Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ruzne (piskaci) zvuky e92/325i steptronic

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
andree182

#1 Příspěvek od andree182 »

Ahoj,

hlasim sa do klubu a hned zaspamujem :-)

Po kupe auta som sa pustil do riesnia roznych zvukov, ktore (si myslim) nemaju v takomto aute co robit... Zacal som rozobranim a zlozenim palubky (tak 8h prace, sranda.. :)), ale ostavaju tam dva ktore uplne neviem ako "diagnostikovat".

1)
Prvy vychadza z podobnych miest ako je ventilator klimy pred spolujazdcom, ale som si tak na 80% isty ze to nie je samotny ventilator. Jednak to piska aj ked je klima vypnuta, druhak sa ten ventilator sprava "kulturne" aj pri max. vykone. Okrem toho ze bol trochu zarezly "vrch" (pokial viem, normalny stav) a bolo v nom nejake listie vyzeral byt celkom ok.

To piskanie, mam pocit, sa objavi vacsinou az ked je zahriaty motor, takze by to mohlo byt nejake cerpadlo nedaleko toho spolujazdca? Predchadzajuci vlastik tvrdil, ze nedavno menil vodne cerpadlo - ale stejne, mohlo by to byt nim? Alebo je este v okoli nieco dalsie? Chcelo by to asi bentley repair manual.. :-)

2)
Druhy zvuk je horsie identifikovatelny - bude to zrejme prevodovka, loziska kardanu, alebo diferencial. Jedna so "jemne piskanie" pri konstantnych cca. 50km/h (+-20km/h), fakt otravne v meste, ked je ticho - kazdopadne ziadna drama pri zrychlovani, brzdeni, zatacani. Da sa vobec nejak jednoducho zistit, kde by problem mohol byt? Myslim ze bez zataze to nebude pocut vobec, takze na zvedaku to asi moc nepojde... Neviete niekto, ktore miesta su najproblematickejsie? Dufam ze prevodovka a diferak to nebudu ten zdroj.. :)

Alebo su taketo zvuky v e9x normalne? :-) Vidim to ze stejne mi ostane len nechat to v servise, ale rad by som vedel na co sa pripravit....
Odpovědět