Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nefunkční stahování oken E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cash

#1 Příspěvek od Cash »

Ahoj klubáci!
Prosím o radu... Jedná se o problém s elektrickým stahováním bočních oken u E36 Compact r.v. 98.
Ze začátku mi stahování obou bočních oken jenom občas vynechávalo, tzn. chvíli stahování šlo a chvíli zase ne. Např. když jsem vyjížděl, stáhnul jsem okýnka a když jsem se vracel, tak už jsem je nedal nahoru a když jsem to chvíli zkoušel, tak to zase zafungovalo... Postupem času se to ale zhoršovalo, takže jsem si už netroufl okna stahovat, abych zase někde nezůstal s otevřenými okny. No a teď už to nejde vůbec, okna se už ani nehnou.
Baterka je OK, pojistky jsou OK, tlačítka jsou OK, ovládací jednotka centrál + okna je OK, motorky jsou OK, stahovačky jsou OK, kromě těch oken v autě vše funguje, diagnostika je u těchto starších BMW poněkud omezená a problém s okýnky řešit neumí... Nevíte prosím někdo, co jiného by to ještě mohlo být, příp. jak závadu najít?
Předem moc díky!
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Možná nějaký unavený motorky, promazal bych v prvním případě ty silon. jezdce a stahováky..
Cash

#3 Příspěvek od Cash »

Tím to určitě není. Že by byly obě strany unavené natolik, že by se najednou už ani nehnuly, to by byla moc velká shoda náhod. Navíc by alespoň bylo slyšet nějaké cvaknutí při sepnutí jednoho ze spínačů, což není. Evidentně se jedná o problém "elektrický" (do motorků stahovaček vůbec nejde proud), nikoliv "mechanický"...
Joy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joy »

Zkus vyřadit stahovací knoflík a spojit okruh natvrdo. Pokud ani potom nepůjde do motorků šťáva, tak budeš muset rozdělat interiér a proměřit kabely, jestli někde není přelomenej.
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od PavelJandak »

měl jsem stejný problém.Vyndal jsem vypínače.Rozebral je a očistil kontakty.Byly opálené.
Cash

#6 Příspěvek od Cash »

Spínače jsou OK, zkoušel jsem je i vyměnit a nic, těmi to 100% není...
Cash

#7 Příspěvek od Cash »

Včera mi to zase na chvíli zafungovalo. Okýnka šly stáhnout dolů a pak hned zase vytáhnout nahoru. A když jsem to zkusil podruhé, tak už to nešlo, mrtvo... Stále nemůžu přijít na to, čím to je. Netuší někdo? :(
bmw730

#8 Příspěvek od bmw730 »

Jestli máš 98 rok tak jsou vypínače na malou patici - nespínají přímo, ale přes reléový modul - tam bude chyba - volná patice, špatný přívod od pojistky, zaoxidovaný konektor nebo podobné. Mrknul bych do schéma a zkusit proměřit funkci.
Odpovědět