Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 320i pojistka 37

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gravka
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Gravka »

Nevedel by nejaky guru, co muze zpusobovat praskani pojistky 37? Melo by na ni byt navazano vnitrni osvetleni, ostrikovace/sterace, vytapeni a klima, palubni pc, svetla, mlhovky a osvetleni spz... problem je, ze mi porad praska a vubec netusim proc, nekdy vydrzi nekolik dnu, jindy staci pootocit spinacem svetel a hned praskne. Pokud zrovna drzi, tak vse sviti jak ma :)

Kdyz je mimo, tak nesviti prave parkovaci a zadni svetlo - nemuze to treba signalizovat problem s pravym svetlem, nebo je to tak normalni?
paveld
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od paveld »

Koukal jsi na kabelovej svazek u pantů kufru, ten co se ohýbá při otvírání kufru? Bývá často polámanej a když máš smůlu může jít i do zkratu.
Gravka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Gravka »

paveld píše:Koukal jsi na kabelovej svazek u pantů kufru, ten co se ohýbá při otvírání kufru? Bývá často polámanej a když máš smůlu může jít i do zkratu.

mrknu na to, thx :)
fereros2

#4 Příspěvek od fereros2 »

taky jsem měnil kabely na kufru, svítilo mi jedno světlo na SPZ i po zhasnutí světel a druhé nesvítilo vůbec a k tomu praskala pojistka. Práce cca na hodinku, když je vše potřebné
Crixallis

#5 Příspěvek od Crixallis »

měl jsem uplně stejnej problém.
Mam ccfl AE a bohuzel kabely co vedou z trafa tak se nějak rozpojily a jak byly holé tak v prostoru světlometu škrtaly o všechno možné a zkratovalo mi to pořád dokola (pojistka 37). jinak by stalo za to podivat se třeba i na zadní pravé světlo jestli v těch nepřetržitých deštích do něj nezatýká, případná oxidace kontaktů by mohla dělat též neplechu.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Do zadního světla mi teklo v zimě, ale žádnou pojistku to nevyhodilo, prostě jen přestal blikat blinkr:D
Gravka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Gravka »

tak svazek do kufru vypada v pohode, zadni svetla taktez :(

a kdyz tedy ona pojistka praskne, tak vzdycky nesviti prava strana parkovacek? jestli ma cenu se soustredit na svetla, nebo muze byt problem kdekoli...
paveld
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od paveld »

Tak pak jedinně proměřit kolik přes tu pojistku jde - buď tam má něco velkej odběr, nebo máš někde zkrat.
Crixallis

#9 Příspěvek od Crixallis »

jakmile je prasklá tahle pojistka, tak nefungují na pravé straně parkovačky, potkavačky, zadní světlo, myslím že i dálka, podsvícení přístrojovky a nejsem si jistý jestli náhodou i některá interiérová světla, ale ty mi myslím svítila.

když vyměníš pojistku, zapneš elektriku, a nerozsvítíš vůbec světla tak to pojistka vydrží? rupne tedy až když světla zapneš?

doporučuji odpojit vše, co je přes tuto pojistku napájeno a rozsvítit světlomety a postupně zapojovat jednotlivé komponenty zpátky a sledovat kdy se ta pojistka přepálí. budeš minimálně schopný víc lokalizovat polohu problému.

může to být klidně taky spínací skříň světel.
fereros2

#10 Příspěvek od fereros2 »

u mě ten svazek byl OK, dokud jsem nerozřízl bužirku ve které dráty vedou, zde byla víc jak půlka přetrhaná :wink:
Gravka
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Gravka »

Crixallis píše:jakmile je prasklá tahle pojistka, tak nefungují na pravé straně parkovačky, potkavačky, zadní světlo, myslím že i dálka, podsvícení přístrojovky a nejsem si jistý jestli náhodou i některá interiérová světla, ale ty mi myslím svítila.

když vyměníš pojistku, zapneš elektriku, a nerozsvítíš vůbec světla tak to pojistka vydrží? rupne tedy až když světla zapneš?

doporučuji odpojit vše, co je přes tuto pojistku napájeno a rozsvítit světlomety a postupně zapojovat jednotlivé komponenty zpátky a sledovat kdy se ta pojistka přepálí. budeš minimálně schopný víc lokalizovat polohu problému.

může to být klidně taky spínací skříň světel.

mno ta pojistka praska, jak se ji zachce - nekdy vydrzi nekolik dnu pri plnem provozu, jindy praskne hned, tak tezko vysledovat, co presne to zpusobuje. Zkousel jsem tam dat i silnejsi pojistku (vim, ze se to nema), ale praskla i 25A jen pri otoceni spinace svetel (bez klicku), coz nejspis vylucuje problem se steracema, mlhovkama a klimoskou, takze zbyvaji svetla, osvetleni interieru a SPZ.

btw nemohla by to odhalit diagnostika? pokud teda u takhle starych aut byla uz na tak vyspele urovni :twisted:
Crixallis

#12 Příspěvek od Crixallis »

jde o to jestli to chces hledat sam nebo ne.

nejsnazsi je to hodit nejakemu autoelektrikari a ten ti to prohlidne, promeri a bude vedet.
Odpovědět