Dobrej. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás nemá 1.8i M43 ? Mám ji danou v autě teprve nedávno a s motorem byly menší problémy ( dostával málo vzduchu , ... ) ale když jsem spočítala spotřebu několikrát tak sem pokaždé došla k 18l / 100 km ! což není normální, protože jezdím opravdu slušně. Bylo mi řečeno od bývalého vlastníka, že ten motor nežral téměř nic. Max 7l ve městě. Nevíte někdo kde by mohla být chyba ? Nebo neměl jste někdo podobný problém ?Bylo už mi porazeno kontrala přisávání falešného vzduchu a kouknout na regulátor tlaku paliva. Děkuji moc za rady
Mě když bývalá M43 začala žrát jako prase, tak to bylo vadnou lambda sondou. Dávala řídící jednotce milné informace, jednotka si myslela že motor není ohřátý, takže jsem jezdil jakoby na sytič - furt, a místo nějakých 8l co jsem v průměru jezdil si najednou motůrek bral litrů 14... Po výměně lambdy šla spotřeba okamžitě dolu
a nejlíp to píchnout na diag, není to jedna z nejchytřejších ale je schopná odhalit kde cca je problém, raději dám pár kč za diag než měnit slepě 5 dílů