Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E91(E90) Klima a vyhřívání sedaček nefunkční

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
8jan2

#1 Příspěvek od 8jan2 »

Prosím o radu k rozběhnutí klimy a vyhřívání sedaček. Koupil jsem auto po bouračce. Airbagy byly ok. Karosařina ok, auto jede a řadí :), ale klima (ani ventilátory) nejedou.
Nesvítí ani panel klimy. Po mačkání "čudlíků" se nic nezapne. Pojistky jsem kontroloval, tam by problém neměl být. Klimu jsem plnit ještě nenechal. Háže mi to jen chyby na displeji (navi) s výbojkama..protože je tam nemám, ale jinak nic.
Když v iDrivu chci potvrdit nejakou volbu nastavení větrání, tak mi to nevezme, nejde to ovládat, např. zvětšovat a zmenšovat intenzitu foukání.

Nemá se to aktivovat v jednotce někde?

BMW E91, 325d, 07´, navi business, iDrive.
Díky díky díky
8jan2

#2 Příspěvek od 8jan2 »

Zazím nic ani tady, ani v autě. Doplním že klima nejde a nejde ani ovládat. Prostě je to hluché úplně.
Miguel
Klubové ID: 1507

#3 Příspěvek od Miguel »

Jestli je to po ráně, můžou bejt utrhané nebo zkratované kabely atd.
8jan2

#4 Příspěvek od 8jan2 »

To chci zkontrolovat. Nemůžu ale nikde najít schema zapojení jen klimy a také demontáž palubky (resp. jen nutného).
Neměl by někdo alespoň tip na toto?
Přílohy
Bourané bylo, ale ne hrozně. I airbagy ok.
Bourané bylo, ale ne hrozně. I airbagy ok.
2013-03-27-1892.jpg (198.41 KiB) Zobrazeno 930 x
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

Na tyto auta je treba vybaveni a bez nej se nejspis neobejdes. Muze toho byt mraky. Je treba zjistit chybu a systematicky merit. A hlavne je treba mit rozumnou diagnostiku, schemata a nejake ty znalosti.

Rozebirat palubku je dle meho kokotina. Detekce chyb, alespon tech elektrickych je na velmi vysoke urovni, jenze je treba to vybaveni.

Pokud nemas do opavy daleko, muzu pomoct ja, pokud to daleko mas, neni na skodu napsat odkud jsi a nekdo ti nekoho urcite doporuci. Ale radu udelej to a to a bude to v poradku necekej, nikdo tady z lidi co tomu rozumi nema kristalovou kouli.
8jan2

#6 Příspěvek od 8jan2 »

...tak po diagnostice mám. Zbývají asi jen dvě možnosti. Nejde tam proud, nebo je špatný panel. Dle zkoušení..žárovkou..mi nejde proud z kablíku patřícího ihned do panelu ovládání klimy (měl by to být 1 a 4 pin)...jenže jsem chtěl vyzkoušet, jestli opravdu vychází i od pojistkové skříně. Tam ale už nevím, který pin to může být, ptám se proto, jestli někdo nemá schéma.
Nebo jak vyzkoušet panel klimy jestli funguje. Abych ho třeba začal shánět taky.

Díky aspoň za přečtení a doporučení, navedení k dalšímu řešení.
Odpovědět