ahoj lidi Možná hloupá otázka ale dneska ráno po nastartování BMW E91/06 hlásí " coolant level low " což znamená " nedostatek chladicí Kapaliny " Jen že já nevím jakou barvu to tam mám dát ( mě to stalo poprvé ) . a jestli mužu když tak pro zatím tam dát " Obyčejná Neperlivá voda ? díky za radu
Žádnou vodu tam nelej. To, že ti hlásí nízký stav chladící kapaliny, neznamená, že je chladič suchej. Za předpokladu, že někde nemáš díru. Normálně zajeď někam do servisu a tam ti poradí. Podle mě tam máš modro zelenou..
diky za radu . právě jsem byl v servisu a řekli mi že tam mám málo chladicí kapalinu a že stačí dolej ( mám to ted trochu nad Maximum a že to nebude vadit a že se to pak samo spustí ven ) . Mám Modrou. za práci + Chladicí kapaliny 150 kč .
-Ptám se Proč tam neleje Obj. Voda ? občás v létě když kontrolka svítí coolant level low tak jsem tam dal Vodu .
Jak často dolíváš vodu (doufám, že máš namysli destilovanou vodu) do chladiče?
Já tak jednou za rok 1 dcl.
Pokud tam dolejváš často vodu, tak něco nejni v pořádku.
Voda se tam neleje, protože tím ředíš poměr nemrznoucí kapaliny a zvyšuješ °C tuhnutí.
právě že částo ne . Naleju tak 1x za 3 roky . a právě že mám namysli " objč. voda - Neperlivá od značka AQVILA " a ne destilovanou vodu . ani nevim že se tam nesmí dát Objč. voda
Co ti na to mám napsat. To ví už snad každej kluk začínající na základní škole. Normální voda obsahuje kamenec, který se rád usazuje kdekoli, ve tvém případě v okruhu chlazení. Ve vyšší míře páchá nevratné škody na chladící soustavě nebo ostřikovačích.