Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
tonování oken
-
přemyšlim že necham zatmavit okna jak stim mate zkušenosti? hlavně v noci co se týče výhledu pocit v autě neloupe se vam to? co policajti? stk? jaky to je v letě? a ještě by mě zajimalo když dovnitř nejde vidět jestli jde ven vidět stejně jak bez folie nebo je to neco ve stylu slunečnich brylich? děkuji
1. Když podržíš SHIFT a zmáčkneš tlačítko, tak ti to udělá VELKÉ písmenko.
2. Pokud chceš mít skla tak tmavé, že ti nepůjde vidět do auta, tak v noci budeš mít problémy s parkováním. Nehledě na to, že policie po tom celkem jde.
3. Je nebezpečné i pro ostatní, pokud na tebe nejde z boku vidět. Já se celkem často orientuju na cestě podle toho, kam se řidič dívá a tím mám aspoň trochu přehled, co od něj můžu čekat.
2. Pokud chceš mít skla tak tmavé, že ti nepůjde vidět do auta, tak v noci budeš mít problémy s parkováním. Nehledě na to, že policie po tom celkem jde.
3. Je nebezpečné i pro ostatní, pokud na tebe nejde z boku vidět. Já se celkem často orientuju na cestě podle toho, kam se řidič dívá a tím mám aspoň trochu přehled, co od něj můžu čekat.
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Na přední okna bych nic tmavého nedával. Potencionální problém s policií (poslední dobou už je to prý trochu přešlo), určitě problém na STK a nedá se s tím couvat v noci na zrcátka (nic v nich neuvidíš, musíš si stahnout okno abys něco viděl). Na zadní okna si dej, co se ti líbí, tam je to jedno. I podle vyhlášky tam můžeš mít co chceš.
Osobně mám vzadu tmavé (cca 70% zatmavení, přesně nevim) a vepředu "skoro nic" (5%). Na těch předních oknech policajt ani STK nepozná, že tam něco je, takže ho naláká to zkoumat, dovnitř je vidět, ven bez omezení. Ale je tam UV filtr, takže to v létě pomáhá a z určitých úhlů to v kombinaci s tmavým zadkem vytváří efekt, že je hůř vidět dovnitř. Dozadu samozřejmě není vidět skoro vůbec.
V létě to pomáhá dost. Mám bávo černé a provnával jsem to se světle modrou A6 bez folií, která stála hned vedle stejně dlouho na slunku. V bávu bylo o dost příjemnějc (minimálně o 10° - přesně jsem to neměřil). I za jízdy na tebe tolik nepaří.
U tmavé folie je samozřejmě při pohledu zevnitř poznat i vedne, že tam něco je ... asi jak přes ty brýle
Osobně mám vzadu tmavé (cca 70% zatmavení, přesně nevim) a vepředu "skoro nic" (5%). Na těch předních oknech policajt ani STK nepozná, že tam něco je, takže ho naláká to zkoumat, dovnitř je vidět, ven bez omezení. Ale je tam UV filtr, takže to v létě pomáhá a z určitých úhlů to v kombinaci s tmavým zadkem vytváří efekt, že je hůř vidět dovnitř. Dozadu samozřejmě není vidět skoro vůbec.
V létě to pomáhá dost. Mám bávo černé a provnával jsem to se světle modrou A6 bez folií, která stála hned vedle stejně dlouho na slunku. V bávu bylo o dost příjemnějc (minimálně o 10° - přesně jsem to neměřil). I za jízdy na tebe tolik nepaří.
U tmavé folie je samozřejmě při pohledu zevnitř poznat i vedne, že tam něco je ... asi jak přes ty brýle
max přípustný zatmavení je propustnost světla 70% tuhle hodnotu mají auta už v sériovém tonování, takže další folie nejsou vovoleny. Vyjímka je zadní boční a zadní okno, kde může být i 5% propustnost i zafoliovaný.
Na předních oknech nesmí být nic, pokud to teda není hodně starý auto, co má úplně čirý skla, tam se pak může instalovat 70% propustnost folií na všechny okna.
Už během příštího roku mají bát povinně vybaveny všechny stk měřičem zatmavení a policajti někde ty měřáky už mají. Nehledě na to, že pokud s tím pojedeš třeba do Rakouska, Německa a budeš mít na předních bočních oknech folie, nejen že tě čeká vysoká pokuta, ale i ti můžou zabránit v další jízdě, dokud ty folie neodstraníš a to řikám, že na místě jen tak nesundáš.
Na předních oknech nesmí být nic, pokud to teda není hodně starý auto, co má úplně čirý skla, tam se pak může instalovat 70% propustnost folií na všechny okna.
Už během příštího roku mají bát povinně vybaveny všechny stk měřičem zatmavení a policajti někde ty měřáky už mají. Nehledě na to, že pokud s tím pojedeš třeba do Rakouska, Německa a budeš mít na předních bočních oknech folie, nejen že tě čeká vysoká pokuta, ale i ti můžou zabránit v další jízdě, dokud ty folie neodstraníš a to řikám, že na místě jen tak nesundáš.
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Je to tak jak říkáš. Ale vepředu mám ale tak slabou fólii a kontrast mezi předkem a zadkem je (hlavně zboku napřímo) tak velký, že není poznat, že tam něco je, a tudíš nikoho nenapadne se v tom šťourat (aspoň doufám
) O chlup by to asi neprošlo..
Už mě s tím několikrát stavěli (ve dne i v noci), projel jsem párkrát celnici a zatím jsem problém neměl.
Sundávat jsem to nezkoušel, ale všichni tvrdí, že za 10 min je to z té stahovačky pryč

Už mě s tím několikrát stavěli (ve dne i v noci), projel jsem párkrát celnici a zatím jsem problém neměl.
Sundávat jsem to nezkoušel, ale všichni tvrdí, že za 10 min je to z té stahovačky pryč
-
ja teda nevim ale pišete problemy s pčr stk tak když to mam s atestem tak je to snad ok ne? necham si to udělat samozřejmě firmou a řeknu at to zatmavy na max v mezich zakona a co mě mužou policajti at si měří když to bude v ramci zakona a s atestem ne? a tonování z výroby to nevím jestli mam tak stare auto že to tam neni jeto e36 coupe 96 ale nepřijdou mě tonovany
-
- Klubové ID: 1332
- Kontaktovat uživatele:
Nemám ponětí z kama čerpáš informace, co jak dělají automobilky, ale asi budeš mít křišťálovou kouli. U BMW je zatmavení např u E90 na 80% propustnost (přední boční okna). A to takovou hodnotu nevěštím, ale měřil jsem ji certifikovaným měřákem (jesi ti něco říkají takové nálepky z ČHMU).bmw335 píše:max přípustný zatmavení je propustnost světla 70% tuhle hodnotu mají auta už v sériovém tonování, takže další folie nejsou vovoleny. Vyjímka je zadní boční a zadní okno, kde může být i 5% propustnost i zafoliovaný.
....
Další nepravda co jsi napsal je ohledně toho, že na předních bočních nesmí nic být (to platí jen pro přední sklo). Fólie tam samozřejmě být může, jen musí být samozřejmě s atestem a současně nesmí být propustnost světla nižší než 70% jak píšeš.
Na trhu existuje dnes už pár fólií, které lze lepit na přední boční okna, stačí jen pohledat a smířit se s násobnou cenou. Dnes už tyto téměř čilé fólie mají cca 5% utlumení prostupu světla ale cca 50% útlum prostupu solární energie a v některých spektrech až dokonce okolo 90%. Jednak to píší výrobci na svých stránkách a jednak jsem to měl možnost všechno měřit a ověřit si, že zas tak moc nekecají, což se nevidí tak často.
Příště si prosím ověř informace, které pouštíš do oběhu.
BTW: Ten kdo si dá dozadu 95% a více ztmavení je hazardér a jen tak někdo mě to nevymluví. A dávám za pravdu RichieN bod 3. je velmi důležité na sebe v provozu vidět, pro bezpečnost to dělá hodně.
-
- Klubové ID: 2481
- Kontaktovat uživatele:
Zákon zakazuje fólii na čelním skle. Jak již bylo řečeno na předních bočních musí být propustnost 70%. Ale mám na e90 70% propustné fólie, dohromady by to tedy mělo být asi 50% nicméně je mně vidět, na stk napsali do poznamky dle certifikatu firmy blabla takže pohofa a pčr zatím nic. Měl sem problém s pčr v době co jsem měl fólie 40% (propustnost) platil jsem já, provozovatel vozidla a nechávali jsme předělat na současný stav. I večer je parkování teď v pohodě a hlavně nemám automaticky stmavovací vnější zrcátka a fólie mi trošku pomáhaj když má někdo špatne seřízený světla třeba. V létě je v aute rozdíl dost.
Jo a když si vzpomenu tak si otevřu při kontrole pčr střešní okno ať je v autě víc světla
Vzadu mám 20% a zadní okno 5%(propustnost) pro mně vyhovující kombinace a ikdyž to teda vychází, podle výše zmiňovaných poznatků vychází že rozdíl mezi přední boční a zadní boční je cca 30% tak to rozhodně vypadá na větší rozdíl...
Jo a když si vzpomenu tak si otevřu při kontrole pčr střešní okno ať je v autě víc světla

Vzadu mám 20% a zadní okno 5%(propustnost) pro mně vyhovující kombinace a ikdyž to teda vychází, podle výše zmiňovaných poznatků vychází že rozdíl mezi přední boční a zadní boční je cca 30% tak to rozhodně vypadá na větší rozdíl...