Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Help - Chladící kapalina BMW E91 Touring /2006 ???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
janvu1

#1 Příspěvek od janvu1 »

ahoj lidi Možná hloupá otázka :P ale dneska ráno po nastartování BMW E91/06 hlásí " coolant level low " což znamená " nedostatek chladicí Kapaliny " Jen že já nevím jakou barvu to tam mám dát ( mě to stalo poprvé ) . a jestli mužu když tak pro zatím tam dát " Obyčejná Neperlivá voda ? díky za radu :)
Maximech

#2 Příspěvek od Maximech »

Žádnou vodu tam nelej. To, že ti hlásí nízký stav chladící kapaliny, neznamená, že je chladič suchej. Za předpokladu, že někde nemáš díru. Normálně zajeď někam do servisu a tam ti poradí. Podle mě tam máš modro zelenou..
janvu1

#3 Příspěvek od janvu1 »

diky za radu . právě jsem byl v servisu a řekli mi že tam mám málo chladicí kapalinu a že stačí dolej ( mám to ted trochu nad Maximum a že to nebude vadit a že se to pak samo spustí ven ) . Mám Modrou. za práci + Chladicí kapaliny 150 kč :D .

-Ptám se Proč tam neleje Obj. Voda ? občás v létě když kontrolka svítí coolant level low tak jsem tam dal Vodu :P .
Maximech

#4 Příspěvek od Maximech »

Jak často dolíváš vodu (doufám, že máš namysli destilovanou vodu) do chladiče?
Já tak jednou za rok 1 dcl.
Pokud tam dolejváš často vodu, tak něco nejni v pořádku.
Voda se tam neleje, protože tím ředíš poměr nemrznoucí kapaliny a zvyšuješ °C tuhnutí.
janvu1

#5 Příspěvek od janvu1 »

právě že částo ne . Naleju tak 1x za 3 roky :) . a právě že mám namysli " objč. voda - Neperlivá od značka AQVILA " a ne destilovanou vodu :roll: . ani nevim že se tam nesmí dát Objč. voda :P
Maximech

#6 Příspěvek od Maximech »

Co ti na to mám napsat. To ví už snad každej kluk začínající na základní škole. :)
Normální voda obsahuje kamenec, který se rád usazuje kdekoli, ve tvém případě v okruhu chlazení. Ve vyšší míře páchá nevratné škody na chladící soustavě nebo ostřikovačích. ;)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jj a každej kluk ze základky to viděl aspoň v TV: vodní kámen - to je prevít. Ale tak decka dvě z kohoutku by asi ničemu nevadila. 8) :)
Odpovědět