Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Správný způsob M3 křídlo E36
- RealD
- Klubové ID: 3297
- Kontaktovat uživatele:
Zdravíčko, prosím Vás
už zoufalstvím nevím co a proto se obracím sem, snad tu najdu někoho kdo bude vědět a poradí.
Mám bmw E36 coupé a M3 originál hella křídlo i s brzd. světlem.
Jelikož křídlo tam není od fabriky tak jsme ho tam "dodělaly". S kamarádama na doporučení pár mechaniků z Inveltu a jejich pomocí jsme křídlo nalepily. Protože prý na našroubování je potřeba nějaký spešl set. Že to prý není jen o tom "naprasáka" navrtat a utáhnout nějakejma šroubama.
Lepily jsme přímo originálním BMW lepidlem na skla. Prý jedno z nej lepidel.(lepil sem s tim i díly tapeců na cvočky ke kastly a drží perfektně) Očistily sme jak křídlo tak místa na kufru. Problém? Už po druhé se křídlo odlepilo (asi třásoty když člověk potřebuje zabouchnout kufr).
Tak poptávám zároveň rovnou co se má udělat, aby křídlo prostě fakt drželo? Klidně možná bych navrtal i dirky a použil věci co k tomu mají být aby to bylo jak má, jenže nevím co a nevím jak aby mi pak dirky nezačli hnít. Děkuju převelice. je to pro mě důležité.
už zoufalstvím nevím co a proto se obracím sem, snad tu najdu někoho kdo bude vědět a poradí.
Mám bmw E36 coupé a M3 originál hella křídlo i s brzd. světlem.
Jelikož křídlo tam není od fabriky tak jsme ho tam "dodělaly". S kamarádama na doporučení pár mechaniků z Inveltu a jejich pomocí jsme křídlo nalepily. Protože prý na našroubování je potřeba nějaký spešl set. Že to prý není jen o tom "naprasáka" navrtat a utáhnout nějakejma šroubama.
Lepily jsme přímo originálním BMW lepidlem na skla. Prý jedno z nej lepidel.(lepil sem s tim i díly tapeců na cvočky ke kastly a drží perfektně) Očistily sme jak křídlo tak místa na kufru. Problém? Už po druhé se křídlo odlepilo (asi třásoty když člověk potřebuje zabouchnout kufr).
Tak poptávám zároveň rovnou co se má udělat, aby křídlo prostě fakt drželo? Klidně možná bych navrtal i dirky a použil věci co k tomu mají být aby to bylo jak má, jenže nevím co a nevím jak aby mi pak dirky nezačli hnít. Děkuju převelice. je to pro mě důležité.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3260
- RealD
- Kontaktovat uživatele:
Prosimtě, lepidlo je jak na kufru tak na křídle. Ale spíš zůstává ta hlavní vrstva na kufru a na křídle zbyde prd. Příjde mi divný, aby to nevydrželo když zabouchávám kufr. Protože do něj lezu občas i víc. A neřikám že s tím třískám ale pustím ho tak 5-10cm před zavřením abyse fak zacvakl.all píše:lepidlo se utrhne z kufru? nebo z křídla? lepil sem toho už moc, kor na e36 a nikdy problém.
Ty šroubky taky neni špatnej nápad ale jak řikám, mám z toho strach. A navíc ani nevim jak bych to pořáně udelal, z vnitřní strany kufru je víc než jedna vrstva plechu snad? Nedíval sem se pořádně, protože sem nesundaval tu textilku nebo jak to mám nazvat
- RealD
- Kontaktovat uživatele:
No kluci z Invetu taky nechapou proč mi nedrží to křídlo
Ještě originále bawariše černý lepidlo na skla. Taky sem odmastil kufr i křídlo, asi hodinu sme to očišťovaly 99lihem hrubym papírem aby to bylo EXTRA jemný.
A pak tohle a dokonce dvakrát.
Používáte pak ten kufr? Není chyba třeba že bys kufr měl normálně zavřít tak že bych jakoby položil kufr a dozavřel ho tim že bych jen ten 1cm dotlačil do zavření? Nebo s nim přiboucháváte od výšky cca 10cm nad packou co je zamek? Díky

A pak tohle a dokonce dvakrát.
Používáte pak ten kufr? Není chyba třeba že bys kufr měl normálně zavřít tak že bych jakoby položil kufr a dozavřel ho tim že bych jen ten 1cm dotlačil do zavření? Nebo s nim přiboucháváte od výšky cca 10cm nad packou co je zamek? Díky
- Toci
- Klubové ID: 3269
Ja mel kridlo na e30 a tam bylo lepene + sroubovane soucasne. Nebylo co resit, za to kridlo jsem normalne kufr zaviral i otviral. Na tvem miste bych vyvrtal diry, ty pak osetril antikorozni zakladovkou a po jejim vytvrdnuti jeste gumoasfaltem. Po zaschnuti bych kridlo prisrouboval s tim, ze pro zlepseni dosedaci plochy bych to jeste podlepil, stejne to lepidlo uz mas. Srouby bych pred pouzitim taky namocil do toho gumoasfaltu, kdyby se pri zasouvani sroubu nahodou strhla hrana toho predchoziho nateru, tak se zaroven rovnou obnovi. Takhle ti to kridlo bude drzet, ze za nej to auto budes moct tahat a zaroven se nebudes muset bat koroze 

Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
BMW 328ti (e36)
- Toci
- Klubové ID: 3269
No kdyz si vezmu jaky aerodynamicky sily na to pak ve vyssich rychlostech pusobi, tak bych radsi vrtal, zvlast po predchozich spatnych zkusenostech. Pokud to dobre osetris reznout to nebude a navic jde "jen" o viko kufru, to se pri nejhorsim da vymenit za par kacek....
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
BMW 328ti (e36)
-
- Kontaktovat uživatele:
pod lepidlo na skla je potřeba plochy natřít barvou určenou pro to lepidlo. Betaprime atd..... Nevim co používá BMW. Ale jinak to lepidlo nedrží, mluvim z vlastní zkušenosti. Jdi do Baumaxu nebo podobnýho krámu a kup si tohle - http://www.naradiprofesional.cz/bison-p ... -polymeru/. Navrtej si 4 dirky a dej tam šrouby!!! To jediný te zachrání od průseru až ti to křídlo ve 150 odletí. Ten tmel použij proti zatékání. Dirky zatři zákaldovkou i vrchní barvou, nebo zinkovym sprejem. A šroubky pěkně namaž vazelínou pod hlavičku, nebo tím gumoasfaltem jak už někdo psal. Stejně už máš v kufru díru na kabel k brzdovýmu světlu.
- RealD
- Kontaktovat uživatele:
tak natíralo se to před lepením tím "černým" (takova ta minilahvička co je v ní kuličkamirdas píše:pod lepidlo na skla je potřeba plochy natřít barvou určenou pro to lepidlo. Betaprime atd..... Nevim co používá BMW. Ale jinak to lepidlo nedrží, mluvim z vlastní zkušenosti. Jdi do Baumaxu nebo podobnýho krámu a kup si tohle - http://www.naradiprofesional.cz/bison-p ... -polymeru/. Navrtej si 4 dirky a dej tam šrouby!!! To jediný te zachrání od průseru až ti to křídlo ve 150 odletí. Ten tmel použij proti zatékání. Dirky zatři zákaldovkou i vrchní barvou, nebo zinkovym sprejem. A šroubky pěkně namaž vazelínou pod hlavičku, nebo tím gumoasfaltem jak už někdo psal. Stejně už máš v kufru díru na kabel k brzdovýmu světlu.

No co sem tu něco početl tak uvidím co s tím. každopádně sem z toho jelen a díky za infa všem