Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kontrolka otevřený kufr

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zbuj

#1 Příspěvek od zbuj »

Zdravím všechny příznivce BMW.

Chci se zeptat, zda zVás nemá někdo zkušenost s tímto problémem. Když se rozjedu, tak se mi rozsvítí kontrolka, že mám otevřený kufr i přes to, že je zavřený - navíc pořád svítí všechny tři světla v kufru a nejde stěrač ani zadní odstřik...

Jedná se o E91 (2007)...

Pojistky jsem prošel, ale zdají se být ok..

Nevíte někdo pls čím by to mohlo být?

Děkuji za každou radu
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Nebude to jen vadný snímač otevření? Už jsem stímhle viděl plnou i různých aut než jen BMW.
zbuj

#3 Příspěvek od zbuj »

Nějak mi to nedává smysl, protože vlastně nefunguje ani kryt kufru - spravně když otevřes jenom to okno, tak ti má vyjet ten kryt kufru, ale ten taky nefunguje...

Musí to být všechno nějak propojene.

Co jsem ještě zjistil - že když jsem vracel pojistku (na zámek dveří) tak ten kryt kufru vyjel... Tak kdyby tam bylo něco v čudu, tak by to vubec nekomunikovalo...

Nevíš prosím tě, kde je ten snímač? Tam musí být asi jak na celý kufr, tak i na sklo..

Díky za každou radu
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Bohužel přímo s E90 zkušenost nemám... kamarád to má na Audi A6 a ten to má vtom mechanismu zámku. Prý to v zimě zlobí, ale když se oteplí tak je to v pohodě.

Jinak pokud to je poškozené, tak je logické, že ti to nevysune spodní část bych řekl. Ty sice otevřeš jen to okýnko, ale když si elektronika myslí, že jsou otevřený celý vrata, tak ti přece nebude vysouvat tu spodní část.

Ale divné, že ti to vyjelo při výměně tý pojistky.
JonyM
Klubové ID: 3146

#5 Příspěvek od JonyM »

Mohly by to třeba být přelámané kabely, nasvědčovalo by to těch víc věcí co nefunguje. Do víka vedou tři svazky. Je to častej problém E9x. Řešil jsem ho taky, mě se to projevovalo, že blblo rádio, ale slyšel jsem, že pak i auto nešlo zamknout, že nefungoval stěrač jako tobě, atd...ale může to samozřejmě být i něco jiného :)

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... t=#1174607
zbuj

#6 Příspěvek od zbuj »

Dobře,

děkuji za radu - ještě mi řekněte, jak je skontrolovat, zda to rozebrat nekde ve vrchni části, nebo v kufru??

Diky moc

BTW: jako psano v tom topicu co jsi tady dal- ohledne toho radia, tak mam podobny zazitek - zpravila to pojistka.
zbuj

#7 Příspěvek od zbuj »

Zdravim vsechny,

jsem uz uplne bezradny, tak vas chci poprosit o help.

Dnes jsem rozebral cely kufr a nic - kable mezi kufrem a autem se zdaji byt ok, zamky jsou taky ok..
Co nefunguje je zadni sterac, zadni roletka kdyz oteviram sklo kufru + ostrikovac zadniho sterace a sviti kontrolka na palubovce plus tri svetla v kufru...

Kdyz jsem komtroloval pojistky, tak pri vyndavani a vsouvani pojistky dveri, roletky... č.63 se vytahla roletka nahoru, takze tam proud jde...

Nevim, kde by mohl byt problem.

Nemate nekdo stejnou zkusenost??

Diky
Miguel
Klubové ID: 1507

#8 Příspěvek od Miguel »

Prostě jsou přelámaný kabely ve vratech, dej to elektrikáři ať zkontroluje obě strany svazků a případně natáhne nové :wink:
Odpovědět