.cz/komposter-al-ko-k-7 ... -7856.html

chtel jsem nejaky uzavreny hezci, mam malou zahradu a zadny kout,kde muze byt otevreny vetsi komposter ;)
globusman
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od globusman »

To je mi jasný...
Já mám zahradu něco přes 800 metrů a nejsem si moc jistej, jestli by mi vůbec jeden stačil. Teď naposled jsem trávu posekal (po týdnu), nechal ji dva dny uschnout a naplnil jsem s ní celou popelnici o objemu 240 litrů. To znamená, že ten tvůj kompostér bych měl plnej po jednom sekání (když bych to nesušil). Někde jsem četl, že kompost je hotovej cca za 8 - 10 týdnů, takže bych těch kompostérů potřeboval minimálně pět, když bych každej druhej týden naplnil popelnici a nechal usušenou trávu odvézt...
elgroso

#7 Příspěvek od elgroso »

.. doporučuji obrátit se na Hnutí DUHA. Má působnost celorepublikově a ve větších městech má své pobočky.

Více třeba zde: http://data.idnes.cz/soubory/hobby-zahr ... STOVAT.PDF
globusman
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od globusman »

elgroso píše:.. doporučuji obrátit se na Hnutí DUHA. Má působnost celorepublikově a ve větších městech má své pobočky.

Více třeba zde: http://data.idnes.cz/soubory/hobby-zahr ... STOVAT.PDF

V Hnutí DUHA Olomouc jsem i nějakou dobu působil :-) A autorku toho letáčku - Jiřku Koukolovou, nyní již Popelkovou, znám velmi dobře :-) Zkusím jí zavolat...
elgroso

#9 Příspěvek od elgroso »

.. já tam měl kamarádku Katku Pavlíkovou, ale už je tomu drahně let.. :-) Nevím jestli tam ještě je, pokud ano.. že jí pozdravuju.. :-)
ajfel

#10 Příspěvek od ajfel »

globusman píše:To je mi jasný...
Já mám zahradu něco přes 800 metrů a nejsem si moc jistej, jestli by mi vůbec jeden stačil. Teď naposled jsem trávu posekal (po týdnu), nechal ji dva dny uschnout a naplnil jsem s ní celou popelnici o objemu 240 litrů. To znamená, že ten tvůj kompostér bych měl plnej po jednom sekání (když bych to nesušil). Někde jsem četl, že kompost je hotovej cca za 8 - 10 týdnů, takže bych těch kompostérů potřeboval minimálně pět, když bych každej druhej týden naplnil popelnici a nechal usušenou trávu odvézt...

ja sekam tak 300m .. a mam to po 4 sekanich temer prazdne (je tam tak 20cm) - ale trava moc jeste nejede .. a letos jsem nehnojil (to uz delat nebudu) :) travu udrzuju nizkou a bez listi (pampelisek, jetelu apod - to dela nejvic masy na vyvoz .... )
po sekani to naplnim do pulky, do tydne to je skoro prazdne ...
v tech 8-10tydnu doufam taky ... nekdo rika,ze se to da vybrat jednou za sezonu ....
susit to do komposteru nemuzes .. lepsi je to dat vlhke - prolivam to jeste obcas vodou.
Odpovědět